foto

Aleš Jarý

  • nar. 26.2.1958
    Náchod, Československo
  • zem. 4.7.2015 (57 let)
    Praha, Česko

Biografie

Aleš Jarý se narodil v roce 1958 v Brně. Diváci si jej navždy budou pamatovat jako štábního strážmistra a řidiče Sláva Jiroušku. 

Aleš Jarý se objevil v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnil otce zdravotní sestřičky Mirky Kovaříkové. Spolu s manželkou Drahomírou Kočovou si zahrál i v seriálu Stopy života. Aleš Jarý byl také uznávaným dabérem, namluvil stovky filmových a seriálových rolí, např. Davida Hasselhoffa v Pobřežní hlídce,Teda Shackelforda v Dallasu, Klause Wildbolze v Doktorovi  z hor nebo Karla Markovicze v Komisaři Rexovi. Na spoustě dabingů se podílel i jako režisér.

Herce provázely zdravotní problémy. Těžkou mozkovou příhodu zažil  již v roce 2008. Dlouho mu znemožňovala pracovat naplno, druhou mrtvici však již nepřežil.  Je další z dlouhé řady herců Četnických humoresek, kteří již zemřeli a to v relativně mladém věku.

Petr "tsatsiki" mareček

Herecká filmografie

Filmy

2007 Cesta do Vídně a zpátky (TV film)
1999 Ze života pubescentky (TV film)
1993 Císařovy nové šaty
1991 Sen o bílém volu (TV film)
1988 Případ medvědí jeskyně (TV film)
Rozsudky soudce Ooky (TV film)
1983 Parcela 60, katastr Lukovice (TV film)
1982 Poslední návrat (TV film)
Taktika (TV film)
1981 Vůně domova (TV film)

TV seriály

2014 Stopy života (TV seriál)
Zlatá mládež (S01E07)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Budeš nám mávat? (S03E09)
Ve vatě (S02E64)
Líbáním to začíná (S02E42)
Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Pojistka (S03E10)
Skokan (S03E09)
další epizody (11)
2003 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)
Loupežník (S02E12)
Hypnotizér (S02E11)
další epizody (12)
2001 Četnické humoresky (TV seriál)
Narodil se Kristus Pán (S01E13)
Černá ruka (S01E12)
Lázeňské intermezzo (S01E11)
další epizody (13)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
Sólokapr (E01)
1996 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Tónina smrti (E13)
Krutá daň omylu (E11)
1984 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Janek Vyskoč, kozí vrah (S02E04)
1980 Konec dětských lásek (TV seriál)
Maturanti (E02)
Prodloužená (E01)

Dokumentární

1991 Chvála bláznovství (TV film)

Divadelní záznam

1993 Sny noci svatojánské (divadelní záznam)