Reklama

Reklama

Světla pasáže

(seriál)
Česko, 2007, 14 h 54 min (Minutáž: 52–54 min)

Hrají:

Monika Hilmerová, Markéta Plánková, Miloslav Tichý, Martin Trnavský, Kristýna Leichtová, Jana Hlaváčová, Jiří Dvořák, Michaela Kuklová, Vlasta Peterková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Světla pasáže vyprávějí o těch, kteří hledají spravedlnost. Jejich klienti přicházejí do advokátní kanceláře, kde obnažují své soukromí až na kost. Dvě atraktivní právničky a jeden nesmělý mladý právník jim naslouchají a sami se přitom ocitají v soukolí intrik a paragrafů. Při hledání odpovědí pro své klienty totiž nejednou musí na stejné otázky odpovídat sami sobě, neboť dramata z advokátní kanceláře přecházejí do soukromí našich hrdinů a ti si své velké životní kauzy musí prožít se všemi emocemi, bolestmi i slastmi, s nimiž žádný zákoník na světě ve své chladné liteře nepočítá. A pak je tu ještě pasáž se svými obchůdky a kavárničkami plná dalších příběhů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

HawkeyeSaw 

všechny recenze uživatele

Přijde mi zbytečné tento seriál šmahem odsunout do odpadu, i když ho zároveň nechci označovat za nějak zvlášť kvalitní. V porovnání s většinou seriálů, které se podobným způsobem hrnuly a hrnou na obrazovky, tento poskytl alespoň zajímavou lokaci, interiéry a zkrátka trochu jiný kabát k jinak stejným dějovým liniím, jako ve všech podobných seriálech. Na druhou stranu by mě zajímalo, nakolik si za tímto dílem budou stát odborní poradci, se kterými scénáristé zjevně moc nespolupracovali. Parodie na advokátní zkoušky, nelogičnosti, chyby a někdy naprosto nemožné pojetí a řešení určité právní situace dokázalo z téhle skupinky advokátů vytvořit bandu, která práva neznalého diváka buďto totálně zmate nebo svou hrou na právníky spíše unudí. A člověk, který do problematiky alespoň trochu vidí, se může tak jedině bavit nad absurditami, které právní případy v tomto seriálu přinášejí. Ve srovnání s jinými seriály tohoto typu však zde jde alespoň o snahu zasadit děj do určitého zajímavějšího prostředí než je běžné. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože to je zas volovina a navíc podle mého i naprosto zbytečná! Půlka druhého dílu je už skoro za námi a já vůbec nevím o čem to bylo, o co se tam vlastně jednalo a co nám zde vlastně chtějí jednotlivý herci říct! Seriál s právnického prostředí? To sotva! Spíš stupidní řešení svých osobních problémů, řešení vztahů což je poslední dobou v módě, pozastavování nad dámskou podprsenkou, malé dítě které je pomalu chytřejší než dospělý rodič atd. Ne už prosím ne a už vidím jak to bude zase nekonečný seriál. Nuda na entou, scénaristický nevkus a o tom diváckém už ani nemluvím..Opravdu jak už zde bylo napsáno, seriál postrádá jakoukoliv napjatější atmosféru, a o vyhrocených scénách ani nemluvě. Navíc absolutně bez špetky takového toho zdravého humoru. Herci jsou nepřirození, umělí a vůbec nezajímaví. Dialogy až příliš přehnaně etické a unylé. Rétorika leč na oko líbivá, jinak lehce k smíchu. Zajímalo by mě jestli se nato nějaký právník vůbec dívá, a když ano tak co nato vůbec po těch dvou dílech říká..? Že by to lepší teprve přišlo? Z těch nových seriálů akorát tak "Zlaté Příkopy" opravdu. Jaromíra Polišenského mi je už teď upřímně líto. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

přiznávám - sleduju to a dělá mi to dobře, asi jako Ally McBeallová, i když jsou to seriály rozdílné. Akorát poslední dobou zjišťuju, že "Světla" sleduju už jen kvůli pěkným herečkám (až na mámu té Julie a tu malou Terezu nebo tak nějak) a supr hudbě, která je beztak z mezinárodního archivu Sonoton. Jinak IMHO do mého hodnocení nezahrnuju přídavné blbosti typu maximálně spoilerovitých ukázek na další díl nebo docela jasné čitelnosti příběhu. Skutečně oddychový seriál. ()

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že nejhorší a nejtrapnější dialogy jsou v Ordinaci v růžové zahradě, ale tohle je daleko horší, trapnější, úchylnější a dementnější. Rádobyvtipné hlášky podtržené neherci (vyjma Moniky Hilmerové, ta je to nejlepší v seriálu) z čehož vychází fakt, že si NOVA dělala reklamu jenom na to že scénář byl napsaný ženou, která napsala Pojišťovnu štěstí a která tenhle seriál psala v opojení alkoholu a za přítomnosti lidí postižených vyšším stupněm demence, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení po 1.dílu) Bohužel to má stejné rysy, jako většina nových českých seriálů. Opět jsou tu nepřirozeně spisovné a šroubované dialogy (paní scenáristko, takhle spisovně přece v soukromí nikdo nemluví, pokud to zrovna není jazykovědec) a toporní herci, kteří tyto dialogy ztuhle recitují (kromě vyjímek jako J.Hlaváčová). Sterilní, nudné, občas nechtěně směšné, občas trapné. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama