foto

Lenka Loubalová

  • nar. 13.2.1962 (55 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudovala operní zpěv u Heleny Tatrmuschové na Státní konzervatoři v Praze. V osmdesátých letech byla členkou brněnského divadla Husa na provázku., několik let působila též v Hudebním divadle v Karlíně.

S Ypsilonkou spolupracovala poprvé v roce 1989, kdy pohostinsky ztvárnila roli Bruneldy v Kafkově Americe. Dnes ji můžeme spatřit v těchto ypsilonských představeních: Kometa Hanzelínova (Božena), Rusalka (Cizí kněžna), Vinobraní v Ypsilonce (Julja Rella), Pygmaliónu (paní Eynsfordová-Hillová) a ve Vdovou proti své vůli (Reportérka, Kupec, Číšnice).

Lenka Loubalová patří k širšímu hereckému zázemí Studia Ypsilon, můžeme dokonce říci, že už dlouhá léta s Ypsilonkou spolupracuje jako kontinuální host.

Zdroj: divadlo Ypsilon

Herecká filmografie

Filmy

2016 Jak se zbavit nevěsty
2009 Hrubeš a Mareš Reloaded
Ulovit miliardáře
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
2004 Něco v motoru (studentský film)
2003 Nuda v Brně
1998 Andělé (TV film)
Převeliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb Betlém (TV film)
1996 Last Fighter, The
1991 Mí Pražané mi rozumějí
1989 Smrt v kruhu (TV film)
1988 Bude řeč o penězích (TV film)
Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou
Moudrý táta (TV film)
Případ medvědí jeskyně (TV film)
1984 Amadeus
1981 Na Candida (divadelní záznam)
1970 Růženko, spíte sama? (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Zpěvačka (E08)
Rodokaps (E03)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Labutí píseň (S01E05)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Dáma na kolejích (S04E03)
2009 Comeback (TV seriál)
Pan Prase odchází (S01E27)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
2004 Redakce (TV seriál)

Dokumentární

2001 Proměny povahy tragického hrdiny (TV film)

TV pořady

1983 Sešlost (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace