foto

Toby Regbo

  • nar. 1991
    Hammersmith, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Toby Finn Regbo je anglický herec a hudebník, který se nejvíce proslavil rolí mladého Nemo Nobody ve sci-fi dramatu Pan Nikdo.

Narodil se v Londýně roku 1991. Příjmení "Regbo"  (nezvyklé pro anglicky mluvící zemi) získal díky norskému původu svého otce, které vzniklo jako náhražka běžného norského jména "Hanson". Jeho dědeček z matčiny strany byl naopak italského původu a  babička  pocházela z Austrálie. 

Regbo studoval Londýnskou Latymer Upper School a svůj herecký talent ukázal již na škole, kde byl s oblibou obsazován do hlavních rolí školních představení. Později začal účinkovat  v divadelním spolku Young Blood Theatre Company. Svoji filmovou kariéru odstartoval menší rolí ve filmu Sharpe's Challenge (Nebezpečné poslání) z roku 2006. V roce 2007 se objevil v jedné z epizod seriálu M.I.High a o dva roky později ztvárnil postavu Michaela Waltona ve filmu Glorious 39 (Zlomový rok 39).

Tobyho doposud nejslavnější role se ale objevila ještě téhož roku, kdy se stal jednou z hlavních postav sci-fi dramatu Mr. Nobody (Pan Nikdo) a získal si tak v Británii značnou popularitu. V roce 2010 už si proto mohl zahrát po boku herců jako je Alan Rickman nebo Jamie Campbell Bower, ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti - 1. část, kde se představil jako mladý Albus Brumbál.

V současné době má Toby Regbo na kontě několik dalších snímků, z nichž k nejúspěšnějším patří například role v seriálu The Town (2012) nebo ve filmu You Want Me to Kill Him (2013).

Petestien

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
2013 Chceš, abych ho zabil?
2012 Ostrov pokladů (TV film)
2011 Kiss & Cry
Un giorno questo dolore ti sarà utile
2010 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
2009 Pan Nikdo
Zlomový rok 39
2006 Richard Sharpe - Nebezpečné poslání (TV film)

TV seriály

2017 The Last Kingdom (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (6)
Království (TV seriál)
All It Cost Her... (S04E16)
2016 Království (TV seriál)
Volná plavba (S03E15)
2015 Království (TV seriál)
Klidnější vody (S03E05)
Za jakou cenu (S03E04)
Vyjímečné kroky (S03E03)
další epizody (17)
2014 Království (TV seriál)
Královská milost (S02E10)
Útok (S02E09)
Hon na věřící (S02E08)
další epizody (20)
2013 Království (TV seriál)
Osudné (S01E08)
Ponechán vzadu (S01E07)
Vyvolený (S01E06)
další epizody (7)
2012 Town, The (TV seriál)
2007 M.I.High (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace