foto

Varhan Orchestrovič Bauer

  • nar. 21.1.1969 (48 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer se narodil 21. ledna 1969 v Praze. Do roku 1987 studoval chemii a již během studia se věnoval skládání hudby. Po úspěšném absolvování začal navštěvovat Akademii Jaroslava Ježka v Praze, obor skladba a dirigování. Ve škole založil experimentální symfonický orchestr Worchester Scandal, se kterým realizoval své skladby. Půl roku pobýval v Los Angeles, kde se zabýval studiem a prací pro televizi.

Po absolvování akademie pracoval jako aranžér a dirigent filmové a scénické hudby pro Michala Pavlíčka, Ondřeje Soukupa nebo Karla Svobodu. S nimi spolupracoval na filmech jako HOLČIČKY NA ŽIVOT A NA SMRT, KONEC VELKÝCH PRÁZDNIN nebo NEJASNÁ ZPRÁVA O KONCI SVĚTA. Z mladých hudebníků z HAMU poskládal Okamžitý filmový orchestr, se kterým nahrává svou vlastní filmovou a komerční hudbu. Kromě toho čile koncertuje při příležitosti různých společenských akcí (Český lev, FFKV).

V roce 1999 složil a nahrál hudbu k filmu ELIŠKA MÁ RÁDA DIVOČINU, v letech 2004-2005 k provokativním dokumentům ČESKÝ SEN a KNIHA REKORDŮ ŠUTKY. Největší příležitost přišla roku 2006 od režiséra Miloše Formana, který mu nabídl spolupráci na svém filmu GOYOVY PŘÍZRAKY. Vlastní hudbu nahrával s Londýnským symfonickým orchestrem v legendárním studiu Abbey Road. V roce 2009 zkomponoval hudbu k filmu HODINU NEVÍŠ…

Bauer je dvakrát ženatý, s první manželkou má syna Eliáše Zeraela, podruhé se oženil v roce 2009 a o rok později se mu narodil druhý syn, David Lev.

Genero

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Dialog Ra:E
2018 Za oponou noci
2017 Případ Andrey S.
Roots in Ego
2015 Jen my víme kde
2010 Coppa Di Sicilia
2009 Hodinu nevíš...
2006 Goyovy přízraky
2004 Anticorro (studentský film)
Malý svět (studentský film)
Noci smutku (studentský film)
Příští stanice
2003 .a pravdy každému přejte (TV film)
Duende (studentský film)
Pouta nejsilnější (studentský film)
Rodinná oslava (studentský film)
Světlu vstříc (studentský film)
2001 15 - 18 (studentský film)
2000 Bademaister (TV film)
Barevná etuda (studentský film)
1999 Eliška má ráda divočinu
1998 Jitex
1996 Edgar (studentský film)
Krátké příběhy (studentský film)
1995 Chuck and Wally on the Road
Loupež (studentský film)
1994 Měsíční údolí
1992 Já jsem já (studentský film)

Dokumentární

2019 Pan fotograf
2016 Co se děje kolem nás...?
2010 Necenzurovaný Film o Filmu Hodinu nevíš (TV film)
2009 Cesta na vrchol
2007 Labyrintem k revoluci (TV film)
2006 Vorga - Cesta mezi břehy
2005 Kniha rekordů Šutky
2004 Cisco - wireless world
Český holocaust
Český sen
ESHQ (studentský film)
Karlův Most (TV film)
Profil - Jan Kaplický
2000 Nic víc než Praha (TV film)
1995 Libkovice (studentský film)

TV pořady

2010 Elsa 2010 (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Musíme se sejít
2009 Julie miluje Shakespeara (studentský film)

Dokumentární

2008 Vítkovice - Gala večer (koncert)
2004 Český sen

TV pořady

2017 57. Zlín Film Festival (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2009 Ukaž se!!! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(65)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace