Reklama

Reklama

Josef Šebánek

Josef Šebánek

nar. 22.07.1915
Podskalí u Písku, Čechy, Rakousko-Uhersko

zem. 13.03.1977 (61 let)
Praha, Československo

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nejlepší českej neherec. Vytvořil nesmrtelný postavy, vždycky se na něj znovu těším.

sator

sator (hodnocení, recenze)

V 60. letech 20. století, se na Orlíku, místě osady jménem Vystrkov, začalo stavět  letní sídlo pro vysoké představitele režimu. Někdo přišel s tím že na proti sídlu nesmí nikdo  z bezpečnostních důvodů pobývat a zbourají proto všechny chaty. Chatu tam měli i Šebánkovi. Nakonec se tak nestalo, jestli pomohl někdo kdo měl pana Šebánka rád, nebo si mocní uvědomili že už nejsou 50. léta kdy so mohli dovolit cokoliv, se nedozvíme. Když se pan Šebánek picnul volal přes řeku "Tondo přijď na kafe". Měl na mysli presidenta Antonína Novotného.

Uživatel AxelWers smazal svůj příspěvek.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Byl super. Už  to letos bude v červnu 20 let, co mě přirostl okamžitě k srdci. Popvré jsem totiž viděl Homolkovi v červnu 1997 a byl to druhý díl Hogo fogo Homolka,jak si koupili embéčko a vyrazili na vyjlet a Šebánek v kvádru a s věčným cigárem v ruce sáze do placu jednu jadrnou hlášku za druhou. Pamatuju si, jak ještě ten večer jse si z lednice vzal dva vídeňský párky a v posteli jsem je zvolna pojídal a hrál si na Šebánka. "kouřil" jsem ty párky jako cigaretu a napodobobal ho:-) A zrovna dnes je to 40 let, co pa Šebánek umřel. Prý v nemocnici o návštěvách - syn mu přibesl oblíbené pochoutky-dršťkovku a škvarkový placky, šli si pokecat na chodbu  a pana Šebánka klepla srdeční mrtvice a měl tráení za sebou. Standa Tříska byl podobne typ  ataky zemřel dost podobně - rychle a náhle. Homolka a Škopek. Nežil zdravě, ale byl prostě hrozně moc fajn člověk.

Joker Punx

Joker Punx (hodnocení, recenze)

Škoda že byl už tak starej, ten by se hodil do trilogie Slunce, seno. Mohl hrát klidně místo Stanislava Třísky Škopka, ten by byl dobrej.

na příspěvěk reagoval AxelWers, AxelWers

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Heavyman

Heavyman (hodnocení, recenze)

Super dědek Homolka i jako hasiš na plesu...tenhle chlapík měl dar od přírody, protože to co předváděl on se na žádný divadelní škole nenaučí:-)

Herec

Filmy
1973

Maturita za školou

1972

Homolka a tobolka

 

Návraty

1971

Boty (TV film)

1970

Hogo fogo Homolka

 

Návštěvy

1969

Ecce homo Homolka

1968

Nejkrásnější věk

1967

Hoří, má panenko

Reklama

Reklama

1965

Lásky jedné plavovlásky

Dokumentární
2009

Příběhy slavných (seriál) - a.z.

 

Ecce homo Šebánek - a.z. (S10E08)

Reklama

Reklama