foto

Lumír Tuček

  • nar. 21.7.1953 (65 let)
    Praha, Československo

Biografie

Původní profesí architekt. Do kulturního povědomí se zapsal coby principál a autor divadelních her Recitační skupiny Vpřed. Jako scénárista je podepsán například pod snímky Pražská 5, Kouř, Postup (ČT – Historky od krbu), skečovým pořadem KOKO TV nebo zábavným pořadem Boj o koláč. Vedle toho působil jako moderátor v rádiu Mamma a Limonádový Joe. Vystupuje ve stand-up pořadech Na stojáka a ve scénickém vysílání Rádia Ořechovka.

Bedna Films

Herecká filmografie

Filmy

2009 Ulovit miliardáře
2008 František je děvkař
2000 Cesta z města
1988 Pražská 5
1987 Šašek a královna
1986 Chemikál (studentský film)

TV seriály

2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Soudy a předsudky (S03E21)
Alternativní terapie (S03E19)
Uzavírání kapitol (S03E13)
další epizody (9)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Oko za oko (S01E32)
Lidi umí překvapit (S01E30)
Konečný krach (S01E29)
další epizody (31)
2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Orgán (E23)
Ministr (E22)
Tajemný dopis (E21)
další epizody (23)
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)
1995 Historky od krbu (TV seriál)
Postup (S01E08)
Časem vrah, vrahem čas (S01E07)
Já vás chápu, pane prezidente (S01E06)

Dokumentární

2000 Tmavomoudrý svet (TV film)
1998 Bigbít (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Malý Pán
1985 ING. (studentský film)

TV seriály

1995 Historky od krbu (TV seriál)
Postup (S01E08)

Host

TV pořady

2015 Boj o koláč (TV pořad)
2011 Na stojáka: Best of Lumír Tuček (TV pořad)
2010 Vesnicopis (TV pořad)
2009 Koko TV (TV pořad)
2005 5. element (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)

Režijní filmografie

TV pořady

2009 Koko TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace