foto

Sacha Vierny

  • nar. 10.8.1919
    Bois-le-Roi, Seine-et-Marne, Île-de-France, Francie
  • zem. 15.5.2001 (81 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Kameramanská filmografie

Filmy

2000 Muž, který plakal
1999 8 1/2 ženy
1998 Dormez, je le veux!
1996 Kniha snů
1995 Autoreverse
1993 Dítě z Maconu
1992 Rosa
1991 M Is for Man, Music, Mozart (TV film)
Prosperovy knihy
1989 Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec
1988 Fear of Drowning
Topení po číslech
1987 Architektovo břicho
1985 Flügel und Fesseln
Zet a dvě nuly
1984 Clash
La Femme publique
Láska až za hrob
1983 Les Trois couronnes du matelot
1982 Rose et le blanc, Le
1981 Otčím
1980 Chemin perdu, Le
Eclipse sur un ancien chemin vers Compostelle
Fils puni, Le
Můj strýček z Ameriky
1978 La Vocation suspendue
L’Hypothèse du tableu volé
1977 500 grammes de foie de veau
Baxterová, Vera Baxterová
Conseiller Crespel, Le
Le diable dans la boîte
1974 Stavisky
1973 Spálené stodoly
1972 Fusil à lunette, Le
Le moine
Sainte famille, La
1971 Bof... Anatomie d'un livreur
1969 Main, La
Nuit Bulgare, La
1968 Caroline chérie
Tetovaný
1967 Bien-aimée, La (TV film)
Kráska dne
Musica, La
1966 Dans van de reiger, De
Válka skončila
1964 Aimez-vous les femmes?
1963 Merci Natercia!
Muriel neboli v čase návratu
1962 Climats
Portrait Robot
1961 Loni v Marienbadu
1960 La Main chaude
La Morte Saison des amours
1959 Bel âge, Le
Hirošima, má láska
1958 Opéra mouffe
1954 Pantomimes
Tout chante autour de moi

Dokumentární

1991 A Walk Through Prospero's Library (TV film)
1960 Paris la belle
1959 Zpěv styrenu
1958 Lettre de Sibérie
1957 Záhada dílny číslo patnáct
1956 Noc a mlha