foto

Heinz Hoenig

  • nar. 24.9.1951 (67 let)
    Landsberg am Lech, Bayern, Západní Německo

Biografie

Heinz Hoenig je jedním z největších německých herců dnešní doby, a to dokazuje nejenom jeho bohatá filmografie, ale také řada ocenění, které během své herecké kariéry obdržel. Narodil se 24. září roku 1951 ve městě Landsberg am Lech (Bavorsko, Západní Německo) a svůj herecký talent uplatnil poprvé v roce 1975 ve filmu UNTER DEM PFLASTER IST DER STRAND a následovně natáčel téměř bez přestávky až do současnosti.

Heinz za své filmové role získal nejednu cenu či ocenění - mezi jeho největší úspěchy patří obdržení ceny Zlatá kamera, Adolf Grimme Award, Deutscher Filmpreis, Telestar nebo Golden Gong. Je však také známý v literárním světě, neboť v roce 2003 vydal svou knihu Buch Meine Freiheit nehm ich mir a založil organizaci Heinz der Stier, ve které lidé pomáhají psychicky labilním a traumatizovaným dětem.

Heinz si v roce 1985 vzal Simone, se kterou má dvě děti Paulu a Lukase. Se svou ženou se však později rozvedl a aktuálně žije na své farmě na Mallorce.

StrYke

Herecká filmografie

Filmy

2019 Son
2018 8:27
Herr und Frau Bulle: Tod im Kiez (TV film)
2016 Loď snů: Palau
O zpívajícím stromku (TV film)
Radio Heimat - Damals war auch scheiße!
2013 Banklady
Loď snů - Portoriko (TV film)
Loď snů: Malajsie (TV film)
2012 Herbstkind (TV film)
Manche mögen's glücklich (TV film)
Russisch Roulette (TV film)
2011 Das System - Alles verstehen heißt alles verzeihen
Smrt v lepší společnosti: Volební kampaň (TV film)
2010 Hotel snů: Chiang Mai (TV film)
Případ Andropov (TV film)
Vater Morgana
2009 Alle meine Lieben (TV film)
Gier (TV film)
Kopf oder Zahl
Léto na Islandu: Osudové shledání (TV film)
Paulin sen (TV film)
Romy (TV film)
2008 Der Arzt vom Wörthersee - Ein Rezept für die Liebe (TV film)
Der Arzt vom Wörthersee - Ein Wink des Himmels (TV film)
Loď snů - Rio de Janeiro (TV film)
Smrt v horách
2007 Kdo je bez viny? (TV film)
Lékař z Wörthersee 2 (TV film)
Yo
2006 7 trpaslíků
Die ProSieben Märchenstunde: Rotkäppchen - Wege zum Glück (TV film)
FC Venus
Lékař z Wörthersee (TV film)
Papa und Mama (TV film)
Růže mezi trním (TV film)
2005 Andersrum (TV film)
Antikörper
Vera - Sicilská láska (TV film)
2004 7 trpaslíků
2003 Ein himmlischer Freund (TV film)
Král zlodějů
Vom Himmel hoch (TV film)
2002 Liebe und Verrat (TV film)
Vražedná schůzka - Stopa vede do Palmy (TV film)
2001 Dva životy mého otce (TV film)
Nicht ohne dich (TV film)
Rudé pírko smrti (TV film)
Stan Becker - Ein Mann, ein Wort (TV film)
2000 Zwei Asse und ein König (TV film)
1999 SOS Barracuda: Ruleta se smrtí (TV film)
Schůzka s ďáblem (TV film)
Stan Becker - Skuteční přátelé (TV film)
Tödliche Schatten (TV film)
1998 Kai Rabe gegen die Vatikankiller
Kidnapping - Ein Vater schlägt zurück (TV film)
Mein Kind muß leben (TV film)
Schuldig
Stan Becker - Na vlastní pěst (TV film)
1997 Back in Trouble
Für immer und immer
Odložené štěstí (TV film)
Stav nouze
Todsicheres Ding, Ein (TV film)
1996 Alles nur Tarnung
Der Ausbruch (TV film)
Der Schattenmann - Das Chamäleon (TV film)
Der Schattenmann - Janus
Der Schattenmann - Kopfjäger (TV film)
Der Schattenmann - Lautlose Geschäfte (TV film)
Der Schattenmann - Mitten unter uns (TV film)
Die Nacht hat 17 Stunden (TV film)
Männer vom K3 - Eine saubere Stadt, Die (TV film)
Nebezpečné věno
1995 Countdown
Ex (TV film)
1994 Beck - Polismördaren
Die Sieger
Ich klage an (TV film)
Lemgo (TV film)
1993 Klippen des Todes (TV film)
Krücke
Spur führt ins Verderben, Die (TV film)
Tatort - Bauernopfer (TV film)
1992 Angst wird bleiben, Die (TV film)
Einer zahlt immer (TV film)
Frohes Fest, Lucie! (TV film)
Männer vom K3 - Ein langes Wochenende, Die (TV film)
1991 Der goldene Schnitt (TV film)
Tatort - Blutwurstwalzer (TV film)
1990 Butterbrot
Der achte Tag
Eine Frau namens Harry
Místo činu - Schůzka (TV film)
Srdečně vítáme
1989 Der Leibwächter (TV film)
Tiger, Löwe, Panther (TV film)
1988 Fifty Fifty
Stadtromanzen (TV film)
Stimme, Die
Verdikt
Život jedné kočky
1986 Blitz
Dann ist nichts mehr wie vorher
Der Drücker
1985 Ami Go Home oder Der Fragebogen (TV film)
Formel Eins Film, Der
1983 Danni
Leichten Zeiten sind vorbei, Die
1982 Barrikade, Die (TV film)
Sei zärtlich, Pinguin
1981 Operation Leo
Ponorka
1980 Tatort - Der Zeuge (TV film)
1979 Das Ende des Regenbogens
Tote bin ich, Der
Willi und die Kameraden (TV film)
1978 Nůž v hlavě
Paul kommt zurück (TV film)
1977 Heinrich
1975 Unter dem Pflaster ist der Strand

TV seriály

2017 Řeka života (TV seriál)
Geboren am Ganges (E03)
Kobra 11 (TV seriál)
Vyjížďka (S22E11)
2012 Poslední polda (TV seriál)
Smrt na jatkách (S03E11)
2006 Lilly Schönauer (TV seriál)
2004 Das Traumhotel (TV seriál)
2002 Affäre Semmeling, Die (TV seriál)
2000 Donna Leonová (TV seriál)
Vendeta (E01)
1998 Král ze St. Pauli (TV seriál)
Sylvia - Eine Klasse für sich (TV seriál)
1997 S.O.S. Barracuda (TV seriál)
1996 Der Schattenmann (TV seriál)
1995 Inka Connection (TV seriál)
1993 Große Bellheim, Der (TV seriál)
Sylter Geschichten (TV seriál)
1992 Lilli Lottofee (TV seriál)
Unser Lehrer Doktor Specht (TV seriál)
1990 Abenteuer Airport (TV seriál)
1989 Reporter (TV seriál)
1988 Die Männer vom K3 (TV seriál)
1985 Ponorka (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1976 Direktion City (TV seriál)

Dokumentární

1983 Mit starrem Blick aufs Geld
1982 Mamma

Host

TV pořady

2016 Fremde Freunde - Die unerwartete Begegnung (TV pořad)
2000 Abschied ist ein leises Wort (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 Boulevard Bio (TV pořad)
DAS! (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace