foto

Angel Coulby

  • nar. 30.8.1980 (39 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Angel Coulby svet privítal presne 30. augusta v roku 1980. Hoci vyrastala na severe Anglicka, vždy ju to ťahalo k herectvu, preto sa odhodlala odísť do Edinburghu, kde aj vyštudovala Queen Margaret University.

Hneď po ukončení školy získala svoju prvú úlohu v sitkome televízie BBC ‘Orrible a tu ju môžeme vidieť presne v štyroch epizódach. Nasledovali malé roly v snímkach ako Casualty, Imagine Me & You či Hustle.

Významnú úlohu v jej hereckej kariére zohráva seriál Dr. Who (Pán času), kde sa síce objavila len v jednej epizóde, ale práve tu si ju všimli tvorcovia vtedy ešte pripravovaného seriálu Merlin, v ktorom po boku Colina Morgana a Bradleyho Jamesa stvárňuje priateľku, neskôr aj manželku kráľa Artuša, Guinevere. Práve táto postava z nej urobila uznávanú anglickú herečku aj medzi kritikmi.

Annamária "LondonGirl" Závodníková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Muž v oranžové košili (TV film)
2007 Magicians
Secret Life (TV film)
2005 Svatba ve třech
Svěrací kazajka
Zkáza spolku gentlemanů
2003 The Second Coming (TV film)
2002 A Good Thief (TV film)

TV seriály

2018 Nevinný (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2017 The Tunnel (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 1 (S03E01)
2016 Blízký neznámý (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (4)
Hooten a Lady: Lovci pokladů (TV seriál)
Alexandrova hrobka (E03)
The Tunnel (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
2015 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
2013 Dancing on the Edge (TV seriál)
The Tunnel (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
2012 Merlin (TV seriál)
Diamantový den (2. část) (S05E13)
Diamantový den (1. část) (S05E12)
Kresba z temnoty (S05E11)
další epizody (13)
2011 Merlin (TV seriál)
Meč v kameni: část 2. (S04E13)
Meč v kameni: část 1. (S04E12)
Srdce lovce (S04E11)
další epizody (11)
2010 Merlin (TV seriál)
Artušův nástup: část 2. (S03E13)
Artušův nástup: část 1. (S03E12)
Královna srdcí (S03E10)
další epizody (11)
2009 Merlin (TV seriál)
Poslední pán draků (S02E13)
Ohně Idirsholů (S02E12)
Probuzení čarodějnice (S02E11)
další epizody (13)
2008 Merlin (TV seriál)
Merlin a staré síly (S01E13)
Smrt krále (S01E12)
Legenda jednorožců (S01E11)
další epizody (13)
2007 Talk to Me (TV seriál)
Visit, The (TV seriál)
Život v divočině (TV seriál)
2006 New Street Law (TV seriál)
Tripping Over (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Dívka v krbu (S02E04)
2005 Vincent (TV seriál)
2004 Conviction (TV seriál)
Podfukáři (TV seriál)
2003 Blue Murder (TV seriál)
M.I.T.: Murder Investigation Team (TV seriál)
2002 Druhá míza (TV seriál)
Having It Off (TV seriál)
2001 'Orrible (TV seriál)
As If (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Host

TV pořady

2001 Scariest Places on Earth, The (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)