foto

Angel Coulby

  • nar. 30.8.1980 (38 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Angel Coulby svet privítal presne 30. augusta v roku 1980. Hoci vyrastala na severe Anglicka, vždy ju to ťahalo k herectvu, preto sa odhodlala odísť do Edinburghu, kde aj vyštudovala Queen Margaret University.

Hneď po ukončení školy získala svoju prvú úlohu v sitkome televízie BBC ‘Orrible a tu ju môžeme vidieť presne v štyroch epizódach. Nasledovali malé roly v snímkach ako Casualty, Imagine Me & You či Hustle.

Významnú úlohu v jej hereckej kariére zohráva seriál Dr. Who (Pán času), kde sa síce objavila len v jednej epizóde, ale práve tu si ju všimli tvorcovia vtedy ešte pripravovaného seriálu Merlin, v ktorom po boku Colina Morgana a Bradleyho Jamesa stvárňuje priateľku, neskôr aj manželku kráľa Artuša, Guinevere. Práve táto postava z nej urobila uznávanú anglickú herečku aj medzi kritikmi.

Annamária "LondonGirl" Závodníková

Herecká filmografie

Filmy

2007 Magicians
Secret Life (TV film)
2005 Svatba ve třech
Svěrací kazajka
Zkáza spolku gentlemanů
2003 Second Coming, The (TV film)
2002 A Good Thief (TV film)

TV seriály

2018 Innocent (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2017 The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 1 (S03E01)
2016 The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2015 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
2013 Dancing on the Edge (TV seriál)
The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2008 Merlin (TV seriál)
2007 Talk to Me (TV seriál)
Visit, The (TV seriál)
Život v divočině (TV seriál)
2006 New Street Law (TV seriál)
Tripping Over (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Dívka v krbu (S02E04)
2005 Vincent (TV seriál)
2004 Conviction (TV seriál)
Podfukáři (TV seriál)
2003 Blue Murder (TV seriál)
M.I.T.: Murder Investigation Team (TV seriál)
2002 Druhá míza (TV seriál)
Having It Off (TV seriál)
2001 'Orrible (TV seriál)
As If (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

TV pořady

2001 Scariest Places on Earth, The (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace