foto

Ralph Herforth

  • nar. 15.1.1960 (61 let)
    Herford, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

Ralph Herforth (vlastním jménem Ralph Schwachmeier) se narodil roku 1960 narodil ve vestfálském městě Herford. Podle něj si také zvolil svůj umělecký pseudonym. Má o pět minut mladšího bratra Jürgena, samozřejmě dvojče.

V roce 1982 Ralph ukončil studium v semináři Maxe Reinhardta na vídeňské Univerzitě múzických umění. Poté účinkoval na různých divadelních scénách, například v Berlíně, či v Düsseldorfu. Jeho první filmovou rolí byl Guido ve filmu z roku 1992 SCHATTENBOXER. Od té doby si každý rok objeví alespoň v jednom filmu, ať už na stříbrném plátně, nebo v televizi. V roce se jemu a jeho kolegům podařilo získat ocenění Německé akademie herectví na Festivalu televizních filmů v Baden-Badenu za film WUT. V poslední době se začíná stále častěji objevovat ve snímcích americké produkce.

Díla, ve kterých se objevil u nás nejsou moc známá a povětšinou nejsou ani valné kvality. Za zmínku jistě stojí jeho poměrné výrazná role v komedii KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU, kde ztvárnil poněkud přitroublého policistu Kellera. Dalším, a zatím posledním, jeho známým filmem byla sci-fi AEON FLUX.

Shashlick

Herecká filmografie

Filmy

2020 Freaks: Jedni z nás
2019 Heritance
2018 Angst in meinem Kopf (TV film)
Tatort - Bombengeschäft (TV film)
2017 Sestřička z hor: Návrat do života (TV film)
Sestřička z hor: Rodinná pouta (TV film)
2016 Der Koffermacher
2014 Amok - Hansi geht's gut
Die Fahnderin (TV film)
Místo činu: Hamburk - Oko za oko (TV film)
Vergrabene Stimmen
2012 Agent Ranjid rettet die Welt
Der Mann, der alles kann (TV film)
Die ProSieben Märchenstunde: Ali-Baba und die 40 Räuber (TV film)
Jantarová komnata (TV film)
Ochránce
Slave
2011 Dora Heldt: Tante Inge haut ab (TV film)
Geister: All Inclusive
Polizeiruf 110 - Zwei Brüder (TV film)
Schandmal - Der Tote im Berg (TV film)
Swans
Tatort - Tödliche Ermittlungen (TV film)
2010 2030 - Ausbeutung der Enkel (TV film)
Der Mauerschütze (TV film)
Ein Fall für Fingerhut (TV film)
Familie Fröhlich - Schlimmer geht immer (TV film)
2009 Exploze
Heute keine Entlassung (TV film)
Ráj na konci světa (TV film)
Unter Strom
2008 Jeden a půl rytíře
Märzmelodie
Neubližujte mé dceři (TV film)
2007 Günstige Prognose
Lamento
2006 Entführ' Mich, Liebling! (TV film)
Wut (TV film)
2005 Aeon Flux
Dem Himmel sei Dank (TV film)
2004 Always Crashing in the Same Car
Das Blut der Templer (TV film)
Krysy 2 (TV film)
Loď snů - Samoa (TV film)
Vítr v palmách (TV film)
2003 Das Herz ist rot (TV film)
Geisel, Die (TV film)
Zkáza lodi Estonie
Úkol zabíjet (TV film)
2002 Der Felsen
Detective Lovelorn und die Rache des Pharao
Doppelter Einsatz - Todesangst (TV film)
Erkan & Stefan gegen die Mächte der Finsternis
Eva Blond I: Vrah vynáší rozsudek (TV film)
Pest - Die Rückkehr (TV film)
2001 Der Vamp im Schlafrock (TV film)
Krysy (TV film)
Lady Luck aneb Hra o lásku (TV film)
Sophie Flemingová: Krásná smrt (TV film)
Verbotene Küsse (TV film)
2000 Autsch, du Fröhliche (TV film)
Gone Underground
Kanak Attack
Marmor, Stein & Eisen
Muži k pronajmutí (TV film)
Prüfung, Die
Scharf aufs Leben (TV film)
T.E.A.M. Berlin - Der Kreuzzug (TV film)
T.E.A.M. Berlin - Der Verrat (TV film)
1999 Bunkr (TV film)
Hodina lva (TV film)
Prachy, zbraně, jedno porno
Případ osamělých boháčů (TV film)
T.E.A.M. Berlin - Tödlicher Wind (TV film)
1998 Bubi Scholz Story, Die (TV film)
Eisbär, Der
Kurz und schmerzlos
König auf Mallorca (TV film)
Mein Freund, der Bulle (TV film)
T.E.A.M. Berlin - Unternehmen Feuertaufe (TV film)
Věž prvorozeného (TV film)
1997 Doppelter Einsatz - Monster (TV film)
Klepání na nebeskou bránu
Koerbers Akte: Kleines Mädchen - großes Geld (TV film)
Koerbers Akte: Tödliches Ultimatum (TV film)
Křik z dětského pokoje (TV film)
Liebe Lügen (TV film)
Segno della scimmia, Il (TV film)
Vražedná past (TV film)
1996 Adrenalin (TV film)
Brüder auf Leben und Tod (TV film)
Der Venusmörder (TV film)
Landgang für Ringo (TV film)
Mýlit se je chlapské
Schwurgericht - Bruder, ich brauche dein Blut (TV film)
Tresko - Im Visier der Drogenmafia (TV film)
1995 Bunte Hunde
Pod tlakem (TV film)
1994 Ausgerechnet Zoé (TV film)
Lemgo (TV film)
1993 Vlak do pekla
1992 Glück 1
Schattenboxer

TV seriály

2019 Unter anderen Umständen (TV seriál)
Im finsteren Tal (E15)
2018 Nord Nord Mord (TV seriál)
Sievers und die Frau im Zug (E09)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Das Geheimnis der Schwestern (E14)
2017 Die Spezialisten - Im Namen der Opfer (TV seriál)
Heroes (S02E02)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Liebesrausch (E13)
2016 Der Kroatien-Krimi (TV seriál)
Der Teufel von Split (S01E01)
Gottlos - Warum Menschen töten (TV seriál)
Letzte Spur Berlin (TV seriál)
Wespennest (S05E11)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Tod eines Stalkers (E12)
Das Versprechen (E11)
2015 Der Lack ist ab (TV seriál)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Das verschwundene Kind (E10)
Správná dvojka (TV seriál)
Stirb einsam! (E61)
2014 Unter anderen Umständen (TV seriál)
Falsche Liebe (E09)
2013 Unter anderen Umständen (TV seriál)
Der Mörder unter uns (E08)
2012 Add a Friend (TV seriál)
Der Glücksbringer (S01E05)
Die Kassette (S01E04)
Spargel für zwei (S01E03)
další epizody (5)
Policie Hamburk (TV seriál)
Schuss ins Herz (S07E12)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Spiel mit dem Feuer (E07)
2011 Viva Berlin! (TV seriál)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Mord im Watt (E06)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Gefangen (2:2) (S10E27)
Gefangen (2:1) (S10E26)
Gefangen (1:2) (S10E25)
další epizody (4)
2010 Poslední polda (TV seriál)
Pěstěná smrt (S01E10)
Sami proti času (TV seriál)
13:00 (S01E06)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Tod im Kloster (E05)
2009 Unter anderen Umständen (TV seriál)
Auf Liebe und Tod (E04)
Nachtschicht (TV seriál)
Wir sind die Polizei (E07)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Im Schafspelz (S09E09)
2008 Unter anderen Umständen (TV seriál)
Böse Mädchen (E03)
2007 Unter anderen Umständen (TV seriál)
Bis dass der Tod euch scheidet (E02)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Mord nach Mitternacht (E08)
Kobra 11 (TV seriál)
Proti všem pravidlům (S11E11)
2006 Tierärztin Dr. Mertens (TV seriál)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Unter anderen Umständen (E01)
2005 Bis in die Spitzen (TV seriál)
Die Blaumänner (TV seriál)
2004 Charlotte Link (TV seriál)
Der Vater meines Sohnes (E04)
2003 Wilsberg (TV seriál)
Letzter Ausweg Mord (E09)
2002 Blond: Eva Blond! (TV seriál)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
2000 Místo činu (TV seriál)
Tödliches Verlangen (S01E442)
1997 Neues aus Büttenwarder (TV seriál)
Ohnivá poušť (TV seriál)
1995 Alles außer Mord! (TV seriál)
Marion Nr. 5 (E06)
1994 Komisař Rex (TV seriál)
Útěk ke smrti (S01E03)
1992 In fuga per la vita (TV seriál)
Místo činu (TV seriál)
Tod eines Wachmanns (S01E265)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speed Racer: Wonderful World of Racing - The Amazing Racer Family

Host

TV pořady

2014 MDR um 4 (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky