Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jantarová komnata je největším mýtem v poválečné německé éře. Od svého zmizení se ji pokusilo najít mnoho lovců pokladů. Říká se, že génius Albert Einstein se ji snažil v posledních dnech války zachránit před nacisty. Tajemstvím této legendární komnaty jsou v jantaru zalitá semena zázračné, ale vyhynulé rostliny Silphium, mající léčivou, ale i smrtící moc. Nemilosrdný farmaceutický magnát Jan van Hassel je ochoten pro jejich získání udělat cokoli. Pokud by se rostlina ocitla v nesprávných rukou, mohlo by to mít za následek zničení celého lidstva. Při pátrání Eik, Katharina a Justus s pomocí Einsteinovy pravnučky Mily objeví starý film, jantarový náhrdelník a kompas. V patách však mají Hasselovy zabijáky... (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

Fary 

všechny recenze uživatele

Tohle se mohlo v klidu jmenovat "Jak Jouda a Jouda nemohli trefit slona z 5 metru". Padousi maji high-tech vybaveni, pusky s laserovym zamerovanim, snipersky pusky, AKTcka, helikopteru, ale z 5 metru nezabijou cloveka. Vypali barak, rozstrili mrte nabytku a nikde neni jedinej mrtvej - teda nevim, ale kdybych si najmul nekoho na spinavou praci, tak bych nejdriv zjistil, jestli umi strilet... Jo a pribehove? No - kombinace Doktora z hor a Indiana Jonese 5 (protoze ty predchozi za neco stali). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství německého archeologa Eika Meierse a nejslabší. Akce, dramatické hledání artefaktů a luštění hádanek trestuhodně ubylo. Děj sice jakš takš ujde, ale dramatizace takřka žádná. Značná konverzace vyvolává dojem umělého natahování stopáže. Padouch je sice zajímavý, ale má strašně málo prostoru. Ne, tohle se nepovedlo. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Německý Indy jede jak rus hihihi. Opět jsem se královsky bavil a opět mne iritovala jen zbytečná mezihra s Ikeovou dcerou a babkou. Velmi dobrá hudba, herci toho zas tolik nehráli, věděli, že jde o lidovou zábavu a tak to i celé vyznělo. Určitě se někdy podívám znovu. Třeba i proto, abych konečně přišel na to, jakýmže to lepidlem slepili v balónu ten klíč. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V zásade na rozlúsknutie môjho názoru je potrebné pohľadať comment k Nibelungovcov. Všetko je však oproti tomu trošičku lepšie, hoci stále platí, že rekreačný čas, medzi obdivovaním nemeckých pamiatok a akože strachovaním sa o osud klišovito zvolených hrdinov, je vyplnený terapiou čumenia na „kozičky“ v snahe navrátiť si pamäť. Nech teda žije E=mc2 a ja idem hľadať a žuvať sylfium od Wrigley´s ?? (videné 19.06.2013, STV1) ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu blbé nápady, dívat se na NĚMECKÝ dobrodružný film... Tohle si slavná Jantarová komnata nezasloužila. Takový blivajzovitý eintopf, uvařený v ukradeném klobouku Indiana Jonese. Skopčácký polní kuchař do toho zamíchal opravdu kdeco, od na drobno nakrájeného Ensteina, přes semena děsně léčivé rostliny (copy akce Bororo?) až po zaprášený laser z druhé světové (hmm) a pohádkový gyroskop. Už jen sádroví trpaslíci mi tam chyběli. Tak aspoň že mě ti honiči pokladů pobavili, když nešikovně rozflákali vzácný exemplář šifrovací Enigmy :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Při honičcce u pobřeží moře prchá Eik (Kai Wiesinger) s kolegyní na koni a z vrtulníku, který letí za nimi, je ostřelují. Po zásahu do hlavy padá Aik z koně. Jenže zásah přišel zepředu zleva, což je nesmysl. Zásah mohl dostat jedině zezadu. (pjotri)

Reklama

Reklama