foto

Daniela Ziegler

  • nar. 5.9.1948 (71 let)
    Offenbach am Main, Hessen, Západní Německo

Biografie

Daniela Ziegler je v Německu velmi známou a všestranně talentovanou herečkou a dokonce zpěvačkou. Diváci ji znají z televize, činohry i muzikálu. Tato pohledná a atraktivní,168 cm vysoká bruneta s nebesky modrýma očima se narodila 5. září 1948 v neměckém Offenbachu nad Mohanem. Již od dětství, ovlivněna svou matkou, chtěla být zpěvačkou. Nakonec studovala divadelní vědy a germanistiku v Mnichově (1968/1969), ale herecké vzdělání získala na vestfálské herecké škole v Bochumi (1969 – 1972). Za hudebním vzděláním odletěla na několik měsíců do New Yorku v roce 1979.

Na divadelních prknech se Daniela Ziegler představila jak v klasických rolích (namátkou uveďme Goneril v 'Králi Learovi', Violu ve 'Večeru tříkrálovém', Alžbětu v 'Marii Stuartovně, Helenu ve 'Faustovi'...), tak v dílech moderních autorů (například Martha v 'Kdo se bojí Virginie Woolfové', Lilly Harison v německé premiéře 'Šest tanečních lekcí za šest týdnů', Maria Callas v kritikou i diváky uznávané 'Masterclass'). V roce 2008 účinkovala v monodramatu 'Rok magického myšlení' a v následujícím roce ztvárnila Auroru v 'Ceně za něžnost'.

Neméně úspěšná a pestrá je i její muzikálová kariéra. Představila se v tak zásadních rolích, jako je Eva Perón ve Webberově 'Evitě' (německá premiéra), Velma Kelly v 'Chicagu', Aldonsa v 'Muž z La Mancha', Phyllis v Sondheimově muzikálu 'Follies', Desirée v 'Malé noční hudbě' a v devadesátých letech se pro Danielu stal velmi významný další Webberův muzikál 'Sunset Boulevard', kde lidem představila Normu Desmond, za níž v roce 1998 získala hudební cenu Beste Musical Darstellerin. Hlavní roli hrála i v populárním 'Victor/Victoria', Lady Isabelle ztvárnila v 'Robinu Hoodovi' (2005) a v roce 2010 si zahrála roli Matky představené v muzikálu 'Sestra v akci'. Od roku 2012 představuje arcivévodkyni Sophii ve velmi úspěšném muzikálu 'Elisabeth'.

Daniela Ziegler také uplatnila svůj mezzosopránový hlas v operetě Vzestup a pád města Mahagonny, opeře Troades nebo v oratoriu Jeanne D'Arc au Bûcher. Diváci mohou její pěvecké umění obdivovat i na různých konzertech a recitálech.

Velmi významná je i její televizní tvorba, díky níž její tvář zná většina německého a obecně evropského publika. Filmy a seriály to nejsou vysoce ceněné, ale jsou oblíbené a často uváděné. Vidět jsme ji mohli v seriálech: Doktor z hor, Doktor z hor: Nové příběhy, Komisař Rex, Poldové z Rosenheimu, Wolffův revír, různé díly seriálu Místo činu, dále Kriminálka Stuttgart, Soko Vídeň, Edel a Starcková, Vraždy v Kitzbühelu, Létající doktoři, Stephanie, Šimpanz Charly, Ahoj, Robbie!, Proti větru atd.

Zahrála si samozřejmě i ve filmech na motivy Rosamundy Pilcher (Láska jejího života, Dej ať je to lásky, Sňatek z rozumu, Růže z Kerrymoru , Mraky nad mořem a nejnovější Stín minulosti. A jiných romatických snímcích jako Srdce z čokolády, Jeden pes, dva kufry a velká láska a také Žofie: Malá sestra Sissi, kde si zahrála jejich matku, vévodkyni Ludoviku.

Daniela účinkovala i ve filmu, i když velmi sporadicky: Uveďme například Sólo pro klarinety s Götzem Georgem nebo asi nejuznávanější Echte Kerle (1996). Dále se objevila ve filmu z roku 2012 Das Kind a na začátku roku 2015 je plánována premiéra snímku Da muss Mann durch.

Kromě své práce má ráda jízdu na koni, tenis, golf, plavbu na plachetnici a umí řídit i motorový člun. Ovládá angličtinu a francouzštinu. Podílela se na tvorbě knihy o kráse 'Aphrodite training'. Má bratra, není vdaná a nemá děti, ale má své publikum, se kterým sdílí svůj různorodý talent a fascinující krásu.

Lucie "Huguette" K

Herecká filmografie

Filmy

2020 Eltern mit Hindernissen (TV film)
2018 Trauung mit Hindernissen (TV film)
2017 Familie mit Hindernissen (TV film)
Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach Lissabon (TV film)
2016 Kaltfront (TV film)
2015 Da muss Mann durch
2014 Rosamunde Pilcher: Stíny minulosti (TV film)
2012 Das Kind
Náš malý likvidátor (TV film)
Wiegenlied
2010 Inga Lindström: Láska s vůní čokolády (TV film)
Rosamunde Pilcherová: Sňatek z rozumu (TV film)
2009 Rosamunde Pilcher: Dej, ať je to láska (TV film)
2008 Rebecca Ryman: Wer Liebe verspricht (TV film)
Srdce z čokolády (TV film)
2007 Das Wunder der Liebe (TV film)
Mraky nad mořem (TV film)
2006 Bettis Bescherung (TV film)
Láska jejího života (TV film)
Zwei Bräute und eine Affäre (TV film)
2005 Hengstparade (TV film)
Herzlichen Glückwunsch (TV film)
Jeden pes, dva kufry a velká láska (TV film)
Liebe auf den zweiten Blick (TV film)
2004 Für immer und jetzt (TV film)
SommerHundeSöhne
2003 Mama macht's möglich (TV film)
2002 Die Novizin (TV film)
Die Rosenkrieger (TV film)
Die Westentaschenvenus (TV film)
Místo činu: Mnichov - Tanec smrti (TV film)
2001 Eine Hochzeit und (k)ein Todesfall (TV film)
Meine Mutter, meine Rivalin (TV film)
Místo činu: Frankfurt - Havárie (TV film)
Open Sky - Abenteuer eines weltraumreisenden Hundes
Rosamunde Pilcher: Růže z Kerrymoru (TV film)
Žofie - malá sestra Sissi (TV film)
2000 Das Traumschiff - Olympia 2000 (TV film)
1999 Boulevard Berlin (TV film)
Mit fünfzig küssen Männer anders (TV film)
OA jagt Oberärztin (TV film)
Tatort - Blinde Kuriere (TV film)
1998 Der kleine Dachschaden (TV film)
Sólo pro klarinety
Zweite Geige (TV film)
1997 Místo činu: Frankfurt - Akt na slunci (TV film)
1996 Das Tödliche Auge (TV film)
Echte Kerle
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Entscheidungen (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Herztöne (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Schicksale (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Trennungen (TV film)
1994 Alles außer Mord - Der Name der Nelke (TV film)
Svens Geheimnis (TV film)
Um jeden Preis (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Höhenflug (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Nahkampf (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Neuland (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Rosenkavaliere (TV film)
1993 Brandbilen som försvann
1991 Der Deal (TV film)
Männer vom K3 - Auge um Auge, Die (TV film)
1989 Tatort - Alles Theater (TV film)
Unheimliche Karriere, Eine (TV film)
1988 Spätes Glück nicht ausgeschlossen (TV film)
1987 Haus im Nebel, Das (TV film)
1986 Maria Stuart (TV film)
1985 Grand mit 3 Damen (TV film)
Mann ist soeben erschossen worden, Ein (TV film)
Verführung: Die grausame Frau
1981 Gerechten, Die (TV film)

TV seriály

2016 Berlínská mise (TV seriál)
Hacknutí (S01E04)
2015 In aller Freundschaft (TV seriál)
Hand aufs Herz (S18E32)
2013 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Charity Ladies (S04E19)
2011 Das Glück dieser Erde (TV seriál)
2010 Smrt v lepší společnosti (TV seriál)
Dokud nás smrt nerozdělí (E06)
2009 Soko Vídeň (TV seriál)
Blindspuren (S05E10)
2008 Doktor z hor: Nové příběhy (TV seriál)
2007 Lilly Schönauer (TV seriál)
Utkaná láska (E04)
2006 Capri (TV seriál)
Pod bílými plachtami (TV seriál)
Štěstí na horizontu (E07)
2005 Fünf Sterne (TV seriál)
2003 Štěstí na dosah (TV seriál)
2002 Edel a Starcková (TV seriál)
Poldové z Rosenheimu (TV seriál)
Um Himmels willen (TV seriál)
2001 Ahoj, Robbie! (TV seriál)
Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
1999 Die Pfefferkörner (TV seriál)
1998 Ulice Berlína (TV seriál)
Blutwurst und Weißwein (S03E02)
1997 Létající doktoři (TV seriál)
1996 Die Geliebte (TV seriál)
Flughafenklinik, Die (TV seriál)
Tanz auf dem Vulkan (TV seriál)
1995 Gegen den Wind (TV seriál)
Stefanie (TV seriál)
Zwei zum Verlieben (TV seriál)
Šimpanz Charly (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)
Únos (S02E11)
1994 Alles außer Mord! (TV seriál)
Blankenese (TV seriál)
Die Wache (TV seriál)
Frauenarzt Dr. Markus Merthin (TV seriál)
Zwei alte Hasen (TV seriál)
1993 Ein Bayer auf Rügen (TV seriál)
Její vrazi (TV seriál)
Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Doktor z hor (TV seriál)
Freunde fürs Leben (TV seriál)
Unser Lehrer Doktor Specht (TV seriál)
Wolffův revír (TV seriál)
1991 Die lieben Verwandten (TV seriál)
1990 Insel der Träume (TV seriál)
1989 Peter Strohm (TV seriál)
Die Schwarzwaldklinik (TV seriál)
Transplantation (S03E23)
Nierenspende (S03E22)
1988 Die Männer vom K3 (TV seriál)
1983 Diese Drombuschs (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
Případ pro dva (TV seriál)
1979 St. Pauli Landungsbrücken (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
Spannende Geschichten (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 MDR um 4 (TV pořad)
2013 Inka! (TV pořad)
2012 Der Salon am Dienstag (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)