Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Nedělní film na deštivé odpoledne k hromadě žehlení s názvem "Bezva ženská na krku" je naprosto mimo můj divácký záběr, ale z nějakého rozmaru (nebo z donucení) jsem mu dala šanci..Dopředu jsem očekávala spíše podprůměr, ale nakonec i přes pár trapných vtípků a naprosto průhledný děj se z něj překvapivě vyklubal spíše průměr.. Úroveň zvedly rozhodně malebné venkovské lokace, příjemně letní dobarvení a přijatelná svižnost příběhu.. Petra Hřebíčková je profesionální krasavice s afektovaným obličejíkem.. Ondřej Vetchý se snaží seč mu síly stačí, ale přesto je dobrácký prkeňák (byť místy v záporné roli).. Jiří Langmajer a Tereza Kostková vpadají, že hrají za trest.. A jediný opravdu herecký herec s rolí na tělo byl Miroslav Táborský.. Zbytek obsazení mám v mlze.. Něco mezi lidovým Zdeňkem Troškou a výpravně perfektní Marií Poledňákovou..

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Myšlenka silná, ale zpracování kapinku pokulhávalo.. Tvůrci sází na jistotu na úkor předvídavosti.. Těží z pathosu maximum a sází na jedničkové obsazení.. Willa Smithe jsem dlouho hrát neviděla a tady celkem přehrával.. Tak nějak "vyrostl" ze svého těla.. Trojka "andělů" byla složená opět ryze marketingově.. Helen Mirren byla jediná opravdu skvělá.. Kate Winslet byla v příběhu vyloženě do počtu.. A Edward Norton se opět po dlouhé době někde mihnul.. Možná, kdyby byl "Collateral Beauty: Druhá šance" více artový a méně popíkovský, tak by stál za lepší divácký prožitek.. Trošku mi to přišlo jako mix skvělých "Sedm životů" a né moc skvělých "Andělů všedního dne".. Prvoplánově divácky líbivý počin.. 4 hvězda za příběh..

plakát

Paterson (2016) 

Myslím, že už jsem zkažena dobou a pomalu plynoucí film bez výrazných zvratů mne bohužel kapku nudí.. Čekám nějakou tragédii, nějakou významnou událost nebo alespoň emoční vyhrocenost, což v lyrickém artovém "Patersonovi" zkrátka najít nemůžu.. Paterson žije v Patersonu, skládá básničky, které se nerýmují a řídí městský autobus.. Překvapivě má milou, krásnou a kreativní partnerku, se kterou prožívá stereotypní život.. A má taky BULDOKA.. Celkově se na Patersona celou dobu šije bič (střelec v hospůdce, parta dealerů, která poukazuje na krádeže psů aj.), ale nikdy se neuplete.. Ze mě se stává čekanka, která se snaží za celým příběhem najít hlubší filosofický přesah.. Který nenachází.. Možná až na pointu s notýskem.. Podobným duchem je ztvárněná série "Before.." s Ethanem Hawkem, ale tam mi to o dost lépe funguje.. Ale co, hraje tam buldok a má celkem velký prostor :-D

plakát

Jackie (2016) 

Jackie Kennedy je kontroverzní ikona novodobých dějin.. Na toto téma se dá podívat z mnoha úhlů a rozebrat z mnoha pohledů.. Bohužel si tvůrci vybrali asi tu nejnudnější verzi.. Raději nic nevypráví, aby si s nikým nic nerozházeli.. Nezaměřují se na šuškandu z kuloárů, nezaměřují se na historické události samotného atentátu.. Bohužel se jedná pouze o změť pravděpodobných pocitů první dámy, která přišla za tragických okolností o svůj mandát.. Ukazuje zoufalství ženy, která během jedné jízdy přišla náhle o svou dokonalou masku a dokonalý život a to nikoho nezajímá.. Natalie Portman svůj herecký talent drží na uzdě, aby nechala vyniknout kontrolou posedlou vyfabulovanou ikonu 60. let 20. století.. Jediné čisté emoce se projevují v jejím legendárním pláči.. Film "Jackie" je afektovaná, kostnatá a chladná záležitost, která si zakládá na artovém pojetí, aby byla jenom trošku zajímavá.. Snad se tohle téma neodloží na další pár let k ledu, ale rozebere se i z jiného úhlu pohledu..

plakát

Já, kocour (2016) 

I když je lépe se podobně zpracovaný tématům obloukem vyhnout, čekala jsem od filmu obsazeném Kevinem Spaceyem a Christopherem Walkenem přeci jenom něco krapet sofistikovanějšího.. Jedna věc je lidská duše proměněná v kočku a druhá věc je lidská duše proměněná v kočku, která se chová jako podivín.. Myšlenka není příliš špatná, ale celkově pojaté téma mě nepřesvědčilo, že film je vhodný pro děti a mladistvé.. Klasický nízkopodlažní fekální humor aj.

plakát

Proč právě on? (2016) 

Jsou dvě věci, které na filmu "Why Him?" nechápu.. Tou první je vysoké hodnocení, tou druhou účasti Jamese Franca.. Vždyť je to horší než série "Fotr je lotr" a to je fakt co říct..

plakát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Horor z pitevního sálu nemusí být zcela překvapivě žádné béčko.. A snímek "The Autopsy of Jane Doe" je toho důkazem.. Soukromá, relativně útulná pitevna, která je schovaná v podzemí jednoho rodinného domku může mít uprostřed noci, za krušné bouře, hodně solidní bububu atmosféru.. Milý stařík Brian Cox, který poctivě pitvá mrtvoly, a jeho zamilovaný syn Emile Hirsch přijmou na svůj stůl záhadnou mrtvolu "zachovalé" krásky a začnou se dít věci, které byste si opravdu zažít nepřáli.. Americká líbivost šmrncnutá britskou precizností pod taktovnou norského chladu.. To nemůže dopadnout špatně z diváckého pohledu.. Pro hrdiny to spíš vypadá právě naopak.. Příjemná a relativně originální zábava ;-)

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Původní hru neznám a podle negativní kritiky skalních fanoušků je to asi dobře.. Mě osobně se filmová podoba "Assassin’s Creed" líbila velmi.. Skvěle vystavěný sci-fi svět, který je převeden na plátně v realitu vymazlenou do posledního detailu.. Původně jsem si jindy ledově chladného, strojeného a lehce prkenného Michaela Fassbendera neuměla jako pohybově nadaného bojovníka představit, ale roli Calluma Lynche zvládl naprosto přesvědčivě! Potěšila i výborná Marion Cotillard, která se běžně v tomto žánru nepohybuje.. Výprava byla solidní, oba světy dotažené, akční scény dostačující, příběh zajímavý a hodně potěšila hudba, která své východní arabské kořeny rozhodně nezapřela.. Solidně rozehrán na pokračování, tak snad se ho brzo dočkám.. Příjemný zážitek a super originální odpočinek ;-)

plakát

Unfriend (2016) 

Německý "Unfriend" je o poznání lepší než americký "Unfriended".. Na podobné téma se tvůrci dokázali podívat z relativně dobrého úhlu.. Kdyby v dnešním světě žila mladá čarodějnice, byla by na Facebooku? Kolik by asi měla přátel? Co by sdílela? A hlavně jak by dokázala pořádně ublížit a uštvat svou kořist.. Celkově mne příběh tohoto čerstvého horůrku moc neuchvátil, ale jinak je "Unfriend" vynikající na atmosféru, skvělé démonické sny a jako bonus skvělá kreativní forma!

plakát

Spojenci (2016) 

Na "Spojence" jsem se velmi těšila - má oblíbená II. světová válka a úžasná Marion Cotillard v hlavní roli - co víc si přát? Na tom se snad nedá nic zkazit.. Bohužel dá.. Už chápu to milenecké "promo", které se snažilo zvednout mrně návštěvnost kin.. O hereckém talentu Brada Pitta jsem neměla valné mínění.. Jediným snímkem, kde to (dle mého názoru) pořádně rozjel a opřel s do svého titěrného hereckého talentu byl film "Babel".. Od té doby ani ťuk a to jsem relativně i čekala, že z něj ve spojencích vypadne něco víc, než pseudolíbivá tvářička vyhlazená šíleným maskérem.. Marion Cotillard z nějakého důvodu znatelně tlumí svůj běžný (a standardně úžasný) herecký projev.. Možná aby vedle ní Brad Pitt nevypadal jako přestárlý ochotník.. Dvouhodinovou stopáž bych citelně prostříhala.. Film "Spojenci" působí silně nevyváženým dojmem.. Britská preciznost (zachycení doby, kulisy, kostýmy, lokace) a americké kýčařství (plytký scénář a nevkusně melodramatický scénář) prostě spolu celou dobu bojují.. Dalo se to skouknout s velkou rezervou..