Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Projekt minulost (2015) 

Hodně nevyzrálý film.. Začátek zdlouhavý, prostředek pobaví a konec je příliš překombinovaný.. Hromada no name herců, příběh zachycen na "domácí" kameru, žádné inovace ve zpracování tématu.. Thriller "Projekt minulost" oběšel obloukem.. Koukatelné to relativně bylo, dalo se to vydržet, ale asi bych nikomu dál nemohla doporučit..

plakát

Čarodějnice (2015) 

Ano, film "Čarodějnice" není běžný horor.. Jedná spíše o historické vykreslení doby a zhmotnění různých domněnek a legend.. Kdyby nakonec nepoužili zhmotnění děsů, tak by autoři udělali lépe.. Bylo by to jako psychologický thriller mnohem děsivější.. Takhle se příběh odvíjí hodně pomalým a líným tempem, byť se skvělou autenticitou doby, výpravných kostýmů a atmosférického místa.. Casting byl trefný.. Bohužel u mne závěr všechno pokazil.. Oproti celému ponurému a reálnému světu najednou diametrálně rozdílný.. Za mne velké zklamání, i když "Čarodějnice" svou neotřelou originalitou své fanoušky jistě získá..

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Retro kriminální film "Mezi náhrobními kameny" jsem dlouho bezdůvodně odkládala :-) Svou atmosférou mi trošku film připomíná severské detektivky na amerických kulisách.. Tma, temnota, deprese, syrovost a zmar.. Hodně dobrá detektivka ve stylu devadesátých let, kde Liam Neeson ukazuje, jak dobře umí hrát vyžilé detektivy.. Zápletka mne velmi bavila.. Padouši jsou opravdu padoušští, surový, slizcí a krutí.. Nečekejte rychlou akčárnu, spíš pomalu plynoucí film, který se do vás zakousne a už nepustí.. Ukázka skvělé filmařiny..

plakát

Pustina - Epizoda 3 (2016) (epizoda) 

S01E03 - Třetí díl ze série "Pustina" z hlediska napětí stagnuje.. Herecké výkony (především Zuzany Stivínové) se naštěstí drží stále na obdivuhodně vysoké úrovni.. Příběh se ovšem plazí jako líný had.. V každém díle se pravděpodobně herci rozhodnou vrhnout stín podezření na jednu z postav, které nám v prvním díle představili.. Tuhle myšlenku si pravděpodobně vypůjčili z počátečních sérií výtečného seriálu "The Killing".. Rozhodně neumírám touhou vidět další díl, ale zvědavost mi nedá :-)

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

"Zhasni a zemřeš" je jedním z těch "lepších" hororových filmů.. Jeho lehká nevýhoda je obsazení, které je na pomezí áčkových a béčkových herců.. Dále legenda o bubákovi děravá jak cedník.. Teresa Palmer se mi líbila ovšem hlavní bubákoid byl naprosto skvělej - hlavně v předtitulkových scénách.. Potom platí jasné hororové pravidlo - čím méně vidíš a víš, tím více se bojíš a tady tvůrci možná ukázali a řekli více než bylo vhodné.. Děsně mě baví scény, kdy opačném konci chodby vidí postava stín, který je nehybný, baterka slábne, vyšeptalá žárovka se kejve, někde něco zašustí a najednou je budbák na metr od vás.. A tady jich je požehnaně :-) Na tenhle žánr opravdu lehčí nadprůměr :-) Příjemně mě mrazilo a dobře jsem se bavila.. Ps: Druhý den jsem si ve sklepě v prádelně pozdě večer omylem vyhodila dveřmi hlavní rozvaděč proudu pro prostory, kde jsem byla.. Musím přiznat, že mám normálně pro strach uděláno, ale teď jsem spínač hledala opravdu svižně :-D

plakát

Mělčiny (2016) 

Trailer na dramatický thriller "Mělčiny" mě neskutečně navnadil.. Říkala jsem si one-woman show, krásná lokace a Blake Lively v hlavní roli - to by mohlo dopadnout dobře.. Nějaké zápasení s beznadějí, emocionální hra a dramatická hudba.. Bohužel nejzajímavější na celém snímku byla možná tak skoro nahá Blake.. Celé se to bohužel zvrtlo v laciný lehčí horůrek.. Jediné emoce, které ze sebe Blake dostala byl možná projev zimy.. Velryba se povedla, ale jinak to byla horší variace na "Čelisti".. Ty mě možná v dětství fascinovaly, ale k uspokojení mého pokročilého diváckého ducha už nestačí.. Pro mě jsou "Mělčiny" zklamáním roku.. Mám ráda one-man show, ale např. do "127 hodin" to má na míle daleko :-( Ps: Rozhodně si nepouštějte verzi s českým dabingem!

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Hodně neotřelý snímeček "Tohle je náš svět" diváka překvapuje právě tím "jejich světem".. Hodně alternativní, syrová, sofistikovaná, pružná a přímočará výchova, kterou přestárlý hipík a ekomaniak praktikuje na své početné potomstvo.. Možná je lehce podivínský a izoluje se od okolní reality, ale srdce diváka si brzo získá.. Už po pár minutách filmu jsem se přistihla, že souhlasně přikyvuji a jsem fascinována životem mimo konvenci.. Problém ovšem nastává, když se inteligentní, vzdělané děti, které umí s lehkou samozřejmostí přežít v divočině, mají střetnout s nástrahami civilizace.. Otevřeně se baví o sebevraždě jejich matky, neumí komunikovat s vrstevníky nebo si namlouvat opačné pohlaví.. Myslím, že o hlavní zápletku v tomhle snímku ani moc nešlo, spíš to byla pevná kostra, která na sebe měla nabalit to šťavnaté maso prostředí "přírodní rodinky".. Film s filosofickým přesahem.. Viggo Mortensenovi jsem nikdy nepřišla na chuť (kromě hlavní role ve skvělé post-apokalyptické "Cestě"), ale pro tuhle roli se narodil.. Hodně mě bavil také herecký výkon jeho synátora v podání George MacKaye.. Americká lahůdka, kterou nám překvapivě naservíroval dlouholetý herec a krátkodobý režisér Matt Ross.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Klasická červená knihovna.. Potrhlé ošklivé kachňátko tak dlouho za sebe dělá nemotorného truhlíka, až se pohledný milionář kvadruplegik zamiluje.. Svižně děj utíká, cukrkandlových scén není mnoho, část se zážitky mne bavila (vykradeno z filmu "Než si pro nás přijde"), hlubší přesah nulový.. Sam Claflin není úplně prvoplánový hezoun a navíc svým ironickým humorem ředí možnou přeslazenost.. Emilia Clarke je roztomilost sama a její kousky s obočím byly fantastické.. Skoro celý film jsem koukala na to jak jí poskakuje, stahuje se a vyskakuje vysoko nad čelo.. Bože, její obočí by si zasloužilo Oscara! Hudba super, už poslouchám soundtrack v autě :-) Pro romantické duše jako stvořeno, ale citlivé povahy bacha, konec rozhodně není (jak je nyní moderní) růžový..

plakát

Pustina - Epizoda 2 (2016) (epizoda) 

S01E02 - Jasná kopie severských serošů "Pustina" je rozhodně na předních příčkách novodobých českých seriálových hitparád.. Celosvětově však dalece pokulhává.. Po rozpačitém prvním díle si díl číslo dva krapet pohoršil.. Příběh relativně bez děje.. Na můj vkus se sleduje nějak moc osob najednou.. Hudba si už od prvního dílu u mne vede dost mizerně.. Druhá epizoda se snaží rozplétat vztahy mezi místními starousedlíky a snaží se nám pospojovat vlákna sousedských i rodinných vztahů.. Napětí se tu řeší převážně střihem.. Atmosféra malinko opadá.. Přijde mi, že tvůrci více tlačí na pilu.. Trošku to vypadá, že se snaží udělat z komára velblouda.. V jedničce díl střihli tak, že jsem se těšila na další.. Závěr ve dvojce je křeč a na trojku mne moc nenavnadil, ale rozhodla jsem se "Pustině" dát ještě šanci..

plakát

Zlo nikdy nespí (2016) 

Béčkový horůrek "Zlo nikdy nespí" mne příjemně překvapil svým ústředním nápadem na hlavního bubáka.. Představa zhmotnění snů je úžasná. A také lehce využitelná v děsivých filmech, pokud se Vám zrovna zdá noční můra.. Potenciál snímek má, bohužel plně nevyužitý.. Bála jsem se málo, ale celkově mě příběh, i přes laciné vizuální efekty, bavil.. Velké mínus přisuzuji hlavním hercům, kteří ztvárnili adoptivní rodiče - vypadají jako přestárlí pornoherci.. Oproti tomu mladinký Jacob Tremblay byl dobrou volbou.. Tenhle chlapec má fakt talent, bavil mě už ve filmu "The Room".. Pokud jeho dětská hvězda rychle nevyhasne, mohl by z něj být do budoucna obstojný herec.. Měl by si ale začít vybírat lepší kategorie filmů než byl tento..