Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (303)

plakát

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 

Mě se to líbilo. Příjemná změna sledovat upíry a monstra po těch všech akčňácích z dnešní doby :) Film nezatěžoval dlouhou stopáží, příběh odsejpal, akce byla slušná a herci skvělí. Hlavní plus je to, jak to pasuje do příběhu a navazuje přesně tam, kde začíná nová linie s Beckinsale. Takováhle jízda s ostrozubatci mě holt bude bavit asi pořád a Rhona Mitra se očividně pro roli upírky narodila. Mimochodem Michael Sheen má naprosto boží hlas!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Těžko uvěřit, že tohle má být drama, protože film je natočen s takovou lehkostí a vtipem, že ani nemáte čas to vážné téma brát nějak jinak, než s nadhledem, jak je to postaveno ve filmu. Je tu spoustu kladů a zápor nevidim žádný, od krásné hudby, přes skvělé herecké výkony a to nejen hlavního dua, úžasně natočené scény, které sice někdy dojmou, ale rozhodně není celý snímek o hře na slzy. Vyváženo každým coulem, nemám co dodat, jen, že konec byl perfektní a že jsem se fakt nasmála.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Síla, síla, síla... jak já jim věřila každý slovo, neni ani možný... totálně posranej život zobrazenej ve 2 liniích, který se spojí, nevim co je na tom těžko uvěřitelný, ale mě to přišlo příhodný se najít v sobě timhle způsobem. Neumim přesně popsat pocity z filmu, asi tak, jak bych chtěla, ale to že se to vrátilo tam, kde to je v pořádku a netrvalo dlouho a přišel ten naprosto nečekanej zvrat, kterej zase všechno obrátil vzhůru nohama doslova, byl děsivej a celej film mě zasáhl.. Srdcovka z toho nebude, ale teda totálně prožitej film, jojo... brečela jsem.

plakát

Czech Made Man (2011) 

Nebylo to vůbec špatný, rozhodně poklona mladé režijní krvi... moc se mi líbila kamera, střihy a barevné tóny. Ovšem řekněme si na rovinu, že bez Budaře a jeho hlášek doprovázející celý děj by byl film na nule, oproti němu byly ostatní role jen figurky, které se tam jednou za čas ukázaly a řekly pár vět. Příběh mi ale moc neseděl, nebylo to bůhvíco, člověk se spíš pozastavoval nad sledem událostí, které měly rychlý spád, ale příběhově mi to nepřišlo zas tak zajímavý. Ale bavila jsem se, tak proč ne...

plakát

Kronika rodu Spiderwicků (2008) 

Pro mě oddechovka po dlouhé době, kterou jsem přesně potřebovala... Pokud hledáte zajímavé příšerky, svižně odsejpající děj a doporučení, jak udělat z baráku kůlničku na dříví, je to přesně pro vás. Ač rychlý sled událostí někdy až zbytečně, dialogy které chtějí za každou cenu všechno uspíšit a hlavní obr předveden ve vší velikosti tak chabým způsobem, vás ten film stejně baví. O to zoufalejší byla jeho záhuba, ale film byl celkem ucházející s dobrým nápadem a vůbec... chtěla sem vypnout.

plakát

Píseň lásky samotářky (2004) 

Hmm, velice zajímavý snímek, který jsem ani nevěděla, jak zhodnotit.... proto se aspoň z části rozepíšu... Co mě tu nejvíc těšilo a zaujalo, byly rozhodně herecké výkony Scarlett Johansson a Johna Travolty, který byl ve své roli naprosto skvělý! Pro mě to byl film plný citátů, hlubokých dialogů a především souznění více duší v jednu. Možná by neškodila kratší stopáž, přeci jen se toho tu zas tolik nedělo, ale při líné sobotě mi to ani nevadilo a nakonec mi to dokonce uteklo. Hrozně jemný příběh založený na citech, které se svým způsobem schovávají a vyjdou navenek, když už to nejde vydržet a nezbyde nic jiného, než vybuchnout... Knížky, hlas i zpěv Travolty, naprosto přirozeně natočený film, který si na nic nehraje a jen popisuje chvíle, během kterých zjišťujeme, kdo vlastně jsme a čeho jsme schopni dosáhnout. Konec byl symbolický a udělal perfektní tečku za tím příběhem, nejen propojení se začátkem, ale i kniha jako třešnička na dortu. ,,I´m so full. Me too. Me too. I wish it would snow. Me too. Me too. But I love the rain. Me too. Me too."

plakát

The Yellow Handkerchief (2008) 

Tenhle film je stejně nenápadný jako Cake Eaters, oba filmy se mi moc líbily, nejsou to zrovna velkofilmy, či trháky s akčními scénami, ale je to přesně ten žánr, co můžu...tedy nějaké psychologické drama, které má většinou krásnou myšlenku. Což Yellow Handkerchief bezesporu má, vzpomínkové scény podle mě dělaly hodně, Kristen Stewart mě svým projevem opět přesvědčila, jako vždycky... a všechny ostatní role na mě působily upřímně a zahrány byly přirozeně. Neříkám, že to naprosto využilo svůj potenciál, ale rozhodně je to zvláštní snímek, který si zaslouží pozornost...

plakát

Surfařka (2011) 

Tak to byla síla! V poslední době mě filmy nějak neohromily, ale před tímhle smekám! Naprosto nepopsatelná atmosféra, která zahrnovala rodinnou upřímnost, spojenou s přirozeným hraním hlavních představitelů, sportovními výsledky, hravou hudbou, která se hodila právě na Hawai, dále nelze opomenout herecký výkon Anny Sophie Robb, která tu podle mě jednoznačně září. Všechno jsem prožívala, od úspěšných závodů a velkého zvratu, přes první těžké momenty a jejich překonání až po závěrečnou vlnu! Hodně mě zaujala část v zemi zasažené tsunami a také všechny ostatní scény pro mě byly velký zážitek, protože byly skvěle natočeny a podle mě, tam nebyly zbytečné části, ani prázdné dialogy, nebo snad přehnaný příběh! Fotky a videa o pravé Bethany Hamilton jen prohloubily celkový dojem z filmu, který byl velice dojemný a reálný! Hrozně na mě film zapůsobil a dlouho se mi nestalo, aby mě něco tak zasáhlo... hrozný osud, ale krásný příběh!

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Nakonec přeci jen ten komentář napíšu... velká, velká očekávání má byla, ale tedy místo toho zklamání dorazila... Naprostá natěšenost především kvůli hereckému obsazení, protože Kieru Knightley zbožňuju a Fassbender už několikrát ukázal, že hrát umí, Mortensen to pouze završil. Ale přišlo mi, že to nestačilo, film má skvělý nápad, ale přijde mi, že nevyužitý, začátek člověk fakt urputně sledoval, ale jak šel čas, bylo to pořád stejné, rozhovory sice jakoby vážné, ale vlastně žádné činy... a poslední půl hodiny už se vážně nic nedělo! Čekala jsem větší bombu, čekala jsem pořád nějaký zlom, nebo gradaci, ale té jsem se nedočkala.. takže bohužel nemůžu jinak,než dát průměr, jelikož jsem doufala v naprosto jiné ztvárnění celého filmu...Jo! A nemůžu si pomoct, ale Keira je krásná a možná to bylo naschvál přizpůsobeno prostředí, ale teda vůbec nepůsobila ani trochu žensky... to se mi jako fakt nelíbilo...

plakát

Rocky IV (1985) 

Zvláštní je, jak já si vždycky tak odpočinu u Rockyho, i když je tam všude box a krev, tak nemusim na nic myslet a prostě jen fandim ! Úžasný ! Není co vytknout, tentokrát se mi moc líbila režie, oproti třetímu dílu, takže Stallone si zaslouží rozhodně pochvalu i touhle cestou. Z nepřítele v ringu se stal přítel a ten tu teď není, pomstít ho opět v zápase je podle mě symbolické a zároveň dobrý nápad pro další zápletku. Film mi ubýhal jako vždy svižně. Nemám co bych vytknula, perfektně natočeno, skvělá hudba. Kolos jménem Drago se zabijáckým pohledem a strohými větami, podle mě dost prohluboval zážitek i atmosféru celého zápasu. Co se mi líbilo asi nejvíc, bylo srovnání posilování Draga na strojích a Rockyho v terénu a v naprosto jiných podmínkách. Člověk vidí ty tréninky zas a znova a pořád je tam něco novýho, je vidět, že si na tom Stallone dal záležet. Další věc, co je přínosem na těhle filmech, že tam nejsou zbytečný řeči, osobní problémy, prostě sport, vítězství, překonání sám sebe! Žádný zbytečný žvásty! Nechápu jak toho může tolik vydržet a snýst... O Dragovi: ,,Vidíš, není to stroj, je to člověk"... Drago: He is not human, he is a piece of iron! Ano Drago, máš pravdu, on je opravdu kus železa ! :)