Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (418)

plakát

Brak (2002) 

Tenhle film je brak a ví to o sobě, neboť si to dal rovnou i do názvu. Ale několikanásobné výtlemy, neskutečné parodie na kde co a super tempo dělají z toho filmu super zážitek. Mnohými myslím totálně nepochopeno.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Několik úhlů pohledu. Film je natočen podle knížky. Mám hodnotit obsah filmu =kvalitu knížky ? Nebo film jako takový jeho kvality a opomíjet to, co nám vlastně sděluje. Jééžiš, to je zas komentář.... Složitá látka. Vím jen to, že mě film posadil na prdel a v očekávání předčil o 300%. Musím si přečíst knížky p. Kmenty. Pak se mi bude film hodnotit líp - ze všech úhlů pohledu.

plakát

NON-STOP (2014) 

Nějak chirirgicky odamerikanizovat a bylo by to absolutně skvělý thriller z "jednoho místa" - něco čím se prezentovala třeba "Telefonní budka" a určitě i mnoho dalších, kde to všechno stojí na důvěryhodnosti hlavní postavy. Tenhle příběh mě pohltil už od "první smsky" a první vydechnutí se událo někdy v polovině filmu. Tam mi došlo, že prvotní mysterióznost musí dřív nebo později skončit a přijde brutální akce plná vizuálních efektů, hrdinství a klišé a bohužel jsem se moc nemýlil. Ale doporučuji všem, kteří mají rádi napětí a milují filmy, kde můžou lamentovat nad otázkou "kdo je vrah". Ovšem žádná Agatha Christie .... tohle je detektivna jiného ražení !!

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Film o tom, co dělá válka z lidí, ale ne o válce samotné. Tady neuvidíte, jak rákosníci pobíhaj po lese mezi kapradím a zpoza kopce je tam kropí De Niro kulometem. Svým způsobem dost experimentální snímek. Kdyby nebyl z roku 1978, ale byl současný, tak by se řeklo, že je film o hovně, jedna dobrá scénka s ruskou ruletou a pak další kýbl nudy, když se pak popisuje, jak se s takovou válečnou zkušeností tři obyčejný chlapi vyrovnávaj.

plakát

Supersvůdníci (2001) 

Ze všech těch za vlasy přitažených amerických komedií bych si vybral tuhle, abych se vrátil do svých 15ti let a u nějakýho filmu se upřímně zasmál. Fakt super hlavní pointa a záruka smíchu každých pár minut....

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Do filmu jsem šel bez jakékoliv přípravy a netušil jsem, kdo byl G. Méliès. To byla trochu škoda, protože jsem to celé považoval za fikci - aŤ už to je podle nějaké knížky nebo ne.... Byl to docela pohoda film, taková klidná dětská sci-fi fantasy... proč ne! Přiznám se ale, že jsem se po shlédnutí začal pídit po Mélièsovi a přehodnotil jsem anine tak kvalitu, jako spíš význam tohoto snímku.

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Diváci se myslím rozdělují na ty, kterým přišlo ono skloubení Mandela+Rugby zajímavé a naopak. Patřím mezi fanoušky sportovních filmů a o to víc založených na skutečných událostech. Tahle sportovní senzace z roku 1995 by byla supr, kdyby se film týkal jenom jí. Takhle zbylo z rugby jen "sestřih" plus herecky nevýrazný Damon. Daleko víc se mi líbila "část filmu" o Mandelovi. A opět - bylo jí málo. Film "sólo Mandela" si asi pustím daleko raději vč. jeho věznění a podrobného rozkladu tehdejší politické situace.

plakát

Temné stíny (2012) 

Jsou filmy jako Velká ryba, Mrtvá nevěsta nebo Karlík a továrna na čokoládu, kdy jednoduše poznáte, že to dělal Burton. Temné stíny nenesou kouzlo zmíněných filmů a zapadají spíš do průměru a nebýt zvučných jmen, těžko by se počet hodnocení zde na csfd blížil 20 000.

plakát

Máme rádi Česko (2013) (pořad) 

Tak to vypadá, že tu jsem obklopen samými blbečky a intelektuály. Po dlouhých letech soutěž nebo spíš zábavný pořad, který tu chyběl. A to, že se jedná o otázky z oblasti ČR jen podtrhuje.

plakát

Vzepřít se obrům (2006) 

Kdybych opovrhoval Bohem a sportovní filmy by mě nebavili, nejspíš bych taky dal odpad! nebo spíš bych si film ani nepustil. Ač jsem nevěřící, dokážu lecco pochopit a není mi cizí myšlenka, kterou film nesl. Za to si žádný odpad! nezaslouží, ale na druhou stranu toho patosu a předvídatelnosti tam bylo víc, než dost...Do nadprůměru se v mém případě film dostal ryze příčinou sportovního zápalu, který byl věrně zpracován a to je pro mě vždycky hvězda navíc.