Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (2 068)

plakát

Nech svět světem (2023) 

“Nevím jak to podat, ale bezcitná nejsem…” říká Amanda s ustaranou vážnou tváří Julie Roberts. Ono vůbec v téhle zajímavé konverzační sci-fi se toho děje víc v dialozích než by jeden čekal. A funguje to. Stupňované napětí za pomoci skvělého hudebního doprovodu kdy si všichni lezou na nervy aby v průběhu nejisté situace pochopili, že není nikdo jiný kdo by mohl pomoci proti čemusi…My lidi…”chceme každého ojebat”…a netušíme kdy se nám to vrátí. A ono to jednou přijde! Ale pomůžou “Přátelé”.

plakát

Zlatá labuť (2023) (seriál) 

Z dobové kostýmní romantické novely televizní se v sérii druhé stává místy válečné drama přímo depresivní. Lepší prožitek ale velmi kazí současná řeč česká postav německých…a to přitom scénáristé si s vykreslením charakterů práci velkou dali. První série plná milostného tokání víceméně seznamuje diváka s prostředím moderního obchodního domu a lidí v něm, se mění v řadě druhé v tanec přímo nad propastí doby zlé válečné.

plakát

Zlatá labuť - Série 2 (2023) (série) 

Z dobové kostýmní romantické novely televizní se v sérii druhé stává místy válečné drama přímo depresivní. Lepší prožitek ale velmi kazí řeč česká postav německých…a to přitom scénáristé si s vykreslením charakterů práci velkou dali.  Škoda. Opravdu škoda.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Přímo až hororové zpracování románu Agathy Christie s náležitě překvapivým rozuzlením jak už to v knihách od  této autorky - Královny detektivek - vždy bývá. Tajemné, strašidelné, napínavé i místy odlehčené suchým humorem. Kennegh Branagh potřetí jako režisér a představitel Hercule Poirota spolu s plejádou známých herců splnil moje očekávání.

plakát

Český Slavík 2023 (2023) (pořad) 

Zbytečně dlouhá noc! Ještě, že Helenka to rozjela na plno! Fórum Karlín na nohou! Nejlepší vystoupení! Vojtěch Dyk svým upřímný vyznáním tátovi mnohé přivedl k zamyšlení. No a Vašek Neckář uvedený do Síně slávy. A jeho “Andělé strážní”…dojeli. Další legenda. A celý sál podruhé celý na nohou. Výběr oceněných umělců pro které hlasovali fanoušci - ano i já jsem to učinil - nebudu komentovat. Pořad jako celek zábavný byl což už dneska vzácnost je. Je mě jasné, že někdo má raději kávu než čaj, ale kvůli tomu poslat tento pořad do odpadu je poněkud mimo mísu. Záchodovou.

plakát

Šťastně podvedená (2023) 

Krásné exteriéry, interiéry a oku lahodící záběry s nádhernými lidmi nahými i oblečenými v pěkně naaranžovaných scénách nepomohou zastřít tupost snad všeho…ale dívalo se na to dobře.

plakát

Nový Olymp (2023) 

Někdy nám není přáno a jediný moment změní celý život. Žážitkoidní krásně a přitom obyčejně natočené milostné drama odehrávající se v rozmezí 30 letech.

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Přepísklé tak, že místo aby to byla neustále připomínaná “rodina” je to rychlá a zběsilá “konina”!

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Scorseseho mistrovský opus je díky své stopáži k divákovi nevstřícný, ale na druhou stranu vidět jak si herecky užívá de Niro svého dalšího padoucha na což by klidně mohl mít ochrannou známku a DiCapriova oddaného naivního přizdisráče, kterého ztvárnil širokou škálou svého hereckého projevu a krade si pro sebe každý okamžik kdy se objeví. A že mě svými svěšenými koutky, předkusem a mumláním místy připomínal jiného hereckého velikána a to Marlona Branda v roli kmotra. No a fantastické herecké duo doplňuje výtečná Lily Gladstone, která hraje jako o život. Však jí také o život šlo. Vynikající filmové drama založené na skutečných událostech jaké se dnes už moc netočí. Bravo Marty!

plakát

Dobrou zprávu já přináším vám - Václav Neckář (2022) (TV film) 

Vašek, Helenka a Marta. Golden Kids. Byli mladí, byli krásní, byli NEJ. Mohli být světoví, ale režim tvrdě zasáhl. Neckář toho dokázal hodně. Dik za ty krásné písničky. Jenom škoda, že zřejmě kvůli letitému sporu se v dokumentu objevila Vondráčková pouze v archivních záběrech.