Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (270)

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Hodně velký špatný. Scénáristé mají všechno komplet napsané k dispozici a rozhodli se to udělat po svém, asi jako kdyby někdo přepsal Harryho Pottera...jako céčkovou fan-fiction. Takže nepřekvapivě je nejlepší 1. epizoda, protože to je povídka z knihy, kdežto zbytek je téměř komplet vymyšlený hnůj, kde jediné, co to má společného s knihami, jsou postavy, z nichž některé navíc jednají úplně v rozporu se svým charakterem. Černí elfové s afrem a dredama tomu taky nepomáhají. Hudba oproti první řadě (soundtrack z ní poslouchám doteď) prakticky neexistující. Pozitiva: Cavill, Djikstra, první epizoda, Ciri, upravený vzhled Triss, Rience. Kdo nečetl předlohu, může si přidat jednu až dvě hvězdičky, protože mu bude unikat, co všechno je špatně, např. že si zaklínači pozvou do tajné pevnosti v horách prostitutky na orgie (a Vesemir na to tiše opodál kouká), největší plot-twist ságy prozrazený prakticky na začátku atd. atd. Podotýkám, že první řada mě i přes omezený rozpočet a cringe momenty bavila a s přimhouřenýma očima jsem jí dal 4*. Lauren Schmidt je Butcher of the Witcher. Několik pamětihodných citací: "Fuck!" - Yeneffer; "Fuck. Fuck! FUUUUUUCK!" - Ciri; "Fire fucker!" - Yennefer

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Totální fanservis a Willem Dafoe hraje tak, že by měl hned dostat Oscara. Já ani nevím, jak to ohodnotit, ale běžte na to.

plakát

Roky a roky (2019) (seriál) 

První půlka za mě naprosto parádní, díky mnoha skvěle zpracovaným tématům a svojí realističnosti, druhá se už točí hlavně okolo jednoho hlavního motivu a takový kyborg schopný se nahackovat kamkoliv, vidět cokoliv, otevřít jakékoliv dveře, způsobit blackout budovy, to už by bylo trochu moc i na Deus Ex :-). Trans/homo/rasová tématika mě neurážela, nepřišlo mi to naroubované do příběhu na sílu a naopak postavy se k těm výzvám, které to přináší, stavěli relativně racionálně, naopak nemá smysl předstírat, že nic takového neexistuje. P.S. Scéna ze zaškrtávání volebních lístků je geniální.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Ale jo. Na jednu stranu bych mohl napálit tři, protože mě iritovala spousta věcí: humor, který na mě nefungoval, jestli jsem se zasmál za první sérii jednou, dvakrát, je to hodně, stupidní zápletka, která by se v reálu nemohla stát, protože fandové by vedení sežrali zaživa, pořádali by každý den protesty, bojkotovali zápasy (sleduju Premier League přes 15 let a jmenovat trenéra z jiného sportu, který absolutně nemá páru o ničem by nikdo nepřekousl), Tedovo blábolení plné pop-kulturních narážek, které neAmeričan nemá šanci znát...ale je tam minimálně několik super myšlenek a naprosto "wholesome" momentů, kvůli kterým stojí za to se na Teda Lassa podívat. Stopáž okolo 30 minut na epizodu je tak akorát a bohužel, někdy jsem se i nudil. Na další sérii to už nevidím.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Animace krásná, kreativní a nápaditá, dost možná mistrovské dílo, ale na to, že seriál samotný provází ukrutný hype, samé 10/10, 5/5, tak mi to celé přijde asi jako bych koukal na cutscény z Dishonored nebo podobné hry, tématicky to třeba "vykrádá" Rise of Legends (steampunk, věda vs. magie a jejich syntéza). Postavy archetypální, příběh je OK, bavil mě, ale žádné emoce ve mně nevyvolal. Což stačí tak na čtyři hvězdy, ale ne na 4. nejlepší seriál. Budu kompenzovat ten hype a dám tři.

plakát

Ochránce (2021) (seriál) 

Silný první díl a potom druhá polovina (snad kromě Hidžábu), zajímavá témata. Hodnocení zaokrouhluji nahoru a trochu přidávám za blízké české prostředí.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Chápu to správně, že ten film je úplně dementní záměrně? Nejsem si tím úplně jistý...

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Jsem velkým příznivcem směru, kterým se bondovky vydaly s Casinem Royale. Není čas zemřít se snaží potěšit všechny, příznivce „starých“ i nových bondovek, a zůstává poněkud na půli cesty. Až tak, že z toho opět vznikl film na způsob Spectre. Dlouhý a relativně kontroverzní (byť objektivně o něco zábavnější, proto hodnocení vidím jako silné tři nebo slabé čtyři). V jednotlivostech je totiž Není čas zemřít vynikající (úvod, včetně titulní písně a intra, Ana de Armas, akce v Norsku, překvapivě fungující humor), film i docela ubíhá, ale obsahuje hodně vaty a od chvíle, kdy se Malekovi povede jeho primární plán, už jeho motivace nedávají smysl, resp. nejsou vůbec vysvětleny. Hlavní postavy to komentují slovy „je to jako vždycky“, což není fajn retro pomrknutí na dřívější standardy, ale ukrutný „lazy writing“. Navíc je Malek na plátně asi jen 15 minut a při jeho lobotomickém monologu bylo s podivem, že se Bond raději nezastřelil sám. Celé akční finále je bohužel i poměrně plytké a až na pár výjimek nekreativní. James taky mohl dostat za svoje služby lepší konec, ale to už je čistě subjektivní. Měl jsem zkrátka asi moc vysoká očekávání...P.S. Moje výtky dokládá to, že „třetí akt“ ve scénáři Fukunaga přepisoval, i když už měl dávno dotočeno.

plakát

Rick a Morty - Série 5 (2021) (série) 

Na další sérii už koukat nebudu, je znát velké kreativní vyčerpání, příběh i postavy už není kam rozvíjet.

plakát

Zátopek (2021) 

Objektivně tak čtyři (a půl), ale zase určitě se mi to líbilo o stupeň víc než Šarlatán, takže za mě 80 %.