Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Nejlepší fantasy seriál všech dob. 1. série: 5/5 - táhnutá Eddardem; 2.série: 5/5 - táhnutá Tyrionem; 3. série - 4/5 - vyčnívají Robb a Jaimie, nicméně slabší série; 4. série: 5/5 - táhnutá Oberynem; 5. série - 4/5 tažená spíše Jonem Snowem, mírně slabší

Californication

Californication (2007)

Cali pro mě zůstane navždy jako jeden z nejoblíbenějších, protože Hanka Moodyho prostě nejde nenávidět. Chlápek, co schovává za svůj bezbřehý cynismus touhu po rodině, kterou sice má, ale ne tak, jak by si to sám představoval. Měním názor na druhou a třetí sérii. Je to boží...absolutní mistrovský kousek. Každý díl má svoje místo...nejlepší scéna - Hankův milostný dopis Karen. Jestli všechny dialogy má na svědomí Tom Kapinos, potom bych chtěl psát jako on. Díky. Díky za všechno, co mi tenhle seriál dal, moment po momentu, za dokonalý soundtrack přesně dle mého gusta, kterému vévodí Pearl Jam se svým Nothingman. Některé hlášky a věty by se měly tesat do kamene a zlidovět. Nemluvě o tom, že je to celé prošpikované pop-kulturními odkazy, z nichž některé jsem poznal třeba až na třetí shlédnutí. Nezatracujte Hanka Moodyho a koukejte, minimálně první dvě sezony. Je to jízda. Update: Je neuvěřitelné, nakolik si seriál pohoršil ve čtvrté sérii, je mi z toho špatně, kam se ubírá. Vytratil se vtip, motivace Caren Hankovi odpouštět ztrácí smysl, protože s každým dílem vyrobí novou blbost, kterou se potom snaží vyžehlit. Z Runkla je oplzlý tlustý maník, z Hanka je retard každým coulem, polovina postav se chová, jakoby vyšla zvláštní školu. Hank nehláškuje, jen šuká a vrtá mi hlavou, jak se k ženským mohl dostat, protože je neukecá. Už to nedokáže. Ztratil šarm, je z něj jenom opilec a závislák, který má na krku žalobu. Tuhle sérii ještě dokoukám a goodbye, můj vzore. - Po sedmém dílu jde kvalita zase nahoru, díkybohu. Update č.2. Seriál měl skončit o sérii dřív, s Faith. Ta byla dokonalá.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

HIMYM a TBBT byly právě převálcovány. Vlastně už dávno, Community představuje závan svěžího větru do mého sitcomového kamrlíku, který jsem si udržoval už jen z tradice. Je to dost možná ten nejkvalitnější a nejchytřejší humor za poslední dobu. Množství narážek, odkazů, vtipů na všechny typy lidí a různé menšiny dosahuje naprostého vrcholu seriálové tvorby.

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Některé díly celkem nuda, obzvláště uprostřed první řady, ty ostatní ovšem jsou vyloženě geniální. Zatím mě nejvíce dostala epizoda se cvičným soudem...pro studenta práv must see záležitost. 2. série zatím úžasná a překonávající tu předcházející :-). Přestal jsem sledovat ve třetí sérii, stopáž dílů je neúměrně dlouhá, vedou překombinované zápletky a scénáristická panika.

Přátelé

Přátelé (1994)

Dr. Drake Remoray! Životní role Matta LeBlanca :-). V charakterech si každý najde svého oblíbence, se kterým se dokáže ztotožnit...já měl vždycky nejblíže k Chandlerovi.

Sherlock

Sherlock (2010)

Do Scandal in Belgravia to byl "pouze" vynikající seriál. První díl druhé série je ovšem tak brilantní, že překonává oba dva Ritcheovo filmy dohromady. Šup s Sherlockem okamžitě do topky.

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo (2011)

V době, kdy se Hollywood potácí v zoufalé bezradnosti remaků, remasterů a kopírování nápadů, je z hlediska scénářů každý díl Black Mirror jako závan svěžího vzduchu. Kromě toho, některé koncepty už jsou převedeny do praxe - Trump je Waldo. Povídání si se zemřelými prostřednictvím AI - check (http://www.theverge.com/a/luka-artificial-intelligence-memorial-roman-mazurenko-bot). Scénář National Anthem se může stát klidně zítra...