Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (271)

plakát

Gan Tteoleojineun Donggeo (2021) (seriál) 

Nebylo by jednodušší přestat si, byť v dobré víře, vzájemně lhát? Prostě vysolit pravdu, copa je to tak těžký? Hlavní herec má sice moc příjemný hlas, ale jinak se celý seriál tváří, jako by ho něco bolelo (tipuji zuby, protože má takový podivný křečovitý úsměv) [změnila jsem názor na Jang Ki Yonga poté, co jsem ho viděla v jiných věcech, je velice zajímavý a moc se těším na jeho další role a doplním si seriály, kde hraje] a hlavní herečka má zase příšerný nelichotivý účes. Tím jak se praštěně oslovují (slečno Dam a Pane - jako ve viktoriánském období) vůbec nenahrává jejich společným romantickým scénám, protože působí, že slečna Dam je služebná a Pan je pán. Poprvé mě v korejském seriálu mnohem víc zajímala vedlejší romantická linka, Kang Han Na byla roztomilá a moc se mi líbila, litovala jsem, že nemá víc prostoru. Než vyšly poslední dva díly, dala jsem si 3 týdny pauzu a vrátila jsem se k němu jen ze setrvačnosti a že už mi jako zbývají dva díly, tak to dám a jaké bylo mé překvapení, kdy jsem si nemohla vzpomenout, co se vlastně stalo těch předchozích 14 dílů. Můj první seriál, kde je Gumiho (což jak jsem pochopila je postava, kterou korejci houfně baštěj) a nějak se mi nechce do dalšího. Štvalo mě, že slečna Dam (:D) studuje historii a zajímá se o ni a ohledně historie položí 999letému Pánovi (:D) cca 2 otázky. Ano, párkrát jsem se zasmála, ale z toho zbytečného přešlapování na místě mi začalo cukat oko. Zklamání.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Nechápu, jak tomuhle dílku může někdo dát odpad! Úžasný humor. Skvělé, trochu bizardní postavy, ale co? Miluju je všechny. Všechny postavy, které tam jsou(kromě Richardovi matky, to je příšerná ženština, nechápala sem, proč jí nikdo neřekl aby zavřela zobák. Ani trochu mě nemrzelo, že umřela). Všichni jsou správně cáklý a protože sem přesně taková jako oni, líbí se mi o to víc! Chci bydlet ve StarsHollow, chci chodit na městské schůze, chci se dohadovat s Taylorem, chci kupovat zeleninu u Jacksona, kamarádit se s Lane a Sookie, dobírat si Michella, chodit na kafe k Lukovi, znát se s Kirkem, nakopat omezence Deana do zadku a chci být sestra Rory! Přivezli jsme Vám něco ze Švýcarska. Dostaneme kamzíka? / Co tomu řikáš? Kdybychom byli gazely, pily bychom z kaluže jako první. / A co Paris, ta někdy spí? Periodicky vydává bzučivé zvuky a potom padne.

plakát

Gwaenchana, sarangiya (2014) (seriál) 

A odpad! jsem nedala jenom proto, že se cítím provinile, protože jsem skončila osmým dílem. Dál už to prostě nedám. Zatím nejhorší korejský počin, který jsem viděla a už nevím, co bych si musela pustit, aby to bylo ještě horší. Absolutně příšerná hlavní hrdinka, zlá, sobecká, protivná, trapná s tím nejblbějším problémem a nejidiotštějším zdůvodněním onoho problému, co kdy kdo vymyslel. Je psychiatr a je fakt paradox, že nejvíc by psychiatra potřebovala zrovna ona (takže o tohle šlo? Kdybych počkala ještě pár dílů, zjistila bych, že je to nějaká mytická korejská bytost, která svýma kecama ničí obyvatele Soulu po stovkách?). Nebo vymítače ďábla. Nebo jednu po čuni. Navíc Gong Hyo Jin vypadá mnohem mužněji než Jo In Sung (kvůli té masivní čelisti?). Tohle, že je ten racionální a vyzrálý příběh? To, že budu odkrývat tabuizovaná témata neznamená, že to bude stačit a že to bude dobrý. Při sledování jsem vyloženě úpěla, nadávala, byla zoufalá. Pořád jsem tam hledala tu skvělou chemii, ty úžasný myšlenkový pochody. Možná, že se to tam objevilo až po tom osmém díle, ale už nevidím důvod, proč bych to měla podstupovat. Vůbec nerozumím nadšeným komentářům a takhle šíleně vysokému hodnocení. Vedlejší postavy pro mě nebyly dostatečně zajímavé (čti: byly mi úplně ukradený), abych to sledovala dál aspoň kvůli nim a hudební doprovod sice byl slušný, ale pak tam stejně naklusala ta káča a všechno zkazila. Jestli byl záměr trpět spolu s postavami, tak to seriál splnil na výbornou, protože jsem skutečně trpěla. A dobře, možná jsem člověk, který ti na větu: mam depresi odpoví: fakt? Tak běž pryč a neotravuj mě, ale to taky neznamená, že jsem uvnitř mrtvá. Pro mě čistočistá srágora.

plakát

Hanna (2011) 

Hanna. Je chladná, blonďatá, umí se prát, vykuchat jelena a má modré oči. Marissa je pěkná mrcha a agentka s příšerným účesem. Hanna utíká občas za Marissou, občas před Marissou. Její úkol je každopádně agentku-zrzku zabít. Nedokázala jsem si Cate Blanchett představit v záporné roli. Doteď. Nejpůsobivější je začátek, kdy žije Hanna spolu s tatíkem Erikem 60 mil od polárního kruhu. Akci doplňuje úžasná hudba Chemikářů. Do téhle syrové a drsné atmosféry se mi nehodil někdy v polovině pubertální výjev hnědovlasé slečny Sofie, kterou bych být Hannou praštila aby konečně sklapla. Možná jsem čekala víc, ale dostalo se mi toho až až. Hlavně jsem chtěla nějaké logické vysvětlení. Proč se to všechno stalo, cože je to vlastně za organizaci. A taky proč ten blonďák (agent???) je tam kde ho agentka-zrzka našla. A je Erik tatík nebo teda neni? To tam chybí a to je škoda. Saoirse je impozantní. Chtěla jsem dát čtyři hvězdy, ale kvůli zdejšímu hodnocení, cítím se povinována dát hvězd pět.

plakát

Hannah Montana (2009) 

Hannou Montanou sem zcela nedotčená. Pro mě je to jen obyčejný film o jedné slavné holce. Prostě jen průměr. Nebýt toho divnýho závěru, dala bych snad i o hvězdičku víc. Jen mi vadí ta nedotáhlost co se Hanny / Miley týče. Nikdo neni tak blbej aby nepoznal, že je to tatáž osoba.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Bála jsem se, že to bude zase zmršený, takže jsem toho moc nečekala a jsem ráda, nebyla jsem zklamaná, ale naopak. Úžasná hudba, film se drží předlohy a pokud z ní občas lehce odbočí, tak to nevadí. Nejlepší byla jakási animovaná vložka, která se objeví v části, kdy se dozvídáme o příběhu o třech bratří, který očůrali smrt. Celkově mi to vychází možná na nejlepší díl nebo je minimálně za trojkou, ale zcela určitě překonává ty hrůzy spáchané na pětce a šestce.

plakát

Himssen yeoja dobongsoon (2017) (seriál) 

Dvě hvězdičky, protože... protože prostě ústřední pár byl moc fajn a líbil se mi i přesto, že nejsem fanoušek Park Bo Young (ten její protáhlý ksichtík a ta zvláštní kníkavá mluva, která vypadá, že si šeptá pro sebe), ale vedlejší postavy byly natolik protivné a příšerné a strašné, že se to skoro aj i nedalo vydržet. Nejdřív sem je snášela ještě celkem v klidu, pak už sem si vzala na pomoc pravou šipku (šipka-sleduju-šipka-sleduju), pak už sem se chytala za hlavu a do šipky bušila (šipka!!!šipka!!!šipka!!!šipka!!!šipka!!!) a pak už sem to vzdala úplně a šipka se stala nedílnou součástí pokaždé, když se na scéně vedlejší postavy objevily (šipkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa). Tak mi dráždily, že se za chuděru šipku vůbec necítím provinile. Hlavní hezounek se mi nakonec líbil - ten jeho divný křečovitý smích mě pokaždé rozesmál, pár scén mi v hlavě uvízne, romantika celkem fungovala, ale víc dát nechci a nemůžu.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) 

Hodně špatná soutěž, kterou, zvlášť kvůli výběru porotců nemůže brát nikdo vážně. Dara má jeden jediný "hit" který nazpívala jako malá holka a nyní akorát tak plní bulváry tím s kým chodí a nebo, že někoho přejela. Rytmus je prostě řízek, který se prosadil, ale čím, to nevim, protože ehm, Zlatokopky vyjebané??? Michal David je muzikant už dávno patřící do šrotu, který si svou slávu odbyl už v 80 letech a tam by dle mého měl taky zůstat. No a Josef Vojtek, ten to s Kabátama aspoň někam dotáh (haha), ikdyž už dávno poznal, že do světa se nepodívá a že už by se taky neměl tak moc cpát dopředu. Opravdu, už jenom ten Landa (ano ano, ten co ve vidlácích udržuje národní hrdost již od roku 1988) tam chybí. Soutěžící jsou dost nevyrovnaný. Ten kdo zpívat umí už je většinou známý (Markéta Poulíčková) a spoustu těch ksichtů si pamatuju už z první nebo druhý řady Superstar (Nikoleta Spalasová) a nechápu, že jim jedna soutěž nestačí a ti co zpívat neumí, těch je mi líto. Netuším, proč tam ti soutěžící jdou, když všechny ostatní soutěže mluví za své. Jediný kdo je známý a nemusí se za své vystoupení stydět (třeba zpívat na besídce v Zapadlý Lhotě) je akorát Aneta Langerová. Je úplně jedno v jakém hávu soutěž bude, ať si mají křesílka klidně na pérku, vystřelujíc jejich zadnice na stupnici od 50 centimetrů do deseti metrů podle líbivosti, všechno to vyšumí a po nikom ani pes neštěkne. Možná tenhle komentář vyzněl ošklivě a nepřejícně a uraženě, ale pokud je zpěvák takový jaký má být, svojí cestičku si najde a sem si vlastně skoro naprosto jistá, že přes Hlas Československa nevede.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink, džast kíp svimink.

plakát

Hojič (2014) (seriál) 

Jo-o! Trochu jsem se bála nadšených komentářů, protože jsem se za poslední dobu už dvakrát u dobře hodnocených seriálů hodně spálila. Netřeba, seriál byl super. Největší plusy: Ji Chang-wook, Ji Chang-wookův zadek, výborná hlavní hrdinka, zajímavý příběh, nepřepálené emoce, žádné zbytečné tajnůstkaření mezi postavami, které jsou na stejné straně barikády, zvraty mi ve většině případů dávaly smysl, napínavé, prostě nutně jsem potřebovala vědět, co bude v dalším díle, hovory mezi Min Ja a Healerem mě bavily, bylo to i správně legrační, romantiky bylo tak akorát a moc, moc, moc se mi líbila, mnohem víc, než v seriálu, který je na romantiku primárně zaměřený. Drobné mínusy: účes Min Young, hudba mě nijak neoslnila a při akčních scénách mi tam vůbec neseděla, představovala bych si trochu nadupanější muziku při scénách, kdy Wookův sexy zadek skáče po střechách a poslední díl mě zklamal, nezdálo se mi, že by nějak vygradoval v konec, on spíš vůbec negradoval, nějak se doplahočil do konce a chybělo mi správné zakončení, co se stalo se všema postavama, ne jen s hlavníma dvěma. Co Moon Shik? Healerova identita? Její máma? Co Min Ja? Chtěla jsem něco víc dramatického nebo spíš vysvětlujícího, ne jen krátkou tv reportáž: ano hlavní padouch byl odhalen. Každopádně jsem velice nadšena, protože na hlavního herce byla radost pohledět a hlavní ženská postava byla prostě výborná, pokaždé, když objevím takovou skvělou, nehysterickou, rozumnou hrdinku, jásám. Už se těším, až uběhne blíže nespecifikovaná doba, a já se budu moct podívat znova:)