Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (8 620)

plakát

B.E. (2019) 

Tak jako dát si trojku s dvěma holkami, zřejmě sen většiny kluků – o tom žádná, nicméně je potřeba uvažovat i normální hlavou, ne jen tou v kalhotách. Hlavně když už se ty děvčata chovají podivně od samotného počátku (jo pokud jste už totálně na sračky, tak asi smůla…). Krvavý orel coby rituální způsob popravy – nu nejen úchylák a sadista by snad i zaplesal radostí. Smůlou tohoto filmu je především zbytečné tlachání, objevování se stále nových vedlejších postav, které jsou tam úplně k hovnu (jak se skutečně ukáže) a vše podstatné proběhne mimo záběr kamery.

plakát

Allergic Overreaction (2019) 

Začátek tohoto krátkometrážního kousku je tak trochu (no spíš trochu více) nuda. Tlachání postav nějak zvlášť záživné, požírání sušenek mi připomnělo známé Samotáře a "Teď bych si dal přece jenom něco k pití, jestli by něco bylo? No, máme tady výborný koláčky."…Poté se jeden ze čtyř kamarádů promění ve vraždícího psychopata a atmosféra se alespoň trochu zlepší. Nastává pár soubojů a hra na schovku, nějaká ta krev, vypadnuté oko – no ale i tak to vidím na slabší podprůměr.

plakát

Heřmánková víla (1990) (TV film) 

To byl příběh jak „cip“. Nenáročná pohádka chudá nejen na zápletku, ale i triky a atmosféru. Moc jsem se u jejího sledování nebavil. Heřmánková víla v podobě Srncové byla sice pěkná, ale po herecké stránce mě zaujala opravdu jen zlá Eliška Balzerová se svým bičíkem a poskakující Šindelářová. Dialogy vesměs chabé a přišlo mi, že nejvíc za čepicí měl otrávený, podřimující kovář.

plakát

Jak se mele babí hněv (1986) (TV film) 

Hodně lidí drtí v televizi oblíbenou Popelku, já si raději pustil jinou starou pohádku, ve které účinkuje Trávníček. Tady coby Miloň pokukuje po Patrasové, která v té době ještě stála za hřích a u toho jim bravurně straší Pepa Dvořák se svým pepřem a notuje Krampol. Není to sice tak dobré, ale člověk se u toho pořád zasměje. Jde o vtipnou leč průměrnou záležitost, která ale jistě neurazí a stojí za pozornost.

plakát

Prosinec (2010) 

Když už jsou ty Vánoce…Jo stromky to obzvláště v tomto období mají hodně složité…! Líbilo se mi, jak to tvůrci pojali, i když je asi od počátku jasné, o co jde. Mělo to ale i přes tak krátkou délku docela zajímavou atmosféru a ani ozvučení nebylo špatné. Ještě že u nás dáváme přednost odjakživa těm umělým.

plakát

A Night at the Table (2019) 

Ne každá rodina je normální a tady platí, že všechno není takové, jak se může zdát a to nejen na první pohled. Tento krátkometrážní kousek bohužel nemá mnoho co nabídnout. Je mi v podstatě jedno, jestli v něčem hrají černoši nebo běloši, ale když už jde o hororový žánr, měl by mít alespoň dobrou atmosféru nebo drsné finále. Tady všechno vyřeší jedna kulka a to je sakra málo. Kdyby nám alespoň byla více (vizuálně) ukázána situace z minulosti. Jinak jsou to totiž jen „kecy v kleci“ a podprůměrná záležitost.

plakát

The History of Monsters (2019) 

Další ženská, které samota leze na mozek, nebo jsou lesy okolo izolované chaty skutečně plné podivných stvoření, jenž hrdince usilují o život? Jde jen o její představivost posílenou o její sexuální frustraci a chutě, nebo ne? Teprve se záchranou neznámého muže a jeho přítomností v jejím obydlí, začnou ty pravé problémy a je nutné uspořádat vlastní priority. S hereckými výkony ústřední dvojice jsem problém moc neměl, jen ten děj byl poněkud zvláštní, rojili se otazníky a chtělo to větší grády a důraz na atmosféru. Přišlo mi to takové nedodělané bez ničeho navíc. Obyčejný průměr.

plakát

O princezně z Rimini (1999) (TV film) 

Byl jsem mile překvapený. Ač už nejde o nejnovější českou pohádku, já se s ní dnes setkal úplně poprvé. Pavla Vitázková coby vyčůraná, mazaní a hlavně manuálně zručná princezna se mi líbila (a nejenom vzhledově), ale ani ostatní si nevedli špatně. Bratři Dlouzí a především pak „ješitný“ Vladimír ve zlaté paruce byl sice na přes držku (jeho postava), ale svoje si rovněž odvedli. No a Hrubešová taky překvapila. O princezně z Rimini je slušná a lehce nadprůměrná a hlavně docela vtipná pohádka, kterou jsem určitě neviděl naposledy. 60-65%

plakát

Make Me a Sandwich (2019) 

Hm tak teda nic moc. Nečekal jsem zázraky a taky jsem nic nedostal. Ženská co poskakuje svému starému, jak ON píská, možná u někoho vzbuzuje soucit, nicméně vyřešila to po svém, jen to mohlo být ještě krvavější a brutálnější. Obdobných kousků existuje ale celá řada a mnohé jsou na lepší úrovni.

plakát

Jak Vojtěch pro princeznu do ohně skočil (1990) (TV film) 

Tak jsou tady zase Vánoce a s nimi v televizi i hromada pohádek. Já však patřím k těm, který už je docela unavený z těch nejznámějších (protože je dávají v televizi i několikrát do roka, pořád dokola) a tak se raději mrknu na ty méně známé. Tato pohádka sice nikdy nebude patřit mezi TOP, protože zas tak úžasná není, ale určitě stojí za pozornost. Jana Preissová coby vyhasínající královna podala ve své kariéře mnohem lepší výkony, ale Miroslava Pleštilová byla pěkná princezna a Valérie Zawadská pěkná mrcha. Triky sice ze slabšího soudku, ale neurazí, stejně jako samotný příběh.