Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (492)

plakát

Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) (TV film) 

Nevím. Podle mě to má tak špatné hodnocení jen proto, že to všichni srovnávají s původními díly. Ale zamyslete se nad tím, oč byl scénář jiný mezi jedničkou a dvojkou. Téměř vůbec. Toto se docela dost odpoutalo a jen ta původní myšlenka zůstala stejná. Jo, není to žádná velká hitparáda, ale rozhodně mě to nezklamalo a asi si to klidně neště někdy pustím. Byť to rozhodně není takový odvar jako jednička... Ale to od toho nikdo nečeká. Jako šesté pokračování super. Daleko lepší než páté a třetí...

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Christopher Nolan se pro Batmana nejspíš narodil. Film je poměrně dlouhý, ale nudné chvíle v něm nenajdete.. Je tam sice pár věcí, které záměrně diváka uvádějí v omyl trošku primitivním způsobem, ale to jsem schopen velmi rychle odpustit. To až Nolan udělal z Batmana opravdovou legendu. A věru si to oba zaslouží. Už se těším, až si to za pár let zase pustím!

plakát

Bubo bubo (2011) (pořad) odpad!

Neinteligentní výplod nejhlubšího zoufalství několika břídilů, který nemá nejmenší šanci zaujmout ani podprůměrně inteligentní publikum. Obsah jako takový není úplně špatný. Tedy... člověk se může i něco dozvědět... Ale naprosto dementní pravidla, soutěže s házením míčků a volba vítěze... No to jsme tak v roce 68.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Mooc pěkný. Zas taková americká pseudomoralitka z dob, za které by se měli drazí amíci stydět asi nejvíce. V podstatě to asi nemělo chybu a z daného tématu nešlo vytřískat víc, jen to nebylo až tak nabité zvraty. Líbilo se mi, že na konec nepřišlo toužebně očekávané ponížení hlavní záporačky a tak mysl diváka nebyla ochuzena o přímočarost pravděpodobnosti. Kdo máte rádi filmy o střetu černých a bílých ve stylu Hořící Mississippi, Hádej kdo příjde na večeři nebo třeba V žáru noci... Tak tohle krásné dílko vás jistě rovněž potěší...

plakát

Česko na talíři (2011) (pořad) 

Recepty zajímavé, ale když jsem koukal na díl se Skořepovou, kde dvěstěkilový upocený Sapík rval do perličky kilo špeku a pak jí prošpikoval, potřel vrstvou másla a dal na to druhý kilo špeku, tak se mi chtělo zvracet i přesto že vím, že perlička je "sušší". Myslím si, že správný kuchař, který se stravuje jen kvalitním jídlem nemůže takhle vypadat... Možná si řeknete: "co do něj rejpeš frashi dyť seš taky tlustej jako prase".. A já odpovím.. Ano jsem, ale já nemám tolik peněz na to, abych si dopřával ty nejlahodnější jídla, uvarená z nejlepších dostupných surovin... Češi se nepotřebují vyrovnat Americe....

plakát

Děti moje (2011) 

Je fajn vidět Clooneyho "válet" se na plážích, na kterých jsem se i já vyhříval před dvěma lety. Hawaii je jedinečné místo. Jinak i přes ne příliš originální a zajímavý námět se mi dostalo vskutku plnohodnotného filmu, který byl plný skvělých herců a emočního nepřehrávání.

plakát

Dr. Ludsky (2011) (seriál) 

Myslím si, že vsadit na parafrázi Dr. House nebylo až tak špatné. Zatím je to amatérské tápání, ale věřím, že se bude s každým dílem zlepšovat a že dojde na vychytání základních chyb, které z toho dělají poloamatérskou záležitost. Nemůžu však říci, že bych se nudil a občas mě i zajímá, jak to všechno dopadne.. Myslím, že je to pro bratia docela zajímavej pokus a já jej hodnotím ryze kladně... Snad to půjde nahoru!

plakát

Gnomeo & Julie (2011) 

Celkově docela originální (jak už název napovídá), ale bylo tam pár docela hluchých míst. Nejvíc se mi líbila asi roztomilost postaviček. Někteří trpaslíci byli prostě dokonalí.. Ale podruhé bych na to už asi koukat nemusel.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Od Scorseseho bych čekal trochu větší pecku než takovýhle ušmudlaný film. Tin Tin to teda vyhrál na celý čáře v souboji velerežisérů, zkoušejících plavat ve vlnách animací... Docela jsem byl navnazen vysokým hodnocením, ale popravdě i ty tři hvězdičky jsou trošku moc.. Škoda.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Tak si myslím, že dvojka možná i trošku lepší než jednička. I když si jí až tolik nepamatuju. Každopádně zajímavý chytlavý příběh, ani vteřina nudy, nic extra hlubokomyslné. Prostě dokonalý odpočinkový film se spoustou srandy, vysloužilým Mr. Beanem a nádhernou Rosamund Pike. Snad bude trojka. Atkinson je zárukou kvality.