Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 155)

plakát

Temná věž (2017) 

Naprosto chápu nízké hodnocení těch, kteří předlohu nečetli, popřípadě konstruktivní kritiku těch, kteří ano. Děj je hodně zkratkovitej a působí trochu tuctovějc, než asi původně měl, z celkový mytologie je načrtnutá opravdu jen kostra, takže nějakej ten hlubší podkres, kterej maj knížky, si neznalej neužije. Ale... atmosféru to má skvělou, casting taky vynikající (Elba je Pistolník jak řemeno, ať je černej nebo ne), nemálo povedenou hudbu a tunu odkazů jak na knížky že série, tak obecně z Kingovo vesmíru. Proto si myslím, že jako průřez knížek, alternativní "průchod" série (to, že to někdo bere jako přímou adaptaci beru jako nevědomost toho, jak se k filmu vyjádřili tvůrci i sám King anebo prostě jako tupou ignoranci a haterskou pózu) a uvedení do onoho světa, který se hnul, to slouží jako naprosto skvělá věc a lépe by v rámci filmových možností šla udělat jen stěží (samozřejmě pár detailů by tam vychytat šlo, film rozhodně dokonalej neni). A jako poslední... To, že někdo četl "první knihu" ze série a vyjadřuje se k tomu, jak by měla vypadat celá série, kterou rozhodně první kniha nedefinuje, protože každý díl je žánrově dost jinde, beru jako obrovskou aroganci. Tudíž nesmyslný hejty typu, že první půl hodinu se řeší trable Jakea v našem světě (zhruba 1/4 dílu Pustiny), jsou tam sci-fi prvky (wtf?!) a Roland je černej (alternativní průchod - pokud víte, co to slovní spojení znamená, docvakne to...) jsou trochu víc mimo. Chjo.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Pomalá niterní meditace, která v závěru řízne do srdce tak hluboko, že... "Jack, I swear..."

plakát

Gaga: Five Foot Two (2017) 

Skvělý dokument. Naprosto ideálně se zde kříží osobní život Gagy, kde kolikrát ukazuje i to, co by se jiný "superstar" báli dát v rámci metafor do písničky, s nahráváním alba Joanne a všema problémama, radostma a inspiracema. Na dýlku je tak akorát dlouhej a děje se toho v něm poměrně hodně, takže rozhodně nenudí. Všem haterům Gagy bych povinně kopii tohohle filmu nacpal do prdele a v rámci morálního a hudebního vzdělání párkrát otočil, aby získali nějakej ten rozum. Jasný, vkus je vkus, ale urážet tvorbu či osobu někoho jen proto, že jde mimo vás, to už je debilita.

plakát

To (2017) 

Dokonalý prototyp mistrovského hororu se vším všudy. Uvidíme, jak dopadne druhý díl, ale zatím to vypadá, že si tato adaptace přivlastní přízvisko "nepřekonatelná". Konečně pod dlouhé době něco, co si King opravdu zasloužil.

plakát

Okja (2017) 

Všude v komentářích vidím "agitka, agitka, agitka". To už lidi úplně zapomněli, co agitka znamená nebo prostě dávaj tohle přízvisko všemu, co pojednává o jiném názoru než mají oni? Já jsem teda neviděl žádnout agitku, ale příběh o přátelství, kde byly ukázány obě strany extrémismu, jak masožroutská, tak veganská. Je smutný, že se lidi čím dál víc nechávaj strhnout hloupým bublinkářstvím a bojí se (?) přemejšlej i za svojí bublinou. Jinak film samozřejmě čistých pět hvězd. Dokonalost po všech stránkách a po Snowpiercerovi a tomhle je mi jasný, že Joon-ho Bong je jeden z nejzajímavějších režisérů současnosti.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Překvapení jako hrom. Čekal jsem klišoidní akční sci-fi, co vaří z tématické vody dob dávno uběhlých, ale dostal jsem chytrou sci-fi, se super hudbou, opravdu fantastickým zpracováním (digitální orgie se konají, ale v tom nejlepším slova smyslu), perfektní "Deus Ex meets Blade Runner meets Total Recall" atmosférou a fajnovou akcí. Tématem "člověk ve stroji" to samozřejmě neni žádná novinka, nicméně nehodlám kvalitně napsanej, zfilmovanej a zahranej film hejtit jen kvůli tomu, že tohle "už tu bylo". Jako by snad někomu vadilo u komixovek, že pořád dokola superhrdinové musí zachraňovat svět, anebo že k nám pořád přistávaj mimozemšťani - víceméně kvůli těm samým věcem. Jako závěr musím dodat, že předlohu jsem nečetl a anime jsem taky neviděl, takže nejsem nijak citově ovlivněnej jakožto k remaku. Opět, čistý čtyři hvězdy, ale kvůli zdejší podhodnocenosti a obecnýmu nesmyslnýmu hateu nadhodnotím.

plakát

Black Mountain Side (2014) 

Prototyp dokonalého komorního "isolation" hororu s transcencentním přesahem. Co víc si přát?

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Jedna hvězdička za efekty, jinak všechno, ale fakt úplně všechno naprosto špatně. Trapnej humor, směšnej "děj", tragickej scénář, nesympatičtí hrdinové a naprosto nezvládnutá režie. Chápu lidi, co daj ze vztahu k Power Rangers z mládí tomuhle výtvoru klidně i 3 hvězdičky nebo jim zrovna tenhle film padnul do nálady (protože přiznejme si to, na kravinu máme náladu občas každej), ale soudnej člověk tomu přece nemůže dát víc a potom se s klidným svědomím dívat na filmy podobnýho ražení, ale už na úplně jiným filmařským levlu, a dát jim stejný hodnocení jako tomuhle braku. *Není míněno jako urážka pro vysoko hvězdičkáře, spíše jako nepochopení z mé strany, děkuji za pozornost.*

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Skvěle natočená debilotina, která i přes svojí scénáristickou demenci a klišoidnost je pořád zábavnej dobrodružňák se super obludkama, parádní vypiplanou kamerou, atmosférou a Samuelem L. Jacksonem. Nicméně Godzille to stále nesahá ani po tlustý kotníky a ač mi tenhle film přijde vcelku zbytečnej (co se v rámci daného vesmíru týče), potitulková scéna dostatečně navnadila a věřím, že další monster filmy budou lepší.

plakát

Skryté zlo (2017) 

Tématicky náběh na fakt skvělej horor, bubák nápaditej a řádně creepy, a filmařsky to tak neni vůbec marný, ale scénář je vesměs to, co už jsme za posledních pár let viděli poměrně hodněkrát. Atmosféra fajn, ale postavy silně nesympatické, nelogické chování (s tím stolkem, WTF?) a občas prostě divný scény. I přesto mě to ale docela bavilo.