Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Perfektní seriál zobrazující novinářské dění v americké soukromé televizní stanici ACN. Jeff Daniels se snad pro roli Willa McAvoye narodil a zbytek hereckého obsazení mu zdatně sekunduje (zvlášť Sam Waterston v roli ředitele Charlieho Skinnera je fenomenální!). Příběh je originální, často retrospektivně vyprávěný, což mám velmi rád. Přidejte k tomu scénáristickou genialitu Aarona Sorkina a vyjde vám jeden z nejlepších současných seriálů. Why is America the Greatest Country in the World? It's not. But it could be...

plakát

Noe (2014) 

Po technický stránce nelze filmu vytknout nic. Ovšem, bohužel pro Aronofskyho, platí pravidlo, že bez silného příběhu se dobrý film nedá natočit. Můžete mít fantastického režiséra, skvělé herce, perfektní výpravu... ale jak říká jedno anglické přísloví: You can't polish a turd.

plakát

Skála (1996) 

Skála je opravdu asi nejlepší akční film všech dob. Michael Bay se ještě nezbláznil do autobotů, Nick Cage si uměl vybírat projekty a Sean fucking Connery tady předvádí výkon hodný smeknutí všech klobouků na zemi. Přidejte Eda Harrise jako záporáka, kterému člověk nemůže nefandit, a Hansův úžasný hudební podkres a nic jiného, než nejlepší akční film vám ani vyjít nemůže. I got green smoke!

plakát

NON-STOP (2014) 

Že je Liam Neeson v dnešní době jednou z mála záruk kvalitního akčního filmu, to už víme dlouho. A Liam toto tvrzení splňuje i ve svém nejnovějším filmu Non-Stop, kde už podruhé navázal spolupráci se španělským režisérem Jaume Collet-Serrou (poprvé se sešli u filmu Unknown). Životem utrápený letecký maršál Bill Marks nastoupí do letadla směr Londýn. Jedná se obyčejnou, klidnou, pracovní zakázku. Veškerý klid však končí, když maršál obdrží na svůj telefon sms od neznámého člověka, který vyhrožuje, že pokud okamžitě nedostane na účet 150 milionů dolarů, bude každou půlhodinu zabíjet jednoho cestujícího. Následuje vysokofrekvenční vyšetřování, během kterého jako divák v duchu obviníte minimálně půlku cestujících. Každý by mohl mít skrytý motiv a věřit se nedá téměř nikomu. Hektické vyšetřování, kde jde o každou minutu, vyvrcholí epickou akční scénou (ta v samotném sále sklidila "potlesk na otevřené scéně"), která se bezpochyby zapíše do dějin akčního filmu. Film Non-Stop je vedle hutné akce napěchován mnoha zvraty a záhadami, díky kterým se nebudete nudit ani minutu, a i přes trochu přepálené finále ho můžeme jednoznačně řadit k nejlepším akčním filmům, které nám tento rok přinesl. Vedle Neesona se objeví sympaticky hrající Julianne Moore, Corey Stoll (senátor Russo z House of Cards), nebo čerstvá držitelka Oscara - Lupita Nyong'o. Suma sumárum disponuje film Non-Stop složitějším (a poutavějším) dějem než Neesonova akční prvotina Taken, ale zároveň je tento film o leteckém maršálovi méně zamotaný, než Unknown. Jeden by mohl říci, že se jedná o perfektní kombinaci. :)

plakát

Inteligence (2014) (seriál) 

No ještě abych si nechal ujít nový seriál Sawyera! :) Intelligence zatím vypadá na takový mix mezi Homelandem a Person of Interest. Otázkou je, jestli tvůrci dokáží najít kvalitní dějovou linku, která nebude plná klišé. S herci nemám problém, ti budou kvalitu seriálu pouze pozvedat. Základem všeho bude scénář. Další Ztraceni z toho asi nebudou, ale jsem rád, že si Josh Holloway našel další zajímavé angažmá. Po dvou dílech dávám 4* a jsem zvědav na další vývoj. Pilot sledovalo přes 17 milionů diváků, ale od té doby čísla padají. Doufejme, že producenti u CBS neodsoudí seriál příliš brzy.

plakát

Ronin (1998) 

Celou dobu to vypadá na obyčejný akční film, který ovšem vyústí v perfektní, dramatické a výtečně napsané finále! Klobouk dolů. Navíc jsme svědky snad nejdelší automobilové honičky, která i přes extrémní délku rozhodně nenudí. Herecké obsazení je perfektní, dvojice De Niro - Reno je parádní a účast Jana Třísky potěší. Takhle by měl vypadat akční film přátelé! PS. Jsem jedinej, kdo v soundtracku občas slyšel podobnost s titulní melodií Majora Zemana? :)

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Po všech stránkách velmi nadprůměrný film, který ale ničím nepřekvapí a ničím nijak nevyniká. DiCaprio a Hanks jsou ovšem jako vždy dokonalí.

plakát

Ikarův pád (1977) (TV film) 

Nemám slov. Co tady Menšík předvádí, to ve filmovým světě nemá obdoby. On tu roli nehrál, on jí žil. Bohužel. Vše podtrženo perfektním Hubačovým scénářem a Filipovou režií. Společně hereckým obsazením s panem Vladimírem Menšíkem v čele se postarali o jeden z nejlepších filmů, které jsem měl tu čest vidět.

plakát

Škoda lásky (2013) (seriál) 

Z tohoto cyklu jsem zatím viděl pouze dvě povídky. Mokré tričko a Marušku. A upřímně můžu říct, že horší věc jsem v produkci ČT snad nikdy neviděl. Bolestný dialogy, tragický výkony, no škoda slov...Hodnotit to nehodlám, protože jsem viděl pouze dva díly, takže bych nerad křivdil dílům ostatním. Ovšem po tomhle zážitku si už asi cyklus Škoda lásky v životě nepustím. To budu radši sledovat osudy Lumíra z Ulice!