Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (2 037)

plakát

Technické katastrofy (2019) (seriál) 

Útržkovité, zkratkovité, nekonzistentní. Pořádně se z toho nedozvíte ucelené informace a člověk si je pak musí dohledat na wikipedii. Viděl jsem díl o Černobylu a Bhopalu a je to plné rychlých střihů na různé obličeje, kdy každý řekne jednu větu. Asi takhle: Ksicht 1 "Měli to postavit mnohem bezpečněji". Střih. Ksicht 2 "Nikdy na to nezapomenu." Střih. Ksicht 3 "Vláda to tutlala." Střih. Vypravěč "Továrna tam stojí dodnes. Chátrá a nikdo neví, co vlastně ukrývá. Ksicht 1 "Proč se to stalo?".... a tak dále. Starší seriál - taktéž britský - Vteřiny před katastrofou - je mnohem, mnohem lepší.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Mně se to náhodou líbilo a viděl jsem to už dvakrát. Jen konec byl úplně jalový.

plakát

Blood Vessel (2019) 

Vlastně do doby, než se tam objeví bubáci, tak to docela jde. Pak se to ale změní v amatérský nesmysl. Dvě za hudbu a prostředí.

plakát

Duna (2021) 

Oceňuju téměř dokonalou věrnost předloze (no dobře, nad Kynesem přimhouřím oči) a výborné technické zpracování (super že někoho konečně napadlo, že třeba ornitoptér by mohlo být víc druhů), harvestery a nafukovací caryally fajn, přepravní lodě gildy a červi taky a tak dál. Ano, je to roztahané, ale ona je taková i knížka. Oproti Lynchově hrůze je tahle adaptace nebe a dudy. Ani obsazení mi nevadilo. Výtku mám ovšem k Zimmerově přeřvané a nadbytečné hudbě. To kvílení a hulákání mě od půlky filmu lezlo na nervy a ke konci už vyloženě štvalo, navíc nechápu poklesky typu "baron Harkonen si promne obočí a v tu ránu začne řvát epická hudba". Takové věci jsou tam bohužel mockrát. V tuto chvíli má Duna na ČSFD 85 procent a stejně bych hodnotil i já. Viděno v kině ve 3D.

plakát

Ponyo z útesu nad mořem (2008) 

Vizuálně vymazlené, ale příběh mě nějak nevzal. Hlavně v podstatě nijaký konec.

plakát

Přednosta stanice (1941) 

Velmi vtipná komedie, ve které se Burian zbytečně nešklebí a plně využívá situační humor. Marvan mu velice dobře sekunduje a dodává protiváhu. Věřím, že v těžkých válečných letech musel tenhle film být pro diváky opravdu vítaný. "Sklopte šraňky a hned je zase vytáhněte!"

plakát

Bajaja (1960) (TV film) 

Škoda technické kvality, jde o raný TV počin, kde nejen není moc vidět (rozpitý obraz), ale ani slyšet (huhly huhly). Fotky tady v galerii jsou mnohem kvalitnější, než to co se vysílá.