Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (944)

plakát

Bakaláři - Žhářka (1982) (epizoda) 

mně to přišlo natahované, ukřičené. tuto hlučnou polohu pana Menšíka nemám moc rád, p Císlera podobně. Dvvojice Veškrnová Luťanský mi přišla bez nějakého vzájemného emocionálního vztahu (obecná fráze je že to mezi nimi nejiskřilo). Příběh je anekdota ani ne na 15 minut, režie nechává herce aby si hráli jak mají náladu a protože tohle herecké obsazení mi nesedlo, nemám za co dávat více, srry. ,

plakát

Táta v nesnázích - Suchý červen (2023) (epizoda) 

pořád se vcelku bavím, ale začíná mne jímat pocit stereotypu rozejdu sejdu rozejdu sejdu, takové jako otrhávání kopretiny. Má mne rád nemá mne rád. Jasně, má fotku předešlé servírky ergo balí všechny servírky, je hnusák a balím a pryč od něj., Dozvím se, že to nebyla servírka, ale hasička, ergo není hnusák, šup k němu domů.  Spím se starším, nechce mne, brečím,  líbám se s mladým, zase spím se starším, zase brečím , hádej co asi bude příště. Ale některé dialogy mezi sestrami mají dobrou naposlouchanou ženskou jedovatost.

plakát

Cui hua shen long jiao (1993) 

orientace je opravdu hodně složitá, čínská magie je zvláštní, prostě je to jiná kultura, i když s těmi holkami to dělají v zásadě stejně.

plakát

Sapore di donna (1990) 

no taková softka, některé holky jsou snad slušně vyhlížející, příběh je skoro non exist, jak prý kdysi prohlásil francouzský král Ludvík - Nudíme se, nudíme se

plakát

Két lány az utcán (1939) 

Režisér Endre Tóth se pak stal v Hollyywood slavný jako André de Toth, ale tímto drsným dramatem si získal evropské jméno. A není divu, film je tematicky docela moderní - ženská snaha o rovnoprávnost a mužský šovinismus a nadřazenost. Dobré je to i výrazově, žádné unylé přechody, ale jasné střihy,  je vidět, že už je to konec let třicátých. Kostýmy dobré, herecké výkony taky, jen občas mi ty dívky přišly jako  vejce vejci.

plakát

Volání vlků (1929) 

Je to pochopitelně naivní love story s vyhublým, ale velmi pěkným mladým Gary Cooperem a krásnou Lupe Velez. Příběh je prostinký, lovci drsní, tedy upřímně řečeno vypadají jako vandrácí a lupiči, což vlastně nebylo ani jedno od pravdy daleko. Indiánský náčelník je hnusák, otec je despota, souboj na nože je taky srandovní. No a závěr, kdy jí raněný padá k nohám, oko nezůstane suché.  Nojo, tak se tehdy točilo

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

opravdu hodně děsivé. Kdo Emmu S ...., že se jí daří dostávat takovéhle role a bulvár je jí plnej?  Protože hereckým uměním to nebude, pěveckým taky ne, takže její přednosti musí být jinde. Podle mne je to na stažení, jsem zvědav, jestli se to dožije v tomto čase konce. Sledovanost je prevít a možná budou bulvároví fanoušci zvědavi, ale pochybuji,. že to všichni vydejchají.

plakát

Po rozvodu (1981) (TV film) 

Tenhle styl hrani pana Freje se mi moc nelíbil, ale když jsem pak viděl jeho reakci na pana Topfera v čele Vinohradského divadla, pochopil  jsem, nakolik je mu vlastní. Byl naprosto stejně hysterický a nekritický a sebestředný jako v tomto filmu. Paní Hlaváčová je vynikající jako vždy, poprvé jsem ji viděl s panem Horníčkem v KLam čert nemůže, kde byla mladý diblík, vyvíjela se dále a byla to myslím velká  herečka. Tohl enení šptaná inscenace, pro mne ,5, možná i 4, musím se podívat znova.

plakát

Oktopus - Falza (2023) (epizoda) 

jak praví klasik, No, nic moc. Ano, kdo má ty zápletky vymejšlet, znávám, ale - pan Hádek je tady naprosto jako z jiného světa, pan Krobot je --- pan Krobot, Marika Šoposká je hezká žena, ale to je asi vše.  Koktejl obrazů, ateliérů v rlznmém stavu uměleckého nepořádku, vernisáží, maleb, přemaleb a podobně byl nepřehledný, plagiátor divný. Nejhorší je ale postup vyšetřování, takové televizní, pomalu se nedá poznat, je kriminálka Plzeň, Ostrava, Vysočina nebo Golčův Jeníkov, jestli je to kriminálka Pekelník nebo Anděl a jestli to dělají Specialisté nebo AI. Blahoslaveny budtež případy prvního oddělení a devadesátky. Jo a POlda, tam se to aspon samo nebere tak smrtelně vážně.

plakát

Girl o' My Dreams (1934) 

Ta to mne moc neoslovilo. nejhorší byla ta pištivka Kittens, to opravdu chtělo stahovat zvuk a měl jsem pocit, že film je vyplněn sportujícími přiblblíky  a jejich slečnami, které volně přebíhají od jednoho k druhému a zpět. Netvrdím, že by universita měla být jen věda, ostatně Pecháčkova Básnická série taky obsahuje dostatek holek a pití a zábavy, podobně jako Gordonovy doktorské komedie, ale tady je to snad jediná náplň. Asi - podle komentářů - takové některé US university byly a podle jiných ještě pořád jsou. Ale film mne nebavil.