Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (968)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Zběsilé tempo a kratší stopáž nedovolí se nudit. Faktem je že záleží jaký máte vztah k FPS střílečkám, z Bio oka sice nikdo neodešel, ale často se ozývalo překvapené a opovrhující "ježiši", "pane bože", atd. Důležité zmínit že hloupější než stejné počítačové hry to není a s fungováním příběhu to pracuje až překvapivě obratně. Kromě šílené akce je to i dost vtipné a když říkám vtipné, tak myslím vtipné tím brutálním a krvavým způsobem. Pokud jde o mě, já bych si dokázal představit ještě brutálnější zpracování, ale to by potřebovalo peníze americké produkce v řádech desítek milionů, takhle je to ukázkový příklad jak nadšenecky stvořit unikátní dílo za málo peněz.

plakát

Spare Parts (2015) 

Škoda že tolik patosu, jinak to totiž bylo docela fajn. Právě klasické schéma a neoriginalita ubírá na zážitku a jediné co vystupuje v popředí je role učitele George Lopeze, který mi přišel sympatický a do role mentora perfektní. Jo a miluju Marisu Tomei, takže její popředí tam vystupuje taky.. teda ona v popředí že vystupuje sem myslel.

plakát

Kolonie (2015) 

Je libo něco o lidské krutosti v kombinaci s elektrickým proudem? Jestli ano, tak tady si pošmáknete a k tomu ještě jako nášup dostanete trochu té spotlightovské pedofilie. Vizuálně ta bolest tam je, ani na prodloužený víkend bych si tam důstojnost pěstovat nešel, škoda je naopak že chybí nějaký psychologický rozpad osobnosti.. postavy nezměněny skončí a progres žádný. Místy hloupoučké a naivní, ale paradoxně to nepůsobilo problém. Otázku kdo to ten Brühl vlastně je jsem si přestal klást ve chvíli, kdy se dostal do kempu.. takže lepší průměr a hlavně díky tomu, jak to bylo napínavé.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Proč to je tak na hovno? Protože to postrádá vnitřní logiku a je tu plno WTF momentů (které jsou opravdu nechtěně vtipné). Dvě hvězdy = dvě pozitiva, casting je super a soundtrack též. Tři hvězdy dolů hlavně za scénář, ale za zmínku spíše stojí několik highlightů: 1) snové sekvence (top asi vede ta, kde se Batmanovi někdo zjeví - nemám tušení kdo - a závěrem mu řekne, že asi přišel moc brzo.. nebo spíš do úplně jiného filmu) 2) proč je Lex Luthor odvázanej ze setkání Kenta a Waynea? Vždyť neví co jsou oba zač (sledoval jen WW, Aquamana, Cyborga a Flashe), napadá mě snad jen proto, že Kenta kritizuje Waynea, ale mám dojem, že v novinách ho pouštěli jen k psaní sportovních zpráv. 3) Proč postavy dělají to co dělají? Hybatelem měla být motivace LL, ale ta není absolutně nijak zmíněna, NIJAK. 4) MARTHA! až do konce filmu jsem nedokázal vstřebat, že spojenectví bylo opravdu navázáno na takto chabém důvodu, jako je shoda jmen matek. 5) Proč Luthor odpálil bombu na tom zasedání? si krypton mohl klidně propašovat načerno.. myslím, že bych deset důvodů dal dohromady, ale nemělo by to smysl.. těch pět důvodů mé hodnocení ospravedlňuje dostatečně. Snyder neumí točit a už to dokazuje čím dál tím silněji, Muž z Oceli se mi líbí víc.. lepší záporák, Zodovi se dá rozumět, ale tady? Nikomu a ničemu nerozumím a to sem se snažil a chtěl rozumět.

plakát

Schmitke (2014) 

Přátelé, vyplatí si počkat na konec titulků.. po titulková scéna sice není, ale jsou to potitulkové titulky. Krásná příroda, zvuk a fajn herci, příběh skoro až mystery zhatí poslední minuty.. i tak si ale přeji více filmů typu Schmitke. Zaslouží si nezapadnout.

plakát

Podnikavá Joy (2015) 

JOYstick mě už od začátku nezajímala a k vidění filmu mě motivovala jen ta nominace Jennifer Lawrence. Nechci film kritizovat, ale je to sračka, jen díky Jennifer ne tak špatná. Absurdní drama, které působí až pohádkově, jen ve scénách kdy by pohádkové mělo být nejvíc uhne a je z toho idiotské drama. Možná kdyby Joy po deseti minutách zašla za Carol, tak by to lesbicky stálo za to, ale takhle.. to je jen čekání na poslední minuty, kdy Lawrence nakope všem prdele nudným způsobem.

plakát

Carol (2015) 

Přátelé je to dobré, počet penisů po celou délku filmu je konstantní a lesbické scény tu jsou. Už jen z těchto důvodů film za vidění stojí, bohužel dějová linie společenského odsuzování a řešení sporu o dítě je natolik otravná, že je to často nuda. Takže jestli máte rádi lesbičky a Cate Blanchett, jděte do toho.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Dva postřehy, Redmaynovi toho chlapa nevěřim a Ben Whishaw musí být dolňák. Jinak je to pěkný (Vikander), ale docela nudný (ten zbytek).

plakát

Malý princ (2015) 

Krásná animace dvou rozdílných stylů, nejprve ta klasická digitální a pak ta "papírová" s malým princem. První polovina, kde letec Jeffa Bridgese vystupuje celkem hodně je o něco lepší, možná to je díky pestřejším a teplejším barvám, druhá polovina je totiž tmavší, akčnější a už ne tak "pohodová". Škoda, že se ta pozitivní a dojemná atmosféra nepovedla převést i do druhé části, protože konec se mi moc líbil. Klobouk dolů, evropský animák který za něco stojí.

plakát

Creed (2015) 

Na plné čáře Creed poráží Southpaw s Gyllenhaalem. Creed má ne zcela stupidní příběh, dobrou kameru která se hezky pohybuje především v ringu (a tím myslím, ten druhý souboj už nevím s kým) a hlavně ústřední dvojka dobře hraje (a tím myslím, že Sly nemá pořád blbý patriotický kecy). Najde se ale i pár kazů. Hlavní hrdina má vše (a tím myslím peníze a že se nemusí hrabat z nějakých sraček), film má dvě a čtvrt hodiny a bohužel otravně klišoidní konec. Jsem rozpolcen mezi třemi a čtyřmi, ale bavilo mě to a příjemně překvapilo.