Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

2012 (2009) 

Jedna hvězda za efekty. Zbytek naprostá katastrofa...doslova. O kvalitě filmu svědčí i fakt, že závěrečná věta zní: "Už nemám plínky"

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Vše co Pixar natočí je prostě radost sledovat. I když je hlavní nápad maximálně ujetý, tak způsob zpracování a vynikající scénář všechno dokonale zamaskují. Královská zábava pro všechny generace.

plakát

Avatar (2009) 

Dostal jsem mnohem víc, než jsem i po tak obrovském hypu očekával. Naprostá senzace. Nikdy v žádném filmu jsem nesoucítil s počítačovou animací jako tady s Pandorou a jejími úžasnými obyvateli. Vrcholná scéna Destrukce Rodného Stromu...u toho jsem jen zíral s otevřenou pusou. James Cameron je megaloman a tahle pecka mu fakticky vyšla.

plakát

Stmívání (2008) 

První hvězda je za zajímavou vizuální stránku. Druhá a poslední hvězda je za snesitelné obsazení hlavní dvojice. Zbytek filmu je totiž hodně podprůměrný.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Pro mě jednoznačně nejlepší Potter. Atmosféra je neskutečná a pochmurné a mrazivé scény šikovně střídají komické vztahové problémy. To, že už při sledování nemám pocit, že jsme ve škole, jsem akceptoval už ve 3. díle. Zbytečné scény z vyučovacích hodin byli šikovně vystřiženy a některé scény, které v knize nejsou, byli zase šikovně přidány (úvod na nástupišti, útok na Doupě). Yates si mě svou režií naprosto získal. Schválně si všiměte jak jedinou krátkou scénou na pohled do prázdné Velké síně dokáže navodit prázdno, které zbylo po Brumbálovi. A scéna v Jeskyni je vrcholem filmu. Moc se těším až Yates tuhle sérii dotáhne do konce.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Těžké rozhodování. Je to prostě Bay. Když se zamyslím nad tím co jsem od dvojky čekal, tak si uvědomím, že právě asi tohle. Akčnější, coolovější a vtipnější. Všechno sem dostal. Bay se hodně rozšoupl. Rozpočet 200 milionů tomu odpovídá (vždycky si říkám co sakra stálo na třetím Spidermanovi 400 milionů). Možná pár chvilek trochu přepískl. Mohl si odpustit otravná dvojčata, ale jinak ok. I ty nejvíc klišé scény s hrdinskými proslovy nevyzní vůbec trapně a Transformeří universum se nádherně rozvíjí. Pokud přistoupíte na Bayovu hru, budete se bavit, ale mozek musíte nechat za dveřmi kinosálu, stejně jako u jedničky. Pokud ale budete od filmu čekat hluboký a smysluplný příběh, dostaví se nepříjemné zklamání. Do budoucna by to chtělo více Spielberga a o něco méně Baye.

plakát

Výměna (2008) 

Tenhle film z vás pomalu ale jistě ždíme všechny možné emoce. Angelina Jolie mě ohromně překvapila. Doposud jí mám zafixovanou jen jako akční sexbombu, a proto mi tu zpočátku neseděla. Možná tomu napomohly i její dialogy, které jsou v první polovině filmu pouza a dokola variace na "Chci vědět kde je můj syn". Nicméně stylïzace do pochmurných 20./30. let se povedla na jedničku a když film sledujete s vědomím, že se to skutečně stalo, běhá vám chvílemi nepříjemný mráz po zádech. V téhle fázi by byl pro mě film na plných 5 hvězd. Jenže těch 144 minut se místy zdá opravdu nekonečných....tudíž dávám jen 4...cca 80%

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Film je jakýmsi poselstvím o čase jež nám byl dán. Přestože je založen na velmi podivné nemoci, je neskutečně realistický. Stárnutí a mládnutí hlavních hrdinů je tak přirozené a vypadá tak skvěle, že opravdu nemáte pocit, že na sobě má Cate Blanchet na smrtelné posteli tuny makeupu. Navíc se film odehrává v neskutečně dlouhém časovém období a tak se dočkáme, třeba jen v pouhých zmínkách, mnoha historických událostí. Hlavní herecké duo je neskutečné. Obzvláště Cate Blanchet, která je prostě schopna zahrát snad cokoli. Jako mladá baletka vypadá neskutečně sexy. Film má jedinou vadu, díky níž mu dávám jen 4 hvězdy, je neskutečně zdlouhavý! Není to dlouhé tak, že by to ve mě vzbuzovalo pocit nudy, ale některé pasáže by se daly vystřihnout a bylo by to pro běžného diváka mnohem stravitelnější. EDIT: Po druhém shlédnutí s celou rodinou, kdy po konci filmu nikdo ani nedutal a máma si utírala slzy dávám 5 hvězd. Film si to zaslouží. Je to opravdu parádní kousek.;-)

plakát

Marley a já (2008) 

Neskutečně příjemná komedie o životě. Jennifer Aniston je pořád sexy jako v Přátelích a Owen Wilson ukazuje, že je to výborný herec. Je moc zábavné sledovat životní příběhy páru, co si pořídí malé štěně labradora. Nejhezčí je ale vidět, jak se jejich život změnil na konci filmu, když už je z labradora Marleyho dospělý pes. Závěr filmu dokáže rozbrečet snad každého. Moc příjemný film na osamělý večer.