Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (86)

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Můj první špionážní thriller který jsem v životě viděl a musím přiznat, že všechny ostatní které jsem poté zhlédl s tímto skvělým bijákem srovnávám. Je pro mě skvělým učebnicovým příkladem napínavé podívané.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Dobrodružství, hrdinství, přátelství, úklady, intriky, kouzla, dějové zvraty a to vše zabalené do skvostné, vizuálně úchvatné a skvělým příběhem orámované podívané. Baví mě to. Moc mě to baví :-) (hodnoceno po shlédnutí první řady) A pořád mě to baví. (po třech řadách)

plakát

Hrdý Budžes (2003) (divadelní záznam) 

Excelentní herecký koncert. Měl jsem možnost vidět samotné představení a díky atmosféře, která se nedá zcela přenést na plátno jsem (pln pláče) nucen 1 hvězdičku ubrat. Jinak jisto jistě nadstandardní zážitek.

plakát

Gran Torino (2008) 

Jak to ten starej pardál dělá? Nepateticky dojmout, poctivě pobavit. Dát duši postavě která zosobňuje absolutní vrchol a více jak důstojnou tečku za Eastwoodovými hereckými postavami a ostatně i za Eastwoodem-hercem. Klaním se a tleskám, pane!

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Tenhle film mi připomíná skvěle zvládnuté slohové cvičení na téma "Terminator a jeho svět". Vše jak má být a na svém místě ... technicky zvládnuté na jedničku z hvězdičkou . . . OVŠEM . . . a to je hlavní problém tohoto filmu . . . nemá duši ani atmosféru původních filmů. Jakoby si všichni ti scénáristé a tvůrci prostě nevěděli rady jakým směrem myšlenku tohoto "světa" posunovat dál. Opakuji to (a budu neustále opakovat) u svých recenzí těchto typů filmů - současné technologické možnosti dávají tvůrcům nějakou (mě nepochopitelnou) pofiderní iluzi že mohou více kašlat na dobrou, vypointovanou zápletku. Vlastně když o tom teď přemýšlím je to jen vykalkulovaný letní blockbuster parazitující na filmech který mají lidé rádi. Velmi slabé ***

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

"A umíte to i každý okem zvlášť?". Absolutně nejlepší animák z této série. Vše nádherně a vtipně vypointované, přesně v duchu původního komiksu. Zde sedlo vše co absolutně nefungovalo v pozdější hraných filmech. Statira si tu podává ruku z nadsázkou s roztomilým přesahem glos které se dají aplikovat i na současné každodenní situace.

plakát

Legenda (1985) 

Přenádherně vizuálně a hudebně zpracovaná romantická pohádka od autora jinak temných vizí? Už samotný tento fakt dělá s tohoto filmu jedinečný zážitek. Ano, příběh je jednoduchý, ale všichni vy *** a méně hvězdičkoví škarohlídi nezapomínejte že je natočena pro malou dětskou dušičku. Teprve rozzářené oči a otevřené pusy těch prcků stojí zato. A to vše bez pomoci digitálních kouzel dneška.

plakát

Riskni to s Polly (2004) 

Od Stillera bych čekal teda víc. Není to ani romantický ani vtipný.