Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (198)

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Geniální herecká etuda pana Brzobohatého! Příjemný děj, kéž by to tak mohlo být i ve skutečnosti :-)

plakát

Až na konec světa (1991) 

Jen zajímavůstka: Roku 1991 byla skupina Depeche Mode požádána o skladbu k tomuto filmu. Je to skladba Death´s Door a zpěvy obstaral Martin L. Gore, neboť v této době trávil Dave Gahan veškerý čas v heroinovém rauši (byla to doba "ročních prázdnin DM) a nechtělo se mu kvůli jednomu songu letět z L.A. do Anglie, kde se soundtrack nahrával. Na soundtracku se mimo jiné podíleli: U2, REM, Elvis Costello, Lou Reed, Nick Cave, Patti Smith, Daniel Lanois a Jane Siberry, jejíž song Calling All Angels je pokládán za "nejnádhernější píseň všech dob".

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Jedna jediná naprosto dokonalá scéna, a to havárka s prvním "stádem" děvčátek... tohle by měli ukazovat v bedně místo těch trapáren od Renče, aby odradili nezodpovědný řidiče od riskování!!! To už by mohlo zafungovat - naprosto dokonalá autonehoda! Zbytek už je horší, v podstatě kdákání o ničem, doprovázené neustálým očekáváním nějaké té akce, která se bohužel nedostavuje. Tak sakra, proč jsem na tu juchovinu dokázala koukat až do konce? Nehodnotím, tohle prostě nejde :-)

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

:-DDDDDDDDDDDDDDD Nehodnotitelné, kde končí filmový luxus, začíná Tarantinova originální ultraumbelieviblita... žádná hvězdička není dost dobrá a zároveň není dobrá ani jedna jedniná...jak to říct, prostě... nehodnotitelné!

plakát

Falco (2008) 

Jsem smutná, velmi smutná... životopis prvního německy zpívajícího bohéma, který dokázal prorazit v amerických hitparádách, elegána, který stejně jako průlomovým stylem hudby proslul svým nekonečným egocentrismem, chlápka, pro kterého byl život vším a ve všem co v životě dělal cítil úzkost ze sebe samého... mě zklamal na plné čáře. Pan Thomas Roth asi Falca moc nemusel. Jistě, hodnotím to z pohledu skalního fanouška, kterého Falcova smrt zdrtila, ale zamyslím-li se, musím se ptát: opravdu by člověk, kterého tento film zobrazil jako alkoholického zadeprimovaného ubožáka, dokázal tolik? Život Johanna Hoelzela jistě nebyl ideální, naopak, burcoval davy stejně jako svou vlastní ženu - která ho mimochodem natolik nenáviděla, že nedovolila ve filmu použít ani její, ani dceřino pravé jméno (exmanželka je Isabella a dcera je Katarina-Bianca). Tohle mě opravdu mrzí, film tuto věčně zářící hvězdu jen uráží... a to mi nepřipadá moc fér. O mrtvých jen dobře... Jedna hvězda za snahu Manuela Rubeyho ve zpěvu... i když na Johanna zdaleka nemá :-( P.S. Nehledě na to, že nikdo nemá právo dělat závěry - nikdy se neprokázalo, zda to byla sebevražda, nebo prostě velmi krutá nehoda... P.S.S. ZÁSADNĚ v původním znění s titulky - jinak se to ani nedá překousnout!!!

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Tak a je to za mnou... dlouho jsem, coby věrný a zahleděný fanda čekala, až Harry navštíví plátna českých kin, byla jsem napjatá a očekávala jeden z nejlepších, možná i nejlepší kouzelnický příběh, ten nejdokonalejší ze zatím zfilmované šestice....ale od čtyřky jsem taky čekala hodně - bohužel. David Yates, člověk, který dostal do ruky surový diamant v podobě dokonalé knižní předlohy. David Yates, člověk, který NEUSPĚL! Je mi líto, za knihu bych dala ruku do ohně, za film bych přemýšlela, jestli mi stojí za to vstát, sebrat pohrabáč a z popela ho vyšťourat. Ráda bych upozornila, že miluji příběh Harryho Pottera, což dokazuje "esej" na mém profilu. Nekritizuji tedy příběh, ale jeho zpracování: několik minut začátku filmu mě doslova zvedlo ze židle (a nejen proto, že pan promítač krutě přepálil repráky :-)) Nádherné záběry, průlet Londýnem mě nadchnul stejně jako "nehoda" na mostě... whow! V zápětí jakási holka, co balí v metrovým bufetu Harryho... aha... no a v takovém duchu se nese celý film. Pubertálních výlevů si režisér v mládí asi moc neužil, takže si to musel vynahradit zde, jak jsem pochopila. A zřejmě pozdě si všimnul, že už mu nezbývá mnoho stopáže pro ty důležité informace a pro ty opravdu zajímavé části - chybí mi postavy, děje, místa, historie, ve které má celý příběh počátek! Celá pointa, která je v knižním podání z velké části rozuzlena právě v tomto šestém dílu naprosto chybí! Na co se to koukáme? Na pubertální život několika mladíků, kterým se mimochodem v životě děje něco "zvláštního"? O konci ani nemluvím, všechno jinak, všechno špatně a hlavně, všechno tak strašně uspěchané!!! Jak chce pokračovat? Chce stavět budoucnost bez minulosti? A nejhorší na tom je, že v efektech je krásně vidět, jak dokonalý to mohl být film, kdyby se toho ujal někdo, kdo příběh opravdu zná! Člověk, který knihu četl, bude zklamaný, ale užije si efekty. Člověk, který knihu nečetl, nebude chápat o co vlastně jde, ale užije si efekty... stručně řečeno, Yates udělal film, ve kterém se nenajde ani jedna skupina lidí. Jedna hvězda za kameru, jedna za efekty a jedna za hudbu. A zase několik let čekačky, jestli tohle dokáže hollywoodská továrna na sny napravit!

plakát

Natěrač (2008) (TV film) 

Problém zfilmovaných divadelních představení je ten, že takový počin vypadá vždycky nejlíp v divadle, coby divadelní představení :-) Na druhou stranu, docela se na to koukat dalo, i když do toho divadla bych si na to zašla raději. Issová dobrý, Čvančarová děs a hrůza, Budař luxusní psycho, ostatně jako vždy :-)

plakát

Yes Man (2008) 

Jim Carrey je jako víno... zraje, vyzrává a chutná čím dál lépe. Jelikož ale vím, jak dokonalý herec Jim umí být, už možná nedokážu tak ocenit jeho roli v komedii. Co se týče komedií, jsou ty s Jimem totiž pro mě téměř nesnesitelné. Na druhou stranu, podobnost s filmem Lhář, lhář je nápadně veliká, i když poituelně se filmy vlastně dost liší... a kouknu-li se na jeho výkon tehdá a dnes, musím celou věc ocenit! I v komedii se totiž umí vyjádřit vtipně, aniž by si přehazoval dolní ret přes půlku obličeje a já jsem ráda, že na to přišel! Příběh je trošku naivní, ale o tom to asi má být, je to vtipné, neotřelé... musím pochválit hudbu!!!! No a já tomuhle počinu říkám: YES MAN! :-)

plakát

Výměna (2008) 

Po takovém boomu skvělého hodnocení jsem čekala skvělý film, bohužel je to podobný případ jako TDK... i když u toho to bylo několiksetkrát horší zklamání. Výměna je příběh dle skutečné události, což je děsivá představa...bohužel se domnívám, že tímto případem oklamávání za účelem udělat bezchybný úřad v mnoha zemích přetrvává do dnes - a nemyslím si, že jsou to jen rozvojové země. O to je celý fakt hrůznější. Nicméně, ačkoliv Angelinu pokládám za velmi schopnou a dobrou herečku, nemůžu si pomoct, do této role mi ne zcela zapadla. V mnoha scénách mi případala až příliš chladná, až příliš... jak to popsat? Asi jako: "No tak jsem si zaskočila natočit pár scén, ale už bysme to mohli zrychlit, páč mám objednanou masáž"... Nepřesvědčila mě o svém životním neštěstí ani na 50%. Celý film byl příliš dlouhý, kdyby ho Eastvood dokázal zkorigovat do dostačujících 120 minut max. udělal by lépe. Navíc se příběh v mnoha scénách až nudně a opakovaně zamotával... a poprava? Jestli měla v divákovi vyvolat pocit zadostiučinění, nebo čehokoliv jiného...je mi líto, ve chvíli kdy si začal odsouzenec broukat Tichou noc jsem schovala hlavu do dlaní a modlila se, ať už se to proboha nekoplikuje a už to pomalu skončí. Na znovuzkouknutí rozhodně ne, na sobotní večer na Nově možná. Co chválím je pasáž v blázinci a John Malkovich.