Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (216)

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

Dnes si přátelé uděláme tousty se sýrem a šunkou. Začnu tím, že rozpálím pánev, dám tam olej a dám tam tousty. Toust, každý ví jak to bude ve finále vypadat, je to taková typická smažená věc. Dejte tam toho oleje víc, aby ten toust plaval. Pokud nebude plavat, tak to nebude fungovat. Toust necháme smažit, mezitím si připravíme šunku a sýr. Já mám rád šunku vepřovou, ale kdo nemá rád šunku vepřovou, tak si tam může dát plátky šunky kuřecí. A kdo nemá rád ani jedno, tak si tam dá šunkový salám. Tohle je sýr. Používám plátkový eidem pětačtyřicítku, ale kdo má rád ementál, tak si tam může dát ementál. A pokud nemáte ementál, můžete na to plácnout i hermelín nebo nivu. Toust se nám usmažil, tak si ho dáme na papírový ubrousek a osušíme. Vidíte jak je krásně křupavý? Toust namažeme máslem, musíte tam dát nejlépe máslo značky Rama, tu mají rádi hlavně děti a je zdravá, má několik verzí, takže si můžete vybrat. Na máslo dáme šunku a sýr. Můžeme na to i připlácnout další toust a budeme mít takový sendvič. Víte vůbec jak vznikl sendvič?....Babica se snaží vařit pro český národ a vůbec se mu to nedaří. Jeho výrazy jsou takové, aby je pobral i český Pepa a Mařka, kteří hltají každý díl a dobrovolně si nechávají vymývat mozky nekvalitními pořady. Nad tím se nebudu rozčilovat, mám slabé nervy a srdce a tohle mi za zdraví nestojí. Abych pravdu řekla, viděla jsem jen pár ukázek na youtube a nějaký čas jsem neměla odvahu se na tento pořad koukat. Ale pak jsem to překonala. Jednou jsem se na pár dílů sice ze zajímavosti podívala (poté co jsem napsala tento komentář) a poté mě přešla na nějakou dobu chuť k jídlu. Ale sranda je to dobrá. Ovšem o to smutnější je, že to Babica myslí vážně. Absolutně mi leze na nervy to jeho "je to taková typická věc" nebo "tohle jistě všichni znáte". Jeho vyjadřovaní je naprosto příšerné. Někde jsem četla, že Babicovi nadávají i odborníci v gastronomii a s ním to ani nehne. Hlavně že každou neděli může podle něj vařit české stádo jeho „velmi levné a zdravé recepty“. Ale co mě vždycky dostane jsou ty jeho historky o vzniku jídla nebo o původu nějaké suroviny (Španělští ptáčci, například). Jen tak pro zajímavost jsem si ověřovala jeho moudra a zjistila jsem, že ani v jedné věci se netrefil. Největší nářez ale byl, když v jednom díle tvrdil, že Čedar je sýr z Mexika (ve skutečnosti pochází z Anglie). Ale zase na druhou stranu jsem se hodně nasmála.

plakát

Very Potter Musical, A (2009) (divadelní záznam) 

No néé, co to vidím? Už jsem si myslela, že to sem nikdo nedá. Každopádně jsem tuhle skvělou parodii viděla před více než rokem na videacesky.cz a plánuji se na to opět podívat. Potom napíšu delší komentář.

plakát

Liga výjimečných (2003) 

Škoda, mohl to být takový hezký film, ale...no nic. Hvězdička za Doriana Graye a druhá za Nautilus.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) odpad!

Teda, já nevím jestli se to smí, když jsem viděla asi pět minu, ale stačil mi pohled na Mareše a Davida a hodnocení už bylo jasné. Naprosto zbytečný pořad, steně jako Superstar, Talentmania nebo X-factor. Za pár měsíců z tohoto pořadu vyjde hvězda, která zabliká a zhasne. Kde jsou vítězové z minulých soutěží, hmm...

plakát

The Guild (2007) (seriál) 

Hodně zábavná blbost. Nejlepší je pátá řada, odehrávající se na festivalu. Nejvíc mě dostal díl, ve kterém Zaboo vydíral Neila Gaimana:). Víc napíšu, až to dokoukám. Game on!

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů o druhé světové válce.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Jelikož jsem velká milovnice fantasy, tak Tolkienovi knihy v mé knihovničce rozhodně nesmí chybět. Miluji Středozemi, zbožňuji Elfy a Hobity. Středozemě je úžasné místo a obdivuji profesora Tolkiena, protože on kromě epické fantasy stvořil i nejkrásnější umělí jazyk na světě. Ale teď k filmu. Někteří fanoušci možná budou tvrdit, že Peter Jackson knihu dost brutálním způsobem sestříhal a já s nimi budu z části souhlasit. Ono kdyby se natočilo všechno, co je v knize tak by se každá část knihy (kdo četl, ví o čem mluvím) musela rozdělit na dva filmy a ještě by se tam všechno nevešlo. A poté další filmy z Dvou věží a Návratu krále. Kostýmy, hudba a výprava je báječná. Zejména se mi líbila Roklinka a Kraj. Ale teď trošku k hercům: Nejlepší je samozřejmě Ian McKellen a Christopher Lee. Chris byl skvělá volba. Také Bylli Boyd v roli Pipina byl báječný. A mohla bych pokračovat dál a dál, ale to se dá shrnout jedním slovem: BRAVO! Už se těším na Hobita.

plakát

Volejte řediteli (1994) (pořad) odpad!

To, že Nova manipuluje s údaji a upravuje si je podle sebe, není žádná novinka. Všichni mediální magináti na celém světě drží v ruce moc, kterou mohou kdykoliv využít. Chytrých lidí je málo, zbytek republiky si neuvědomí manipulaci a to, že jsou jako ovce, které hltají každé slovo, každou chybnou informaci. Chtěla bych část práce ve svém životě věnovat tomu, abych mohla lidi naučit, že mediální manipulace je nebezpečná a cíl celé práce by byl, aby lidé dokázali rozlišit mezi dobrými a špatnými pořady, filmy, seriály a nenechali se ovlivňovat žádnými mediálními magnáty.

plakát

Jak bude (2010) (pořad) odpad!

Tahle předpověď počasí mi připadá jako pro lidi, kteří nepobírají odbornější termíny z Meteorologie, které se vyskytují v počasí na Čt 1. Na počasí se ale jinak nedívám, mám internet.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Mám takový pocit, že se časem z tohoto zpravodajství stalo zpravodajství bulvární. Každý den se něco stane, ať už dobrého nebo špatného. Ale nemám moc ráda způsob, jakým události předávají divákovy. Nelíbí se mi například, že k nějakým reportážím dají hudbu, třeba smutnou, když se stala nějaká tragédie. Nejraději mám zprávy na ČT 1. Na rozdíl od nich jsou zprávy i ze světa s moderátory, kteří v dané zemi jsou. U Novy mám dojem, že zprávy ze světa jsou z jiných televizí a Nova nedokáže vyslat svoje lidi do zemí celého světa. Aktualizace 24.11.011.: Nakonec jsem se rozhodla dát hodnocení odpad.