Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento pořad běžel v době, kdy byl šéfem TV NOVA Vladimír Železný, který ho zároveň i uváděl. Originální byl jeho pozdrav: "Dobrou chuť, pokud zrovna obědváte." Dozvěděli jsme se vše o novinkách, které nás čekají v nejbližších dnech v TV. Vladimír Železný zde diskutoval i o politice a jiných věcech. V roce 2003 byl tento pořad nahrazen jiným a ten se jmenuje Volejte NOVU. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

suicide 

všechny recenze uživatele

Samotný pořad nestál nikdy za nic... dekorace se sice postupně zlepšovaly, ale to bylo tak všechno, ovšem Železnému náleží veškerá čest a hvězdy a za herecké umění a výkon či za schopnost manipulace a mámení lidí. Přiznávám, že jako malý jsem nechápal, proč tam blábolí o nějaké politické situaci a nevěnuje se radši těm "nudným" otázkám na Novu. Později jsem jeho blábolení měl mnohem radši a obzvláště jsem ho ocenil, když se na Nově objevil pořad Volejte Novu, protože jsem se jeho kecům mohl alespon od srdce smát. Železný byl sketa největší, člověk, který dokázal na rohlíku opít celý novácký národ, ale úspěch se mu upřít nedá. Kdyby takhle dokázal manipulovat lidem pro dobro všech, kdoví.... ()

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Železného geniální projekt kterak Čechům vypláchnout mozky. Tato one man show pro tupé stádo nováckých ovcí, které mu skládaly ovace za to, že jim pustí Esmeraldu, mu vytvořila podhoubí jeho budoucí politické kariéry. Protože o to, co bude dávat Nova v příštím měsíci a kolik se dívalo lidí na ten a ten pořad, to fakt nebylo. To by zvládla vyhlásit lecjaká fešná hlasatelka. Za jiných okolností bych to považoval za v celku zajímavou sociologickou studii o síle mediální manipulace a Česko za pokusnou laboratoř plnou pěkných bílých myšiček. Jednu věc Železnému musím přiznat, zmáknul nás lidi dokonale. A fakt, že tomu tady někteří dávají víc jak jednu hvězdu, si vysvětluji tím, že: A) oceňujete, jak geniální projekt to vlastně byl, a jak na nás perfektně zafungoval, což bych ovšem považoval za jistý druh masochismu, nebo B) svým hodnocením dokazujete, že ani po letech jste se z toho podmanivého vlivu pana generálního nedokázali vymanit. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mne, ale já nemohu jinak. Každou sobotu v pravé poledne jsem usedal před obrazovku a těšil jsem se na známý obličej pana Železného a na to, co se od něj zase pěkného dozvím. Omlouvat mě může snad jen můj tehdejší věk (když se začal pořad vysílat, tak mi bylo 7 let) a musím se přiznat, že tehdy jsem ne všemu rozuměl, obzvláště ne věcem politickým a jim podobným, které pan Železný řešil. Ale každý díl tohoto pořadu jsem si užil a dodnes mám v paměti určité střípky. Tenhle pořad mi nikdy nesměl utéci, ať jsem byl doma, u babičky, nebo třeba v létě na dovolené s rodiči, vždycky jsem se prostě chtěl dostat v sobotu v poledne k televizi a podívat se na tento pořad. A to aniž bych věděl, co mě k tomuto pořadu tak přitahuje. Dokonce se musím přiznat, že jsem jako dítě několikrát zvedl telefon a sám jsem nějaký programový dotaz panu řediteli zavolal (měl jsem jeden oblíbený dotaz, který jsem tam za celou dobu vysílání pořadu zavolal minimálně pětkrát). Prostě pořad Volejte řediteli spolu s pořadem Eso pravidelně patřily ke koloritům mé normální typické soboty. A tak se snad na mne nikdo nebude a ani nemůže zlobit, že na tento pořad vzpomínám s nostalgií a že ho mám spojený s mým dětským pohodovými a bezstarostným obdobím. A z nostalgie nemohu a ani nechci jinak, nežli udělit pět hvězdiček. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Přijít s pořadem, ve kterém sám šéf televize odpovídá na divácké dotazy, byl rozhodně dobrý nápad, a jak se ukázalo, povedl se na výbornou. Vladimír Železný je rozporuplná osobnost, a o tom, že se občas chová jako pěkný narcis, není pochyb. Ale nikdo mu nemůže upřít charisma a zejména talent na vedení televize - jediný stejně dobrý ředitel byl Zelenka ještě v dobách socialistické ČST, žádný další mu nesahá ani po kotníky, Míru Soukupa nevyjímaje. Je pravda, že s postupem času se z pořadu stala spíš přehlídka názorů pana generálního na politiku, život a vesmír, a programové dotazy ustoupily do pozadí. Ale i tak to bylo nesčetněnásobně lepší, než od samého začátku páchnoucí promo-hnůj jménem Volejte Novu, který Železného nahradil po jeho protiprávním vykopnutí. Ať si říká kdo chce, co chce, ale mně se dodnes stýská po jeho: "Pěkné sobotní poledne, dobrou chuť, pokud právě obědváte." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Železný, dravý podnikateľ a politik. Rodák z ruského Kujbyševa, ktorý bol svojho času generálnym riaditeľom úspešnej českej komerčnej TV stanice Nova. Počas výkonu tejto funkcie sa pravidelne zjavoval na obrazovkách svojej televízie, v jeho vlastnej relácii "Volajte riaditeľovi". Tam vystavoval na obdiv svoju aroganciu, samochválu a všeznalosť. Bol v tom dobrý, pretože je ohromujúce ako málo ľudí si uvedomilo zavádzajúci, lživý obsah jeho kecov. Neraz sa musel za svoje výroky zodpovedať Rade pre rozhlasové a televízne vysielanie, ktorá ho obviňovala (myslím, že celkom oprávnene) z porušenia podmienok nestrannosti a vyváženosti. Mr.Železný je proste jedna veľká hviezda. * ()

Zajímavosti (4)

  • Kvůli sporu mezi Janem Vávrou a Vladimírem Železným o tom, kdo bude pořad moderovat, se Železný naboural do vysílání pořadu, když jej moderoval právě Vávra. Samotný pořad trval méně než půl minuty, protože poté, co Vávra přivítal diváky, se na obrazovce objevil text: „Vážení televizní diváci, tato textová zpráva nahrazuje pirátský pořad společnosti Česká nezávislá televizní společnost spol. s.r.o., který nemohl být odvysílán, neboť byl zařazen v rozporu s pokyny společnosti CET 21 spol. s.r.o. Využijte prosím tuto pauzu k občerstvení, za chvíli jsme zpátky.“ (Petr.Penicka)
  • Kvůli tomu, že Vladimír Železný v pořadu komentoval záležitosti spojené s jeho osobním sporem se společností CME, přičemž neposkytoval objektivní a vyvážené informace, bylo roku 1998 vedeno řízení o odebrání licence provozovateli TV Nova společnosti CET 21, ve které byl majoritním vlastníkem. Řízení nakonec bylo zastaveno, přesto byl po nějaké době opět napomenut. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama