Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (265)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Já odcházel z kina ve výsledku spokojený. Ne, nadšený, ale spokojený. Dlouho očekávaný souboj dvou ikon se vyvedl na jedničku, hudba byla výborná, Batman byl parádní, Wonder Woman nádherná a drsňácká, Lex Luthor originální. Přefanouškovaný scénář a režie Snyderovi uškodí u kritiků, ale komiksáky spíše potěší. Pokud bychom to brali jako film, jedná se o nepřehledný, předigitalizovaný a nelogický blockbuster. Pokud to ale budeme brát jako film pro fanoušky a komikskáky, jedná se o jeden z nejlepších filmů inspirovaných komiksem od první fáze MCU.

plakát

Beowulf (2007) 

Graficky spracované velmi dobře, lidské předlohy se v tom krásně rozpoznají, bohužel příběh mi přijde tak nějak prádzný a když jsem o tom pak přemýšlel tak se mi vlastně tenhle film moc nelíbil.

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

Moc pěkný a komorní příběh s velmi uvěřitelnými postavami řešící vcelku obyčejné problémy (s výjimkou toho, jak si z metra odnesl domů malýho černouška :-D). Jakožto Radnorovu prvotinu to musím pochválit, protože scénář byl řemeslně odveden lépe, než to dokáže většina větších zvířat Hollywoodu. Jen tak dál.

plakát

Birdman (2014) 

Ze všech letošních filmů nominovaných na Oscary se mi názor tvoří nejhůř právě na tento. Na jedné straně máme perfektně zahraný film (a to myslím opravdu opravdu skvěle zahraný film, Norton a Keaton si to prostě povodili), silnou atmosféru, zajímavou kameru, a i dobré poselství o snobském umění, na kterém nezáleží, ale všichni si přes něj dokazují, že záleží na nich. Na druhé straně sám film se stává nejlepším příkladem své vlastní myšlenky. V podstatě celou dobu čekáte, až se NĚCO stane, a hlavně konec se svou snahou o filosfii a otevřenost pro jistě hlubokou interpretaci je tak nuceně škrobený, že mi z toho bylo skoro zle. Birdmana jsem si na podívání užil, je to zajímavý film, má hodně plusů, hodně mínusů, ale čekal jsem ze všech těch reakcí o dost víc. Vracet se k tomuto snímku pravděpodobně už nebudu.

plakát

Blade: Trinity (2004) 

Třetí díl se od prvního vzdálil nejdál jak jen mohl... původní hororvá atmoséra kamsi zmizela a namísto toho tu máme klasickou akční řežbu. Bohužel není Blade jako Blade.

plakát

Blade 2 (2002) 

Na Bladea jednicku se to nehrabe, ale i tak to je dobry film...

plakát

Bourák (2020) 

Tenhle film dokazuje, že být Tarantino není prdel. Mixování kultovních žánrovek do něčeho nového a funkčního je vždycky krok do nejistoty. Bourák to bohužel s tím mixováním trochu přepálil. Naroubovat pokračování Pomády do manželství a krize středního věku na prostředí severních Čech a přimíchnout k tomu trochu Twin Peaks je možná až příliš ambiciózní projekt. Zajímalo by mě, nakolik byla Macháčkova linka improvizovaná, protože to působilo, že tak z 80 procent. Nicméně oceňuji v jistém směru originalitu, ambice, hudbu i humor. Plus Šluknovské prostředí je srdcovka. Narozdíl od většiny sračkoidních a vypatlaných českých rom-com, se kterými se v posledních letech rozthl pytel, se tohle aspoň nebralo tak vážně.

plakát

Bratři (2009) 

Film celkem dobrý, emotivní. Dá se velmi dobře vžít do pocitů postav a zajímavá zápletka, ale zdálo se mi to všechno takový nějaký moc rychlí... Podle mě by se z toho dalo dostat daleko víc, škoda.

plakát

Bratři z donucení (2008) 

Jedna * za Willa Ferrella, který, jako vždy, ukázal svůj talent pro pobavení. Další * za velmi netradiční role a pojetí, pač takovou blbost jsem teda fakt dlouho neviděl :-D. A jedna * za celkový dojem. Přemejšlel jsem i o 4., ale vzpomínka na jejich "RAP" mě odradila :-D.

plakát

Camp Rock (2008) (TV film) 

Why the bloody hell, se to jmenuje Camp Rock? Jediny co je na tom rockovy je asi ten nazev. Kdyz prejdu tohle tak mi byl Joe Jonas daleko sympatictejsi nez umely Zac Efron, bohuzel ale hlavni divci postava na Vanessu nema :-) No jinak je to jen dalsi z rady muzikalu, se kterymi se ted roztrhl pytel. Je to neco jineho nez High school musical, ale rozhodne ne lepsiho. Porad vse zustava krasne, proslunene, holky jsou namalovane a ucesene uz kdyz vstavaji z postele. Aspon ze ukazali jak vetsina amiku je povrchnich a namyslenych. Ale ani pokus o dramatickou zapletku se nejak nezdaril... pro me slaby podprumuer