Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (169)

plakát

Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět (2018) odpad!

Animák, který není střižený pro dnešní dobu a pro poptávku diváka a který je navíc ještě střižený úplně špatně. Hrůza nikoho to nebavilo... Za posledních několik nejhorší animák,co jsem viděl. Ani Lumíci to nezachránili.

plakát

Kdo přežije - Heroes vs. Healers vs. Hustlers (2017) (série) 

Naprosto skvělá sezóna, která měla několik zajímavých osobností a hráčů. Alele na konci před finále tvrdě narazila, když produkce dělala všechno možné, aby zvítězila jedna konkrétní osoba. To opravdu zkazilo hodně dojem z jinak dobré řady. Na konci mě to fakt znechutilo.

plakát

ZAZ na cestě (2015) 

O víkendu jsem tenhle dokument viděl na Artu, a ač to bylo hluboko v letní noci, tak jsem dokoukal do konce. Zpěvačku znám jen okrajem. Ale tohle byl krásný dokument, který měl sílu a ZAZ vykreslil ve velmi pěkném světle. Ohromný náboj dokumentu dodaly titulky k písním. Francouzsky neumím a vůbec poprvé jsem tak proniknul do textu. Neskuteně krásné věci má ZAZ na svém štítě. Moc hezký, milý a jemný dokument o křehké zpěvačce, která má ale svou hlavu v dobrém slova smyslu.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Dwayne už je regulérní pračka na prachy a Mrakodrap je jen tuctová letní vychytávka pro kina, kde se snad budou sypat dolary horem dolem... Není to úplně špatný film, ale v žádném případě to není zázrak... Do doby, než se Dwayne začne snažit do mrakodrapu dostat, tak je to překvapivě svěží a syrová podívaná, která měla našlápnutu. Ovšem od Dwaynova snažení se dostat dovnitř film jde dolů a dolů. Mraky klišé, mraky, kravin, mraky předvídatelných věcí. Tyhle katastrofické filmy frčely tak před 20 lety. Dneska při vysokých nárocích diváka, to nejde ustát. Bohužel...

plakát

Sherlock Koumes (2018) 

Zatím nejnudnější pohádka roku. Nudné, pomalé a ten drobek opravdu několika málo vtípků (spočítalo by se to na prstech jedné ruky) vážně nestačí na lepší hodnocení. Děti se nudily, dospělí se nudili, kino tiché a ani hláska. Nejlepší byl hlavní padouch. Za něj jedna hvězda. Jinak slabota.

plakát

Pračlověk (2018) 

Miluju Parkovi filmy, seriály i skeče. Zcela obdivuju celkovou pracnost u této animace a modelace. Na Slepičí úlet koukáme s neteří snad každý měsíc... Ale Pračlověk se dle mého nepovedl... Tvůrcům se vůbec nepovedlo vytěžit maximum vtípků z doby kamenné. To už Doba ledová měla více vtipu. Tady jsou vtipy velmi pomalé, pomalu polopaticky podávané. Chybí hudba, podkres, něco charakteristického. Na můj vkus se tam i strašně moc mluvilo a filozofovalo a někdy se teze za sebou zbytečně opakovali. Někdy to vypadá jako moc velký bizár i na Parka. Šílený kačer nebo město bronzové vypadající jako Mordor? No nevím, jsem velice zklamaný. Možná až to uvidím v originále tak nějaké hvězdy přihodím, protože se nejspíš mrtě kouzla ztratilo v dabingu, ale i tak tam bylo i v tak krátké stopáži mrtě hlušiny. Byl jsem v kině na dětské neděli a tolik znuděných dětí a rodičů jsem dlouho neviděl. Smíchu bylo minimum. Vše zahraňoval jen kanec a to bohužel samo o sobě nestačí. A přitom si tak pěkně hráli se stereotypy fotbalu. Tady u dabingu mě mrzí, že na komentátory neobsadili třeba někoho z ČT, Bosák atd... Mělo by to efekt i trademark... Škoda, Pračlověk je velké zklamání, minimálně pro mě... Ta hvězda je za tu obrovskou dřinu při výrobě filmu, zbytek velké zklamání.

plakát

Ochránci (2017) 

Tak špatný, jak tu někteří píšou to rozhodně není. Tak dobrý, jak tu zase také někteří obhajují, to také není. Obrovská nevýhoda Ochránců je to, že jsou po Marvelu prostě druzí a divák (který má rád tento žánr) se tak prostě nemůže ubránit srovnání se slavnějším americkým komiksovým vesmírem. Filmu svědčí sympatický stopáž, která je tak akorát. Začátek je svižný, hudba možná někdy až zbytečně dramatická. Hrdinové se superschonostma také nejsou k zahození, jen se prostě zase člověk neubrání srovnání. Medvěd jde ruku v ruce se všema problémama s Hulkem (od transformace až po lásku), Ksenia je taková Rogue, Chán je jak Černá vdova s pindíkem a Kamenovládce je jako směska několika postav. Prostě originalita ve filmu vůbec není. Příběh je taky hodne jalovej a postupně nudila repetice scén se stejnou šablonou, bez zvratu, bez posunu, bez emocí. Někdo tu i psal, že efekty stály za nic. To dle mého není pravda. Digitálu tu bylo hodně, ale bylo to to dobré, žádné nazdárkové. Celkově by se mělo na film nahlížet jako na akční nelejvárnu bez mozku, u které můžete v klidu vypnout a jen se kochat filmovou, akční či scifi fantasy blbinou, která možná v Rusku uspěla, ale celosvětově bude jen kopie Avangers... Ale i přes to všechno je film snesitelný a koukatelný, záleží jen na tom, jakou optiku nasadíte. Pokud chcete kritizovat, můžete to sepsout od první minuty. Pokud se od všeho odpoutáte, tak zjistíte, že je to v pohodě.

plakát

Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) 

Mám Hřebejka i Jarchovského rád, ale tohle byl krutě nevyužitý potenciál. Tak silná látka a tolik chladné emoce, téměř nijaké (až na malinké výjimky)... Málo vyhrocené scény, mohlo se víc tlačit na pilu a city... Mohlo to být drama téměř epických rozměrů, ale kde ten film chtěl stát? Chtěl být drama, komedie či jiné Pelíšky? No, byl jsem vcelku zklamaný, čekal jsem mnohem více. A to mnohem více... Škoda...

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 

Myslím si, že Poiré promarnil velkou příležitost, aby se navrátil ke kvalitám prvního a druhého dílu. Ač tomu ve filmu mnoho nasvědčovala a začíná tam, kde dvojka končí, tak se vše povedlo jen tak polovičatě. Nápadů bylo habaděj, ale mnoho věcí mi přišlo ve filmu nedotažených či méně bláznivých, než by se očekávalo a dalo realizovat. A tak trojka se stává nejsilnější tehdy, když je na plátně Clavier a Reno, dle mého se dalo prostě z filmu vytřískat mnohem víc. Jen doufám, že další díl už nebude, protože si nějak neumím tuto sebranku představit, jak vtipkují v nacisty okupované Francii. Komediální lehkost jako třeba Halo Halo konec rozhodně neměl.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

A co by někteří SW fans ještě chtěli? První film, který se odklání od původních trilogií. Ale on se neodklání, on je doplňuje a rozšiřuje, a to naprosto skvělým způsobem. Tolik odkazů, tolik vypiplanosti. Gareth Edwards odvedl skvělou práci. Měl de facto volnou ruku ve svých postavách. Měl sice konečné mantinely, ale nebyl svázán uniformostí postav z trilogií. Byla to skvělá sonda k Povstalcům. Za co ale film zaslouží asi největší pochvalu, tak to jsou akční scény a bitvy. A tady se rozhodně nebojím říct, že co se týká akčnosti, tak Rogue One strčilo do kapsy celou Abramsovu VII. Akční scény a bitvy byly perfektní a patří k tomu nejlepšímu, co jsme celkově ve SW světě zatím mohli na plátně vidět. Rogue je skvělý SW film, který krásně rozšiřuje a doplňuje náš tak oblíbený svět a osobně jsem vděčný, že se roztáčí kolotoč právě kolem filmů odkloněných od hlavních trilogií. Rogue One rozhodně neudělalo ostudu a Star Wars Story nastavilo na začátek laťku vysoko. Myslím si, že kdo má rád Star Wars, tak film se mu bude určitě líbit.