Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu najmenších by to ani nebolo zlé. Ale starších divákov to moc nenadchne. Príbeh taký priemerný podľa starej známej klasiky - máme tu lúzrov, ktorí dajú hlavy dokopy a spoločnými silami porazia na prvý pohľad neporaziteľných. Niektoré scénky ma pobavili (hlavne scénka s diviakom a tá jeho masáž), ale väčšina vtipov je tu žiaľ iba na základe pádov a vzájomných kolízií. Priemer. 60/100 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Milé. Asi takto najlepšie vystihnúť tento animák, ktorý nie je ničím výnimočným, ale zároveň poteší nielen deti. Ja osobne milujem tieto plastelínové rozprávky v štýle Shaun The Sheep. Len škoda, že obsahovo bol tento snímok ozaj prázdny, nakoľko sa všetko točilo okolo nezmyselného futbalového zápasu a nebolo tam nejako veľa vtipných momentov. Podľa mňa premrhaný potenciál, ale na jedno pozretie je to fajn oddychovka. 55 % ()

Reklama

RyonMathrin 

všechny recenze uživatele

Já se bavil v kině celou dobu :-) Nick Park je prostě borec. Byl jsem překvapen, že je to více o fotbale, než o pravěku, ale vznikla z toho zajímavá směska. Určitě by šlo vytěžit z obou témat více gagů, a také mi přišlo, že některé vtípky musely přijít vtipné jen dětem (Bafoň pokakán obří kachnou) a jiné zase byly cíleny jen na dospělé (Arsenal). Celkem vzato to však fungovalo dobře. A nejepší je ptákogram. (V originále "Bird message" ukazuje na nedokonalost angličtiny a naopak vyzdvihuje hravost češtiny a našeho dabingu). ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol absolútne zbytočný film. Otrepaná zápletka zápasu profíkov proti outsiderom bola zrecyklovaná už x-krát, tento film ju ozvláštnil len tým, že sa udial medzi praľuďmi. Význam toho, že sa film odohráva akože v praveku je ale nulový, lebo nikto sa podľa toho nechová. Jediný zábavný element bolo to prasa, čo sa chovalo ako pes a chcelo sa dostať do tímu, inak len veľmi slabý odvar Parkových prechádzajúcich animákov. 5-/10 ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pohádka je určeno pro nejmenší publikum, dospělí si v tom asi moc libovat nebudou. Za mě z toho vůbec nemám radost. Už jenom ta animace se mi vůbec nelíbí, ale to by šlo ještě odpustit, jelikož je to pro tvůrce specifické. Děj byl primitivní, vtipy slabé. I samotný pravěk, který byl zde popsán, by se dal lépe využít, aby se děti aspoň něco naučily. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. ledna v BFI IMAX v Londýně. (BMW12)
  • Dva dinosaury z úvodnej scény sa volajú Ray a Harry. Sú pomenované po Rayovi Harryhausenovi - jednému z najväčších a najslávnejších amerických filmových animátorov techniky stop-motion. (Eeve)

Reklama

Reklama