Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 504)

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Film o zahradní architektce v době Ludvíka XIV. přicházející s revolučním návrhem, trochou psychologie i filosofie a traumatem z minulosti. Jak mám Winsletku ráda, tohle neměla brát. Místo unikátního půvabu vypadala unaveně, což asi vzhledem k postavě i měla, a jak ta uvadající růže, o které zde bude taky řeč, a Alan Rickman to tak možná chtěl a byl spokojen, ale mně se to nelíbilo a už vůbec ne vedle šéfa-kolegy-kamaráda-přítele-milence, který vypadal jak její v lepším případě mladší brácha, takže při milostné scéně jsem radši počítala oka na jehlici. Výprava a kostýmy naopak úžasné. Kéž by to stačilo.

plakát

Havana blues (2005) 

"Dobrý večer, Havano, dnes večer si vybereme právo na poblouznění a utopii". Trochu naivně působící lanaření kubánské kapely španělskými kapitalisty vyzvedlo poznání, že snít či bdít se dá i s Fidelem za krkem. Nechybí žhavé rytmy hrané na ulicích s vášní v srdci bez politické příslušnosti, čímkoli na cokoli, a působivé záběry otlučené leč magnetizující Havany. Prima film, který vámi zavrtí.

plakát

Divoká dvojka (2015) 

Půlnoční běh v babím vydání. Sofía Vergara je nádherná a úžasná komediantka, její akcent žeru stejně jako životní filosofii její postavy. Z Reese nová Goldie Hawn nebude, ale poprala se s tím statečně a roztomile. Ač to procentuální hodnocení (51%) nenaznačuje, je to fajn zábava a záleží jen na tom, jak se k tomu chcete postavit.

plakát

Noc a Den (2015) (koncert) 

Velká škoda, že dík stříhání zcela vypadla Aneta Langerová a hlavně a především dojemně vygradovaná písnička Namaluj svítání, kde Michala podpořila Anna K. Jinak koncert neměl chybu a byl jakousi úlevnou odměnou všem, co Michalovi k uzdravení upřímně drželi pěsti.

plakát

Hlava plná metalu (2013) 

Malá Hera vzhlížela ke svému bratrovi jako k vlasatému rockovému bohu, který se osvobodil jinak, než by býval chtěl. Velká Hera shledala metal prostorem, kde jejich sourozenectví a spojenectví mohlo pokračovat a kde jí a s ním bylo fajn a když je v něčem fajn, tak se z cesty stane cíl a Hera to chtěla za sebe i za bratra někam povýšit. Neučesaně, nelíbivě, ale joooooaaaauuuííí.

plakát

Ztracená archa (2015) (seriál) 

Po prvních pár dílech jsem si řekla, že aha, zase je tu ten typ seriálu Jak kočička vařila dort a pejskovi po něm bylo blivno, ale jednak jsem si to proložila zklamáním v podobě přechváleného Sense8, což samo Dig-u zvedlo preference, a též se díl od dílu stával krutě napínavějším a to taky z nebe nespadne, no ne. Takže dnes zámotku politiky, náboženství, šifer a násilných i milostných setkání lidského druhu dávám za 4* a k další sérii říkám: uvidíme.

plakát

Sex v Paříži (2014) odpad!

Tohle, prosím vás, není sex v Paříži, tohle je řev, hysterie a psycho v Paříži. Chudáci chlapi !!! Doufám, že v předloženém vzorku žen se pohybuje jenom Audrey Dana a ne celá Paříž nebo dokonce Francie.

plakát

Séraphine (2008) 

Séraphine neměla umělecké školy a proto malovala geniální obrazy. Jen tak, jak to skrze ní, pošahanou, protékalo, vrhala to na plátno. Kytky, kytky, velký kytky. Byla tak volná. Dokud nebyla objevená a svázaná. Dobrý film.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Ona je vdaná, on ženatý a začnou si spolu, protože mají neovladatelné nutkání, ač se jejich dosavadní život zdá v pořádku a spokojený, ale znáte to - když je to v klidu, tak je to ňůďo a je potřeba s tim honem rychle něco udělat. Muž a žena se střídají ve vyprávění a přesto, že se vracíme v ději a sledujeme ho znovu, nenudí to, naopak je zajímavé sledovat, čemu přikládá význam žena, zatímco muž přeskočí k bodu, na který už třeba ona dávno zapomněla, jak se nám zdají co chvíli jiní než v okamžiku či díle předešlém, jak interpretují své pravdy. První díly jsem byla nadšená, výborní herci, jiskry lítaly horem dolem, práce s kamerou tak svěží a neotřelá, že jsem si kolikrát řekla, jak by ten záběr posloužil k namalování dokonalého obrazu. Ale - když to není za pět, musí tam být ALE! Jejich výpověď probíhá na policejní stanici a na psychologické drama se roubuje detektivka přes moc. Nechci prozrazovat, kam se to ubírá, ale ten směr se mi nelíbí, že by půda pro další sérii? Každopádně Muž a žena ... jako takoví ... by mi k dokonalosti naprosto stačili.

plakát

Gunman: Muž na odstřel (2015) 

V Gunmanovi vidím Redforda, Pollacka a Tři dny Kondora a divím se, že kdejaké módní chujovině se tu sází maximum, zatímco akční thriller jak ze staré školy, dynamický, inteligentní, vzrušující, s mistrovským Seanem Pennem v hlavní roli paběrkuje 61%?