Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller

Recenze (1 583)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Dlouhý, jak týden před výplatou a vlastně se toho ani moc nestalo. Rozhodně na mě ale nepřišla únava, jako tenkrát u prvního dílu, padesát minut před koncem. Jasně, vizuálně opět perfektní, více akce a finále fakt pěkný, ale že bych měl po skončení mokro v trenkách, jako všichni ti z Duna fanklubu, tak to ani náhodou. Každopádně jsem ale rád, že jsem si na to udělal čas a na tu třetí část, se i docela těším.

plakát

Noční koupání (2024) 

I přes to nízké hodnocení, jsem stále věřil, že to zas taková bída nebude a že tady půjdu třeba proti proudu, ale musím nakonec uznat, že to byla fakt děsná nuda. Typický Mainstream Horůrek, na který může do kina vyrazit v klidu celá family. Pro někoho, kdo se podívá na Horor jednou za rok, to bude asi oukey relax, pro ostatní zřejmě jen ztráta času. Druhá hvězda za sympatické obsazení (na strašně milou Amélii se pěkně koukalo), klidně tu mohla být klasicky zase nějaká černošská rodinka s odpudivou dceruškou. Každopádně, vidět tohle už asi nikdy nechci a věřím tomu, že se Night Swim brzy objeví na televizních obrazovkách.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Akční sólo jízda, jako za starých časů. Pro Jasona, je to po delší době jednoduchá, přímočará oddechovka o pomstě, kterou jsem si naprosto, dle očekávání užil na max. Stathámek se probíjí, až na samotný vrchol úlu a nikdo a nic, ho nedokáže klasicky zastavit. Akční scény jsou fájn, souboje dobré a dojde i na několik těch mírně brutálnějších. Finální bitka s típkem bez nohy, byla parádní. Kdo čeká dalšího Rozhněvaného muže, ať se na to radši vysere. Tohle je krasojízda pouze pro fanoušky ! (Můj 39. film se Stathamem)

plakát

Becky je zpět (2023) 

Rozhodně lepší, než první díl. Becky, už má nějaký ten rok navíc, takže se jí dalo více věřit, v tom co dělala a proč, ale stále bych raději namísto ní, viděl jinou, o pár let starší herečku. Dvojka, je přímočařejší, bez zbytečných povídaček, partička kolem "Stiflera" mi seděla rozhodně víc, než ta minulá náckovská, kde jsem jim nevěřil jedinou minutu hraní. Gore nepolevilo (top scéna - granát v puse), přidalo se na humoru (za mě +), díky krátké stopáži to odsejpalo, možná to finále "CIA" už bylo na hraně trapnosti, ale oukey. Jednička dostala ode mě hvězdu navíc, pouze za povedenou brutalitu (3*), takže tady neváhám střelit hvězdy čtyři. Jestli přijde i díl třetí, doufám, že to bude v době, kdy už bude mít Lulu alespoň dvacet let =)

plakát

Birth/Rebirth (2023) 

Temný, lehce Hororový Thriller, spíše pro ženské publikům. Zdravotní sestra, přijde o svojí dceru, ale má štěstí, jelikož patoložka (dost zvrácená postava), ke který se mrtvá dívka dostane, provádí jisté experimenty a ta ji přivede zpět na svět. No, tak na půl. První polovina byla skvělá, v té druhé, už jsem se neubránil lehkému zívání. Každopádně, najde se tu několik (ne)chutných scén, ať už z patologie, u ní doma, či z porodnice (porod v závěru, byl celkem silný) a musím pochválit i velmi solidní atmosféru. (168. hodnocení)

plakát

Blood Harvest (2023) 

Taková ta levná, televizní, Hororová sračka, natočená v americkým vidlákově, pro vidláky. To finále, bylo katastrofální. Půl hvězdy, alespoň za tu hubenou indiánku, ať nežeru.

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

Happy Fucking Thanksgiving ! Eli Roth is back ! Na tohle jsem se v roce 2023, těšil ze všeho nejvíc.  A konečně jsem se dnes dočkal. 10 dlouhých let. Pomalu jsem začínal věřit tomu, že Roth už s žádným Hororem nepřijde. Ale chyběl mu do sbírky ještě jeden zářez - Slasher. (Cabin Fever - Epidemic splatter/ Hixploitation, Hostel - Exploitation, The Green Inferno - Kanibalismus). Dost mě nasralo, když pár dní po kino premiéře, někdo v diskuzi, bez varování nasral, kdo pod maskou se skrývá. Takže jsem to dnes sledoval bez toho očekávaného překvapení. Ale musím říct, že i když jsem to věděl, tak během filmu, jsem byl několikrát zaskočený a v hlavě mi šrotovalo, zda to opravdu vím správně. Někdy to absolutně nedávalo smysl, vrah nemohl stihnout tolik věcí najednou a být na tolika místech současně, takže v tomhle jsem celkem zklamaný, jak nereálný to vlastně bylo, čekal jsem to tady co se týče logiky na vyšší úrovni, i když  se jedná o klasický Slasher, ale oukey. To hlavní ? Gore ! Naprostá špica. To co jsem očekával, jsem do poslední kapky krve dostal. Úvodní Black Friday byl šílený ! Došlo snad na všechny možné smrti, od skalpu až po rozpůlená těla a usekané hlavy. Top scéna - cirkulárka a finální večere mňamózní ! (vychlazené "víno" aká roztleskávačka z trampolíny, byla ta nejoriginálnější bloody scéna, co jsem za poslední dobu viděl a rozmlácení hlavy doslova šokující !). Maska a kostým zabijáka alias John Carver, naprosto perfektní a originální. Škoda jen toho mdlého castingu a chyběla mi tu samozřejmě nějaká ta nahotinka. Jinak jsem ale spokojený, užil jsem si to. Závěrečné titulky suprový ! Btw, Eli už potvrdil druhý díl.

plakát

Di Ambang Kematian (2023) 

Velkopopovický černý Kozel, dorazil do Indonésie. Avšak nepřináší slast či potěšení, nýbrž utrpení, které zažít opravdu nechcete. Povedený, ďábelský Horor, s dobrou atmosférou, který jak už zde někdo napsal, strká mnoho euroatlantických, mainstream duchařin, hravě do kapsy. Nechybí krev, spousta lekaček, já se připosral hned u té první a všechny ty "sebevraždy" jsou dost kruté a zlé, bohužel jsou ale jen tři. Zajímavé bylo, že se příběh odehrává v průběhu dvaceti let. Happy end, se tu žádný nekoná, naopak. Bylo to celkem dost smutný zakončení. A já tu čtvrtou * dám, nebo snad už měknu ?! (22. hodnocení)

plakát

Double Blind (2023) 

Kdybych dopředu nevěděl zemi, ze které tenhle Horor přišel, tak jasně řeknu, že tohle mají na svědomí Francouzi. To jen tak bokem. Skvělý úvod, na nic se tu nečekalo a hned od prvních minut se nacházíme v izolovaném prostředí, kde testovaní pacienti, okamžitě hltají svoji první dávku, experimentálního léku. Ani na první úmrtí se nečeká dlouho. Jen škoda, že ty smrti jsou stále stejné, přitvrdil bych v atmosféře i v halucinacích. Při nalezení tajné místnosti, jsem si tak říkal, že to celé spadlo to těžkého průměru, naštěstí to ještě trochu zachránila spalovna a krvavý ubodání v závěru. Kdo by mohl přežít a jak to celé dopadne, není vůbec těžké odhadnout, hned na začátku. Každopádně, nakonec ale slušná podívaná, která i celkem rychle odsejpá. Jdu spát. (36. hodnocení)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Přesto, že nejsem cílovka i ta hra mě minula úplně, tak za mě celkem příjemné a vtipné Fantasy dobrodružství. Vizuálně bez debat perfektní, příběh ale typický, který ničím nepřekvapí a po herecké stránce mi sedl jen Chris, Rodriguézovou nemusím už delší dobu a ostatní postavy, jsou až moc dětinské. Po delší době, jsem ale zabrouzdal do jiných vod a Dungeons & Dragons hodnotím silnější trojkou.