Reklama

Reklama

Birth/Rebirth

  • USA After Birth (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Technik v márnici úspěšně oživí tělo malé holčičky, ale aby jí zachoval dýchání, musí odebrat biologický materiál těhotným ženám. Když dívčina matka, zdravotní sestra, zjistí, že její dítě žije, uzavřou dohodu, která je oba donutí vydat se na temnou cestu bez návratu. (FunDinDung)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Marze 

všechny recenze uživatele

Necekejte desivy horor. Je to spis drama s psychologickym thrilerem. Citil jsem odkaz na film Frankenstein. Kdo ztratili dite ci zazili tehotenstvi mohou byt skutecnosti udalosti sokovani. V nabidce je sileny doktor, zlovestna atmosfera mrtvol a zpackaneho tehotenstvi. Zkouma se jak se nase predstavy o zivote a smrti za uplynula leta zmenily. Zda se, ze horove pribehy maji odpradavna zenskou tematiku. Tento se nori do nemoralni baziny. A je na divacich, aby to posoudili. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Doktorka Rose je nezapomenutelná filmová postava, myslím že jedna z nejpozoruhodnějších postav z desítek posledních mnou zhlédnutých filmů. Kdyby byl Sheldon Cooper žena, kdyby nebyl tak zimperlich a měkkejš, ale takřka schizoidně otrlý a tvrdý jako žula, a kdyby neměl ABSOLUTNĚ ŽÁDNÝ smysl pro humor, tedy ani pro ten "sheldonovský", tak by byl doktorka Rose. Vlastně třeba i taková Wednesday Addams, kdyby někdy dospěla, by mohla být doktorka Rose. Jenom to vegetariánství mi k ní nějak neštymovalo. Nejvýživnější epizodou filmu je jistě způsob jejího získání lidské zárodečné tkáně, pupkáčovou hoňbou na hospodském hajzlu počínaje. Nářez. A jelikož o další nečekaný nářez se postarala její kumpánka Celie v samém závěru filmu, nečekaně přihazuju i pátou hvězdu. Pí rejžová Moss musí být hodně zajímavá dáma. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Špatní herečky veru. Herecky aj výzorom. A to bolo celé tak najdesivejšie. Veľmi rýchlo príde vytriezvenie z toho, že o žiadny horor sa nejedná, hoci námet by tomu aj svedčal. Frankensteinov námet dovedený do biologického chladu z plodového tkaniva avšak očakávania splnené asi tak, ako keď si objednáte hot dog a oni vám do neho zabudnú dať párok a ešte vám povedia, že kečup zožrala dépeháčka, takže ste nakoniec dostali aj z toho rohlíka len dieru. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Temný, lehce Hororový Thriller, spíše pro ženské publikům. Zdravotní sestra, přijde o svojí dceru, ale má štěstí, jelikož patoložka (dost zvrácená postava), ke který se mrtvá dívka dostane, provádí jisté experimenty a ta ji přivede zpět na svět. No, tak na půl. První polovina byla skvělá, v té druhé, už jsem se neubránil lehkému zívání. Každopádně, najde se tu několik (ne)chutných scén, ať už z patologie, u ní doma, či z porodnice (porod v závěru, byl celkem silný) a musím pochválit i velmi solidní atmosféru. (168. hodnocení) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Horor to tedy nebyl ani náhodou (tedy pro mě). Do žánru bych dal spíše popisku Drama / Thriller / Psychologický, pak by to, myslím, sedělo víc. Judy Reyes se musela ve své roli cítit jako ryba ve vodě; nehrála přece zdravotní sestru poprvé, že? Převelice mě ale bavila postava doktorky Rose v podání Marin Ireland, protože si takhle nějak představuji skutečně zapáleného vědeckého pracovníka, který neváhá přinášet i osobní oběti (o těch cizích nemluvě). Přiznávám, že jsem byl po úvodní dvacetiminutovce poněkud zmatený, jelikož jsem stále čekal na horor, který stále jaksi nepřicházel, pak mi ale došlo, že chyba nebude ve filmu ale v distributorovi, a jako vyostřenější drama na mě tahle záležitost fungovala velmi dobře. Pravda, necítil jsem se úplně komfortně; já sice nemám žádný problém se zobrazováním různými způsoby narušované lidské anatomie, pohled na krev mě znepokojuje jen ve chvíli, kdy je má vlastní a vidím ji ve větším množství, ale k porodům jsem si nikdy nenašel hezký vztah. Proto ten lehký diskomfort. K tomuto snímku bych mohl mít řadu připomínek, ale kašlu na ně, protože jsem se u jeho sledování nemálo bavil, takže bych se teď musel cítit jako pokrytec. Závěrem bych se chtěl zmínit o záležitosti, která mě tak trochu mate. V roli Muriel se představila Anjali Lakshmi Srinivasan. Záměrně jsem si našel její fotografii a musím smeknout před kolektivem z maskérny, který odvedl oskarovou práci. / Poučení nebo spíš otázka: Znáš tu o opičí pracce? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Laura Moss tvrdí, že skutočným hnacím motorom filmu bolo angažovanie herečky Marin Ireland do hlavnej úlohy, pretože tá "katapultovala projekt vpred". (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie prebiehalo v New Jersey a oblasti Co-op City v New Yorku od augusta do konca septembra 2022. (Arsenal83)
  • Hotový scenár posielala Laura Moss do písacích laboratórií už v rokoch 2014 a 2015, ale zakaždým bola odmietnutá. V roku 2018 sa o projekt začalo zaujímať štúdio Cinestate, ale odstúpilo kvôli "kreatívnym rozdielom". V roku 2020 sa projekt stal súčasťou inštitútu Sundance a bol blízko začiatku výroby, až kým nebol odložený v dôsledku pandémie COVID-19. V tom istom roku sa Moss stretla s producentkou Emily Gotto, ktorá mala o film reálny záujem a zabezpečila financovanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama