Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbení skladatelé (10)

Clint Mansell

Jehoi spolupráce s Darrenem Aronofskym pokaždé přinesla naprosto dokonalé skloubení filmového média s hudbou,z ústřední melodie z Requiem za sen mi pokaždé naskočí husí kůže a soundtrack k Fontáně jakoby pocházel z nějaké vyšší dimenze.A to nemluvím o geniální hudbě v Moon.Prostě nejlepší skladatel filmové hudby současnosti.

Michael Giacchino

Úžasně perspektivní skladatel,který si pomalu buduje velmi silnou pozici.Speed Racer a Star Trek jeho hudba pozvedávala do úžasných výšek a pokud mělo Vzhůru do oblak nějaký skutečně výrazný klad,byla to jeho jímavá hudba.Moc se těším na jeho další práce.

Hans Zimmer

Pokud existuje nějaký korunovaný král současné filmové hudby,je jím bezpochyby Hans Zimmer.Génius,který by dokázal za pomocí svých melodií udělat i z reklamy na toaletní papír osudovou tragédii.Ať už mluvíme o Pirátech z Karibiku,Temném rytíři nebo Černém jestřábovi,ten chlap má prostě obří talent.A to,co dokázal složit k Počátku,to už je pravé a nefalšované umění.

Ennio Morricone

Kdyby nesložil nic jiného než geniální melodie k filmům Sergia Leoneho,i tak by to byl jeden z největších tvůrců filmové hudby všech dob.Ale z jeho tvroby si toho zaslouží vyzdvihnout mnohem,mnohem víc.A fakt,že ještě pořád pracuje,i když před pár lety oslavil osmdesátku... Prostě klobouk dolů před tímhle chlapíkem!

Eddie Vedder

Kdo viděl Útěk do divočiny,ten chápe.Kdo neviděl,má velkou smůlu :-)

James Horner

Nejen za Avatara a Titanic,Horner má na kontě taky Statečné srdce,Vetřelce nebo (pozor!) Grinche!!! Dokáže složit výbornou hudbu k filmům,které se naprosto liší nejen žánrově,ale i stylisticky,což dokazuje jeho naprostou všestrannost a ohromné nadání.Jeden z nejzajímavějších současných skladatelů.

Cliff Martinez

Vycházející hvězda,jeho soundtrack k drive nemá obdoby,pocitová hudba k Nákaze jen potvrdila jeho talent.

John Murphy

Stoupající skladatelská hvězda,která se po ranných gangsterkách Guye Ritchieho přestěhovala k Danny Boyleovi a soundtrack k Sunshine je zatím vrcholem jeho kariéry.Je ovšem dostatečně talentovaný a žádaný,aby ho v budoucnu ještě mnohokrát překonal.

Alan Silvestri

Silvestri má u mě strašně moc bodů za Forresta,samozřejmě.Ale není tady jen kvůli němu.Člověk nesmí zapomínat na Beowulfa,který by byl bez hudby poloviční,u Predátora tvořil soundtrack atmosféru,no a trilogie Návrat do budoucnosti prostě zbožňuju stejně jako kohokoliv,kdo se na ní podílel.Včetně výtečného hudebního skladatele.

Howard Shore

Pán prstenů mluví za vše.Ale Sedm,Mlčení jehňátek,eXistenZ nebo Ed Wood pak ještě za víc :-)