foto

Cliff Martinez

  • nar. 5.2.1954 (64 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cliff Martinez sa narodil 5.2.1954 v Bronxe, v New Yorku a vyrástol v Columbuse. Po niekoľkých rokoch bubnovania v kapelách ako Captain Beefheart, Dickies či Weirdos vstúpil v roku 1984 do kapely Red Hot Chili Peppers, ako náhradný bubeník za Jacka Ironsa, ktorý kapelu opustil pre projekt What Is This?. Po druhom albume papričiek, ktorý ich dostal do povedomia, však Cliff opustil skupinu a vrátil sa k spolupráci s Lydiou Lynchovou. Zabubnoval si na jej EP s názvom Stinkfist, ktorý vyšiel v roku 1986. O dva roky neskôr prišiel do punk-rockovej skupiny The Dickies a zotrval s nimi na štyroch ich albumoch - Killer Clowns From Outer Space (1988), The Second Coming (1989), Locked N´ Loaded Live in London (1991) a Idjit Savant (1994). Idjit Savant bol jeho posledným hudobným albumom, pretože odvtedy sa venuje už len soundtrackovej hudbe.

Jeho prvý soundtrack bol k filmu Sex, Lies, and Videotape (1989), ktorý režíroval Steven Soderbergh. So ním sa podieľal ešte na ďalších soundtrackoch pre filmy: Kafka (1991), King of the Hill (1993), Skryté zlo (1995), Schizopolis(1996), Angličan (1999), Traffic (2000), Solaris (2002) a Nákaza (2011).

Ďalej spolupracoval napríklad s režisérom Carnahanom, ktorému spravil soundtrack do jeho krimi thrilleru Narkotiká (2002), v ktorom sa v hlavných úlohách predstavili Ray Liotta a Jason Patric. V roku 2004 zložil hudbu k romantickej dráme Miluj ma! Prosím... režiséra Paula McGuigana.V hlavnej úlohe sa predstavil Josh Hartnett. Potom sa venoval menej známym a úspešným filmom, ako napríklad Prvý sneh. V roku 2011 si však na svoje konto pripísal tri pomerne úspešné snímky. Prvou bola už zmieňovaná Nákaza Stevena Soderbergha, v ktorej sa predstavila plejáda skvelých hercov, na čele s Mattom Damonom. Ďalej to bol kvalitný právnický thriller Obhajca, režiséra Brada Furmana a pochmúrny akčný thriller Drive s Ryanom Goslingom v hlavnej úlohe.

Mistickzz

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Dokonalá loupež
Hotel Artemis
Noční hra
The Legend of Red Hand
2017 The Foreigner
2016 Neon Demon
Týpci a zbraně
2014 Mea Culpa
Stejná srdce (TV film)
Včera dnes bylo zítra (amatérský film)
2013 Golem
Jen Bůh odpouští
Symmetry (studentský film)
2012 Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese
Pravidla mlčení
Smrtelné lži
Spring Breakers
2011 Drive
Nákaza
Obhájce
2009 À l'origine
Špion(i)
2008 Stiletto
Zlost
2006 První sníh
2005 Spoušť
2004 Miluj mě, prosím
2003 Wonderland Masakr
2002 Narkotika
Solaris
2000 Traffic - Nadvláda gangů
1999 Angličan
1998 Svůdná touha
1996 Gray's Anatomy
Schizopolis
1995 Skryté zlo
1993 King of the Hill
1992 Black Magic (TV film)
1991 Kafka
1990 Zesil to!
1989 Sex, lži a video

TV seriály

2018 Too Old To Die Young (TV seriál)
2015 Knick: Doktoři bez hranic (TV seriál)
This Is All We Are (S02E10)
Pamatuješ na Moon Flower? (S02E09)
Mně dobře není (S02E08)
další epizody (10)
2014 Knick: Doktoři bez hranic (TV seriál)
Crutchfield (S01E10)
Zlatý lotos (S01E09)
Pracuješ do noci docela často (S01E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2014 My Life Directed by Nicolas Winding Refn
2009 Severe Clear
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace