Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 079)

plakát

Pokoj s vyhlídkou (1985) 

Krásná a mladá Bonham Carter a stále zajímavá Maggie Smith. Ten film má krásnou výpravu, zajímavé téma, které pro mnoho lidí z dnešní společnosti je již silně zastaralé, ale takhle to prostě kdysi bylo...A tudíž i nějaká "hloupá" rozhodnutí poté způsobila trápení a bylo velice náročné udělat změnu, protože - co by si lidi pomysleli ;)

plakát

Mosty (2022) 

Za mě byl asi nejzajímavější ten začátek, kdy několik minut nerozumíte tomu, co se té holčině stalo, proč se o ni někdo jiný stará a jaké z toho budou ještě důsledky...Pak se ten film prostě překlopí do "běžného" života v malém městě s né úplně funkčním okolím lidí...Za mě nic převratného, nicméně možná tím, je to zajímavé, že je to vlastně nic převratného..

plakát

Disturbia (2007) 

Pamatuji si, že jsem to viděla začerstva v roce 2007 a nadchlo mě to :) A nebylo to Shiaou :D Je to taková pohoda, která má ale má něco do sebe a postupně to tam začne zapadat víc a víc a taky si říkáte, že jste asi paranoidní, ale nejste úplní blázni :D Doporučuji všem a ráda uvidím znova ;)

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Mám k tomu stejný počet hvězdiček, jako k předešlému Black Pantherovi, ale ten pro mě byl "větším wau". Pokud by film nebyl v nominacích na Oscara, tak bych se na něj ani nedívala, protože jsem si to už tak 10x řekla, že to nepotřebuji vidět. Na Bassett je za mě krásný pohled v jakékoliv roli - takže moji pozornost měla hlavně ona. Pokud Oscara, tak za vizuální efekty, ale jinak je to obrovská - a jako zajímavá podívaná, co se další, jiné civilizace a soubojů, ale mě toto prostě nic moc neříká....Co mě zaujal byl úvod loga Marvel, kde poctili Bosemana jeho záběry z jeho filmů. Děkuji, ale jinak znovu vidět nepotřebuji :)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Má to 9 nominací na Oscara a já se vůbec nedivím! Nicméně - nejsem člověk, který by se díval na válečné filmy. Nevyhledávám je. Na tento se dívám je z důvodu, že každý rok se před Oscary dívám na nominované snímky...Tohle je tak silné! Pokud ne jiné, tak aspoň za zvuk a hudbu bych jim toho Oscara dala! Protože nejen ze ztvárnění situace na frontě je vám neskutečně ouzko, ale ta hudba tomu dodává, že vám je z toho úplně nablití...Příběh starý 100let. Přesto má pořád neskutečný dosah. Povinně bych to pustila všem mladým, aby viděli, co se dělo a jak se mají aktuálně jako prasata v žitě, protože pokud nemusíte prožívat toto, tak si na nic nestěžujte....

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Jelikož Top Gun z roku 1986 má u mě 2* a i tak je to moc :D Myslím si, že Top Gun: Maverick je jen původní srajda v roce 2022. Hraje to na city, je to silně "všichni se usmiřme,to zvládneme, buďme šťastni" s ucouraným výrazem Toma Cruise :D Silně to podporuje vzpomínky na Top Gun hudbou a Cruisem :D Což na mě nefungovalo :D Nicméně je zas potřeba doplnit, že ten film dostal fakt detail - jakože tomu dali v rámci výcviku a výpravy fakt hodně! Herecky je to obsazený skvěle, Kilmer, i když ve stavu, jakém je - je super, že tam je a z Tellera si sedám na zadek již z doby Whiplash. Kdo mě velice příjemně překvapil byl Lewis Pullman, který je k sežrání a říkala jsem si, že mi někoho připomíná :D A ono že jo..NO, má to hodně nominací na Oscara..ale jako vážně? Max. to vidím na nejlepší střih...

plakát

Tár (2022) 

Film je unikátní - to rozhodně. Je tam hodně teorie a historie, která je mi cizí. Nicméně má to svoji unikátnost v tom orchestu, v té hudbě, ale jinak vlastně sledujeme život ženy, která je Maestro a její práce toto všechno obnáší...Nicméně ty intriky, pletky, ženy, energie...Chvilkama mi trvalo než jsem se zorientovala, ale to považuji za právě zajímavé na tomto filmu než zmatečné. Nicméně ani jednoho z mnoha Oscarů, na které je tento film nominován, bych mu nedala...ale mám takové tušení, že Blanchett ho dostane...

plakát

Babylon (2022) 

Tak tohle bylo něco! Je to bizár/není to bizár...Je to brutální mix všechno možného! 3 hodiny o důležité části filmového průmyslu...Jak tu ode mě už mnohokrát zaznělo - miluju filmy o filmu a kór ještě z "počátku" filmu... Celou dobu jsem měla takový zvláštní pocit, že tu hudbu znám...Miluju filmy od Chazelleho a pak si všimnu, že k Babylonu dělá hudbu Hurwitz - tak mi to došlo - Whiplash! :) Nicméně - Babylon je nominován na 3 Oscary a za mě, když už (i vlivem ostatních nominací) - bych mu to dala za výpravu... Tak uvidíme. Herecky je to obsazené skvěle, Robbie perfektní, Calva se podle mě hezky zviditelnil, nejsem fanynka Pitta - takže jen další herec  :D Ale velice příjemně mě překvapil a klidně bych ho tam měla více a to je Max Minghella. Babylon je obrovský randál filmu, hudby, drog, zábavy, průmyslu, který žije dodnes a otisku, který tu bude až mi tu nebudem...

plakát

Hovoří ženy (2022) 

Tohle by byl podle mě ten film, který by ohromně překvapil, kdyby získal Oscara za nejlepší film. Takový ten "šokový film", protože o něm málokdo slyšel...Ale já bych mu ho nedala. To téma je aktuální již stovky let, ale tady je to tak krásně a zajímavě zasazené do současnoti, což nepoznáte ale desítky minut, dokud tam neprojede auto se sčítáním lidu 2010 a v tu chvíli pochopíte, že je to v tomto století...Protože jinak do té doby si říkáte, že je to někdy mezi 1900-1960...Prozradila ho ta propiska ;) Nicméně - Je to hodně povídací, citlivé, o velkém rozhodnutí, které ženy případně uvrhne do neznáma, protože oni okolní svět mimo kolonii vůbec neznají a my si nedokážeme vůbec představit, co to pro ně znamená a jaký to bude šok..Za mě udělaly dobré rozhodnutí a doufala jsem v něj ;)

plakát

Batman (2022) 

Ok, vlivem Oscarů jsem se na něj podívala :D Jsem velmi příjemně spokojena, protože to mělo takovou příjemnou atmosféru - a zajímavé momenty, kdy to bylo vlastně takové až poklidné...Nedokážu to popsat, ale nevnímám to, že by to bylo třeba jen jednou věcí jako je třeba kamera či zvuk...Je to tím celkem...Skvěle obsazené - na Kravitz se dívám velice ráda ;) Pattinson - si nemůžu pomoct, ale on ty svoje "grimasy" a "ublížené" výrazy má podle mě zafixované již od dob Twillight...Ale v roli Batmana mi seděl. Je za mě ohromná škoda, že Farrell nebyl vůbec poznat, že je Farrell, protože je to safra Farrell :D Za mě jiný typ Batmana, než jsem doposud znala...a nemyšleno ve špatném :)