Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Zataženo, občas trakaře 2 (2013) 

První díl byl solidní blbina, která celkem pobavila. Bohužel pokračování už není solidní blbina, ale naprostá slátanina, která sotva zaujme jen malý děti.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

O fous horší slátanina, než byl první díl. Komu se jednička líbila, bude spokojenej i tentokrát. Rodriguez se s tím nesere, lidi tam chcípaj jak na běžícím páse, krvavejch chlejstanců je tam taky dost a Danny Trejo je tradičně prkennej až to působí směšně.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Kupodivu dobrej film. Kupodivu proto, protože to natočil Paul Greengras, páč jeho filmy mě nikdy nic neříkaly. Tentokrát se ale Greengras trochu srovnal, přestal blbnout s kamerou i střihem a natočil film o kterým můžu s klidem říct, že je to řemeslně velice slušně zvládnutej biják, kterej nemá problém s udržením mojí pozornosti skoro až do konce. Skoro říkám proto, protože závěr mě připadal trochu natahovanej a postrádající naléhavost předchozích minut a to i přes to, že příběh vrcholil. Ale i tak chválím, film určitě stojí za zhlídnutí, a ne jen proto, protože je natočen podle skutečných událostí.

plakát

Dávám tomu rok (2013) 

Potenciál by zápletka filmu měla, ovšem to je to nejpozitivnější, co můžu o filmu říct. Ujde i herecký obsazení, ale jinak je to nudná slátanina s minimem humoru, plná sprosté mluvy a trapných scén.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

První díl se mi docela líbil, ale tohle je tak špatně (a přitom okázale) natočenej šit, až by jeden brečel. Když to porovnán třeba s Avengers, tak tam byla hromada scén, které mi utkvěly v hlavě a bez problémů si je vybavuju dodnes, zatímco z druhýho Thora, kterýho jsem viděl včera, si nepamatuju ani Natalii Portmanovou. A to je na pováženou, protože to je jedna z mých nejoblíbenějších hereček. Chudera vypadá, že je uplně mimo z toho, v jakej ukrutnej srágoře se to objevila. Podobně na tom jsou i ostatní z vpravdě luxusní herecké sestavy. Protože jsem se strašně nudil tak mi děj filmu unikl a tak ani nemůžu říct, jestli je scénář stejně špatnej, jako práce režiséra. Ten to totiž totálně pohnojil. Nefunguje vůbec nic. Už začínám mít plný zuby filmů, který sice maj ohromnej rozpočet, jsou plný triků, efektů a nablejskaný jsou až hanba a přitom se na ně nedá dívat, protože postrádaj šmrnc, napětí, emoce a především řemeslnou zručnost režiséra.

plakát

Plán útěku (2013) 

Dlouhá léta jsme si to přáli: a sice to, že se TOP svalouši osmdesátejch let Arnold a Sly sejdou v jednom filmu a budou mít oba rovnocenou roli. No, už jsou sice dávno v důchodu a zubatá už si na ně pomalu brousí kosu, ale nakonec jsme se dočkali. Ovšem žádná velká událost tenhle film není. Je to tak nějak průměr a to ve všech frontách a od začátku až do konce. Trocha solidní akce v závěru filmu už nijak nepomůže. Skalní fanoušci těchto borců asi budou spokojeni, ale bohužel film je výjimečnej jen a pouze tím, že se tu oba veteráni konečně sešli spolu. Nic víc.

plakát

Gravitace (2013) 

Příběh je to jednoduchej, ovšem to zpracování... Je to nervák jak hrom, řemeslně naprosto precizně zvládnutej, kterej mě nenechal po celou dobu vydechnout.

plakát

Otis (2008) 

V tomhle filmu jsou všichni úchyláci, ubožáci nebo kreténi. To má za následek hodně pošahanou poetiku filmu. Což se ale dá považovat za klad. Černej humor občas docela dobře funguje, horší je to s tempem vyprávění. Hlavně v druhé polovině je pár pasáží, které film zdržují. Leccos zachraňuje výběr hudby. Umím si představit, že pro určitou část obecenstva to může bejt docela kult.

plakát

Zmizení (2013) 

Kriminálka která je temná a ponurá. To mám rád. Bohužel scénář dělá hlupáka jak z detektiva Lokiho (neustále mrkající Jake Gyllenhaal), tak z diváka. Nebo jsem možná něco nepochopil, což zase hází špatné světlo na režiséra, nebo jsem třeba taky blb, co já vím... Taky mě vyloženě iritovalo chování Kellera Dovera (Hugh Jackman), kterej bere dost vehementně spravedlnost do svých rukou, s čímž se rozhodně neztotožňuju. Ale kdybych měl děti, možná bych se na to díval jinak. Ale jinak se na film rozhodně dá koukat. Rejža se evidentně nechal inspirovat Davidem Fincherem a i když ani zdaleka nedosahuje jeho kvalit, leccos okoukal velmi dobře.

plakát

Škola života (2009) 

Dvanáctiletý holky budou z posledních asi dvaceti minut na mrtvici. Všichni ostaní nijak překvapení nebudou, páč to končí přesně tak, jak se dá od začátku čekat. Což je dobře, řekl bych. Ze tři Oscarových nominací si ji zasloužila pouze Carey Mulliganová, která film táhne v podstatě sama.