Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Vánoční zásilka (2010) 

Hodně, ale opravdu hodně naivní film. To je přesně ten typ televizního filmu, u kterého je důležité, kam až je ochoten divák v toleranci zajít. Bohužel, já moc daleko ne.

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Vánoční pohádka České televize, která aspoň vypadá jako film a né jako inscenace vytažená do exteriérů. Jinak zcela průměrná pohádka, která se rozhodně klasikou nestane. Jestli stojí něco za zmínku, tak kamera a příjemně bezprostřední Petra Tenorová

plakát

Bratři z donucení (2008) 

Podstatou tohohle snímku je to, že dva čtyřicetiletí imbecilové bydlej pořád u rodičů, chovaj se jako malý děti a rodiče se k nim taky jako k dětem chovaj. Co se mě týká, tak to rozhodně není vtipná zápletka. Spíš úchylná. Ty dva titulní kreténi by potřebovali akorát seřezat a vyhodit z domu. To by možná pobavilo, páč jinak humor ve filmu není skoro žádnej, ušklíb jsem se asi tak dvakrát ("jsi sladkej, nejradši bych si tě srolovala a strčila do vagíny"). To že je Will Ferrell divnej je jasný už dávno, tomu není pomoci, ale John C. Reilly se povětšinou dá ve filmu snést. Tentokrát ani omylem.

plakát

Red 2 (2013) 

Žádnej kvalitativní posun oproti prvnímu dílu jsem nezaznamenal. Ani lepší, ani horší než minule tenhle film není, stejně tak je trochu těžkopádně odvyprávěný a ve finále postrádající potřebný šmrnc. Zkrátka jednička protažená kopírkou.

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Zdeněk Zelenka nikdy nenatočil nic, co by nevypadalo jako televizní inscenace, natož film. To nemusí být nutně myšleno v negativním duchu, ovšem v případě Zelenkových filmů na tom nic pozitivního nevidím. Já si nemůžu pomoct, ale jeho práce vždycky vypadá jako hrubě podfinancovaná inscenace spíchnutá během pár dní. Stejně tak to, že skoro do každýho svýho filmu narve Jiřinu Bohdalovou. Já ji sice uznávám jako herečku, ale jinak ji nemůžu ani cejtit. Taky jeho nudná a nezáživná režie, kde za jakš takš pozitivní výsledek filmu povětšinou můžou pouze herci. Takže toliko k práci pana Zelenky. No a jak dopadla tahle pohádka? Nemá cenu to rozebírat, zkrátka a dobře: předsudky který jsem před zhlídnutím filmu měl, se po zhlídnutí jenom potvrdily

plakát

Letadla (2013) 

Letadla mají hloupoučký příběh, kterej zbaštěj akorát malý děti a nudné zpracování, které je přesně podle Disneyovské šablony na výrobu animáků. Po tom co Disney koupil Pixar jsem doufal v to, že Lassetter a spol pozvednou celou animovanou sekci u Disneye. Jenže to vypadá, že Disney semlel Lassettera i celej Pixar. Že už ani tak nejde o dobrý filmy, ale jen a pouze o prachy. Letadla jsou toho dokladem. Účetní u Disneye si řekli, že natočit animák za pouhých padesát milionů ze světa Aut bude sázka na jistotu (páč oba dva díly Aut byly velkým trhákem). No samozřejmě prachy vydělali, ale film za moc nestojí

plakát

Bohyně krásy (1984) (TV film) 

Zvláštní, asi poprvé a naposled není Zuzana Bydžovská ve filmu hnusná jak prdel.

plakát

Cesta bojovníka (2009) 

Je to naivní až hloupoučký, ale jisté kouzlo se filmu upřít nedá. Titulní hrdina se kroutí jak hadice, s každým se kočkuje (tomu se fakt nedá říkát akční scény, mě ty souboje připadaj, jako by se dvě batolata postrkávali na pískovišti), schytá spoustu ran, hned se z toho otřepe a jde se kočkovat s dalším... Já nevim, mě to připadá srandovní. Ale zase je fakt, že kdyby se potkal třeba s Van Dammem tak na Van Damma nevsadím ani smradlavou botu. Jak jsem řek, ohebnej je až hanba, ale to je asi tak vše. Je to prdel, ale asi to prdel bejt neměla.

plakát

Pot a krev (2013) 

Michael Bay definitivně prokázal, že je žabař. Černohumornej scénář s idiostky se chovajícíma postava, kterej (a to je na tom ta největší prdel) je podle skutečnejch událostí, se v jeho pazourách proměnil v cosi hodně blbě stravitelnýho. Samozřejmě se nevzdává svejch tradičních kamerových filtrů a těžkotonážní efektnosti za každou cenu (což by nevadilo), ale taky opět dokazuje, že mu dělá problém dát dokupy smysluplnou a odsejpající scénu. Když se k tomu ještě přidá přepálená stopáž, dostávám film, kterej mě nejdřív nudí, s přibývajícími minutami otravuje a v závěru sere. Dost škoda řekl bych, v prackách schopnějšího režiséra to mohl bejt kult.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

První díl zůstal nepřekonán (což se dalo čekat), nicméně pokračování je to důstojné. Scénář docela dobře navazuje na předchozí příběh. Akce je velice slušná, titulní herecké duo výborné a i ta atmosféra prvního dílu se tam dá nalézt. Spokojenost. Kéž by každé pokračování bylo aspoň takhle kvalitní.