Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (325)

plakát

Zelená míle (1999) 

Frank Darabont okouzluje dalším nádherným snímkem.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Hřebejk se po dlouhé době vytáhl a mohl tak natočit svůj nejlepší snímek. Film s výborným námětem, ale zůstavá někde na půl cesty. Vše nejvíc kazí rozjezdová linie, která se nakonec natáhla na první půlhodinu ve které plné zbytečných dialogů film nesmírně nudí. Pak se však Hřebejk začíná zabývat velmi hodnotnějšími otázkami. Škoda jen, že závěr působí poněkud nedotaženě, kde mu zůstali některé otevřené části příběhu. Z herců bych hlavně vyzdvihl duo Martin Huba a celkem nevyužitého Ladislava Chudíka. Škoda, protože s tímto námětem mohl Hřebejk vyfouknout Českého lva všem ostatním nominovaným.

plakát

Parchanti (2010) 

První týmovka roku 2010 a výsledek? Z týmu Losers se vám nikdo pod kůži nedostane, protože zde chybí nějaké propracování jednotlivých členů a proti nim stojí záporák, který se snaží zaujmout, ale je poměrně komický či spíše zoufale nudný. Akce je jednoduchá a přímočará, zvraty některak nedokáží šokovat a triky nic moc (je zde vidět malý rozpočet). Proč 3 hvězdy? Mozek jsem totiž nechal někde daleko a jako jednoduchá letní zábava to funguje. Závěrečné hodnocení: 55%

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Klady: nápad udělat z Alenky pokračování (jedna hvězdička) a velmi pestrá sestava úžasných postaviček/herců od doslova šíleného Deppa, vtipné sourozenecké duo, kocoura až po velmi sympatickou Alenku (druhá hvězdička). Zápory: Tim Burton ve svém nejhorším filmu s pár typickými burtonovskými náznaky, slabá výprava a hlavně velmi špatné digitální triky se kterými neumí Tim moc dobře zacházet a mě z toho už i málem bolely oči. Chci zpátky toho starého Burtona!

plakát

Kick-Ass (2010) 

Tak tohle byl fakt "Nářez" už od samotného úvodu až do samotné bazuky. Nejen prozatímní film roku, ale zřejmě máme co dočinění s kultem. K tomu všemu parádní Nic Cage a největší zlatíčko Hit-Girl. "Oh, fuck that kind of hurt".

plakát

Možné světy (2000) 

Určitě se jedná o velmi zajímavý snímek, který si mne dokázal udržet i přes svojí upovídanost. Největším problémem ovšem je, že je vše vysvětlováno moc složitě až jsem se v tom občas ztrácel. Škoda konce, kde jsem čekal trochu působivější zakončení.

plakát

Smrtihlav (1998) 

Po takovýchto filmech miluju sci-fi ještě více. Velmi ponurá a temná atmosféra, úchylnej Kiefer, nádherná Jennifer a banda Ladičů. K tomu všemu báječný konec. Takže přeci jen Matrix nebyl první i když je pořád lepší neboť tento film má navíc několik nedostatků. P.S. Viděn pouze Director's Cut

plakát

Armáda temnot (1992) 

Tak tady už Raimi trochu ujel. Rozhodně už se nejdená o horor, ale spíše o komedii a místy až parodii - tedy hlavně až ve druhé půlce. V té první jsem se vážně nudil. Dvě hvězdičky za nahláškovaného Bruce Cambella.

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Raimi pokračuje v nastolené jízdě z prvního dílu. Svůj styl však dokázal vylepšit a pokračování je tak o něco lepší než předchozí díl. Samozřejmě zde nechybí spousta nechutností, které jsou Raimimu velmi blízké. A navíc Bruce Campell se naplno položil do své role a je naprosto úžasný.

plakát

Lesní duch (1981) 

Sam Raimi je prostě úchylnej borec! První půlka filmu má výbornou hororovou atmosféru plnou brilantně nechutných nápadů. Druhá půle bohužel nedosahuje kvalit té první což je škoda.. Raimi se však jen rozjíždí.