Reklama

Reklama

83. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 83rd Annual Academy Awards
všechny plakáty
Rozhovor 5
Publicistický
USA, 2011, 180 min

Účinkují:

James Franco, Anne Hathaway, Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Halle Berry, Alan Menken, Randy Newman, Robert Downey Jr. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

83. ročník udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2010 proběhne v Hollywoodu 27. února 2011. Diváci HBO mohou sledovat přímý přenos v pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 21 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po třiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2010. Tím okamžikem bude pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Rozhovor 5

Recenze (139)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Přístup balvana Franca k Oscarům by se dal charakterizovat takto: Frankly, my dear, I don´t give a damn. Ve 127 hodinách mu odpadla ruka, tady evidentně ústa a mozek. Anne Hathaway zas působila jako postava Rachel Berry z Glee, klubko nervózní energie, které se (bohužel) nedá vypnout. Jako kdyby si každý z nich vzal jinou drogu. V kombinaci s několika podivnými kolážemi to byl největší moderátorský výbuch poslední dekády. Mládí vzad, geronti /nebo Gervais nebo klokan Jackman/ na pódium. /originální verze/ ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně - Franco a Hathaway v Inception, později ale tahle dvojice ukázala, že oscarový večer pro ně opravdu není. Oscara za nejvtipnější proslov před udělením ceny by měl dostat Mr. Kirk Douglas a jeho "You know" nebo "Hugh Jackman is laughing. I don't know why everybody in Australia thinks I'm funny. Colin Firth is not laughing. He's British". To by bylo asi tak vše, co bych vyzdvihla - samozřejmě kromě děkovné řeči krále Colina Firtha! Mellisu Leo a "muzikální sestřih filmů a jejich písní" (či co to bylo) nebudu radši ani komentovat. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v hodnocení letošních cen Akademie působím jako černá ovce mezi bílými. Pokusím se to objasnit. Pro mě je možnost sledovat všechen ten lesk oscarového světa natolik silným zážitkem, že bych takto pálil, i kdyby tisíc klarinetů. V mém případě totiž předávání zlatých plešounů nespočívá v tom, že si nařídím budík na půl druhou, a zpod peřiny zapnu televizi. Já týden před oscarovou nocí ruším školu, vydávám se stopem do Prahy, abych zkouknul co nejvíce nominovaných snímků, a jízdu zakončuji ve Světozoru přímým přenosem udílení cen, za jehož každoroční zprostředkování nepřestanu být ČSFD nikdy vděčný. No a po jeho skončení mířím na Černý most, abych celý zážitek uzavřel dostopováním domů. Neberte to jako chvástání, nýbrž jako přiblížení skutečnosti, proč hodnotím tak, jak hodnotím. Ovšem, mám-li být spravedlivý, musím uznat, že letošní ročník byl poněkud chudý. Téměř žádná doprovodná vystoupení, i když jsme na ně před přenosem byli lákáni, statická a nevýrazná moderátorská dvojice, jejíž vrchol přišel již před nástupem na jeviště. Klip, kdy James a Anne putují po nominovaných filmech, byl famózní, avšak divákovo natěšení z něj na věci příští později přešlo v mírné rozpaky. Ceremoniál měl spád, to ano. Možná však až příliš velký, vždyť jde o vyvrcholení filmového roku! Vzpomínám na udílení cen v roce 2009, kdy kupříkladu v kategoriích Nejlepší herec a herečka v hlavní roli měl každý z kandidátů svého ´kmotra´, který jej představil. Letos něco podobného předvedl pouze Jeff Bridges, který vskutku zraje jako víno. Abych však vyvážil kritiku i pozitivními záležitostmi, obrátím list. Za pozitivní shledávám především samotné rozdělení sošek. Našel bych jen pramálo výsledných s otazníkem. Kupříkladu ocenění za hudbu pro The Social Network mě s ohledem na práci Zimmera a Rahmana zamrzelo. Ale budiž, světu vládne inovace. Mrzí mě též, že vyšel naprázdno film 127 hodin. Tentokráte mě totiž Danny Boyle opravdu oslovil. Ale zpět ke kladům. Mězi ně patří překladačské moderátorské trio, které se narozdíl od loňska vyhnulo trapným momentům a přesvědčilo mě, že o filmech skutečně něco ví. Dobrým tahem byla také přítomnost samotných hudebních skladatelů, jejichž skladby byly nominovány. Sečteno a podtrženo; opět povedený výlet za oscarovou nocí. Závěrem bych rád promluvil k těm, kteří se rovněž zúčastnili projekce ve Světozoru. Víte, dalo by se předpokládat, že uživatelé filmového portálu jsou filmoví fanoušci. Dále by se dalo předpokládat, že účastníci oscarové noci z řad vyvolených portálu ČSFD jsou filmoví fajnšmejkři. A dalo by se tudíž předpokládat, že filmoví fajnšmejkři vědí, jak se v kině mají chovat. Mám tím na mysli ten neuvěřitelný, mnou dosud neviděný bordel, který zůstal pod sedačkami. Ono je je to vlastně jedno, někdo to uklidí, že? Já ze sálu odcházel poslední, když tam zbyli právě už jen uklízeči. Nechtějte vědět, co si o vás, tedy i o mně, zkrátka o nás, povídali. O nás, o filmových fanoušcích z ČSFD. Nádherná pověst, děkuji... ()

Foox 

všechny recenze uživatele

I když je to teprve třetí předávání Oscarů, které jsem měl možnost shlédnout celé, tak oproti 81 a 82 ročníku mi přišlo velmi slabé, pokud teda moderátory musí zachraňovat 90letý Kirk Douglas, tak opravdu není něco v pořádku. James Franco svým twitterováním a převlékáním do dámských šatů rozhodně nezazářil, spíš naopak. Ale alespoň s výsledky jsem byl až na pár vyjímek spokojen :-). ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak. 83. Oscaři byli propadem. Rozhodně oproti předchozím dvěma ročníkům. Moderátorská dvojka Hathaway a Franco naprosto zklamala. Ta něžnější část dvojice chorobně překypovala entusiasmem a ta drsnější jej zase naprosto postrádala. Takže pohled na třeštící Anne a tupě a znuděně postávajícího Jamese byl docela tristní. Naštěstí to zachraňoval Kirk Douglas a docela povedené sestřihy a koláže. No a také samozřejmě ceny, které byly více či méně uděleny, dle mé spokojenosti. Těším se na další ročník. (Oscarová noc 2011) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Anne Hathaway sa v priebehu noci osemkrát prezliekla, z toho počas živého vstupu 6x. (Hystory)
  • Šou si v Amerike pozrelo len 37, 6 milióna divákov, čo je o 3,7 milióna menej ako rok predtým. (Hystory)
  • Anne Hathaway a James Franco boli najmladšou hostiteľskou dvojicou v histórii Oscarov. (Hystory)

Reklama

Reklama