Reklama

Reklama

83. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 83rd Annual Academy Awards
všechny plakáty
Rozhovor 16
Publicistický
USA, 2011, 180 min

Účinkují:

James Franco, Anne Hathaway, Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Halle Berry, Alan Menken, Randy Newman, Robert Downey Jr. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

83. ročník udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2010 proběhne v Hollywoodu 27. února 2011. Diváci HBO mohou sledovat přímý přenos v pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 21 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po třiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2010. Tím okamžikem bude pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Rozhovor 16

Recenze (139)

Molly 

všechny recenze uživatele

Na oscarovou noc se obvykle začínám klepat už s příchodem nového roku, neb je to noc skutečně neskutečná. V pyžamu a s hrnkem teplého čaje v ruce si každoročně stejnou měrou užívám pompézní oslavu filmařiny i přehlídku luxusních rób a účesů. Jak já tu nablýskanou atmosféru miluju! Bohužel, do nového desetiletí vstoupili Oscaři trošku rozpačitě, na čemž - a netušíte, jak moc mě štve, že to musím napsat - mají lví podíl moderátoři. Anne byla aspoň roztomilá, ale co to tam vyváděl James, to je mi záhadou. Rychle to všechno odhrkat, bez emocí a pořádné intonace, to jako myslel vážně? Herec s oscarovou nominací? Vždyť i takový Russell Brand ho s přehledem strčil do kapsy, a to mu k tomu stačilo jen pár vteřin! Tohle se ti fakt nepovedlo, Jamesi, a pochybuju, že si ještě někdy zakřičíš z Kimmelovy střechy... No nic, sláva vítězům a největší hvězdě večera, Kirku Douglasovi. 81. ročník s Hugh Jackmanem zůstává nepřekonán. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Přenos byl svižný a moderátoři skvělí. A děti na konci dojaly, škoda jen, že Fuka a spol. do toho kecali. Franco a Hathaway ve snech Aleca Baldwina - výborné. James Franco v ženských šatech - skvělé. Muzikálová vsuvka - geniální. Kirk Douglas - excelentní. Melissa Leo za fuck - neotřelé. Christian Bale jako Rumcajs - dokonalé. :-D Závěr s dětmi - dojemné. A jako třešnička na dortu babička Jamese Franca konečně viděla Marky Marka naživo. :-D Akorát výsledky povětšinou byly bez překvapení. Nejvíc mrzí neproměna Davida Finchera jako nejlepšího režiséra a The Social Network jako nejlepší film. Králova řeč je sice velmi dobrý film, ale stejně se na ni za pár let zapomene, kdežto z Fincherova snímku se stane kult podobně jako před lety Klub rváčů. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si to celé live aj s červeným kobercom a veselo (argh!! :D) sa zasekávajúcim streamom. Ale bolo dobre, poctivo som si zaspamovala twitter a tešila som sa z Anne Hathaway, ktorá mi je sympatická od prvého zhliadnutia Denníka princeznej (čo je teda už pekne dlho). Franco mi nevadil, ale asi to bude tým, že mal menej priestoru a sledovala som jeho twittrové spamy zo zákulisia. Najlepšie momenty - Bob Hope, Kirk Douglas, Marky Mark, musicvideo mash-up, ROTK, Exit Through the Crazy Shop, Oprah na YMCA, Spielberg spomína Absolventa, scenáristi & morské prasiatka a veľa ďalších. Zopár vedľajších Oscarov pre Inception - aspoň niečo. Najväčší mimo Oscar - Hans mal beatnuť Trenta. Time z Inception je jedna z najlepších skladieb minulého roka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neumím Oscary prožívat a od toho se odvíjí moje hodnocení. Tím chci říct, že je mně úplně jedno kdo vyhraje nebo nevyhraje. Oskarové filmy jsou stejně většinou nuda a z letošní nabídky mně zatím žádný film nezaujal. Moderátorská dvojice Franco/Hathaway byla v pohodě stejně jako celý slavnostní ceremoniál nabitý celebritami. Scarlett Johansson a Gwyneth Paltrow oslnily nejvíce. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně - Franco a Hathaway v Inception, později ale tahle dvojice ukázala, že oscarový večer pro ně opravdu není. Oscara za nejvtipnější proslov před udělením ceny by měl dostat Mr. Kirk Douglas a jeho "You know" nebo "Hugh Jackman is laughing. I don't know why everybody in Australia thinks I'm funny. Colin Firth is not laughing. He's British". To by bylo asi tak vše, co bych vyzdvihla - samozřejmě kromě děkovné řeči krále Colina Firtha! Mellisu Leo a "muzikální sestřih filmů a jejich písní" (či co to bylo) nebudu radši ani komentovat. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Anne Hathaway sa v priebehu noci osemkrát prezliekla, z toho počas živého vstupu 6x. (Hystory)
  • Šou si v Amerike pozrelo len 37, 6 milióna divákov, čo je o 3,7 milióna menej ako rok predtým. (Hystory)
  • Anne Hathaway a James Franco boli najmladšou hostiteľskou dvojicou v histórii Oscarov. (Hystory)

Reklama

Reklama