Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (55)

plakát

Prokletý klub (2009) 

Tak to je přesně ono! Nejlepší film z fotbalového prostředí jaký jsem zatím viděl. Kromě jednoho případu, kdy by se zápas hrál asi ve tmě, se zde neobjevují přiblblé záběry ze hry, ale jsou zde použity archivní snímky ze skutečých zápasů a to se opravdu velmi povedlo. Atmosféra skutečného fotbalu, britský retro styl, hudba a všechno kolem, to je to, co mě naprosto dostalo. Navíc mě pobavila podobnost Timothy Spalla s Harrym Redknappem.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Po druhém zhlédnutí musím změnit hodnocení ze tří na pět. Toto je naprosto fenomenální dílo československé kinematografie. At uz atmosférou, či podkreslující hudbou nebo skvělými hereckými výkony. Film ve mě nechal hluboký dojem. Doporučuji písničku skupiny Torr - Kladivo na čarodejnice, která docela přesně tyto inkvizice vystihuje.

plakát

Baramui paiteo (2004) 

A máme tu dalšího neohroženého asijského hrdinu a jeho životní příběh. Ten je zde podán velmi působivě, ale v čem film zaostává jsou souboje. Ty jsou tak nastříhané, že z nich nemáte skoro nic, zvláště ten poslední, který měl být tím nejlepším v celým filmu, jaksi vyzněl do ztracena. Je to škoda, čekal jsem víc.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Časový mišmaš, který přeskakuje z jedné dějové linky do druhé, až se v tom zamotáte a vše se zakončí pointou, která je naprostá blbost a celý film vyzní naprosto do ztracena.

plakát

Železný obr (1999) 

Po prumernem a trosku nudnem zacatku se film rozjel do naprosto jine dimenze a vtahl me do deje tak, ze jsem Obrovi fandil jako za mlada jsem fandil Supermanovi. Je zde s nim i mensi srovnavani, tak zrejme proto. Zelezny obr jasne strci do kapsy vsechny ty Sreky, Ratatouile a podobny haveti. Zelezny obr je muj novy hrdina. Ctyri hvezdicky davam za ten slabsi zacatek.

plakát

Den & Noc (2010) 

Nejhorsi kratas od Pixaru snad vubec. Jedine vysvetleni mam v tom, ze jsem ho nevidel v 3D, ale pouze ve 2D. Nejsem fanouskem toho, kdyz forma zvitezi nad obsahem a to se zde zrejme stalo.

plakát

Obávaný bojovník (2006) 

Při neustalým srovnávání Ipe Mana a Fearless jsem se musel na Fearless taky podívat. A je pravda, že se jedná o tentýž námět na glorifikaci čínského bojovníka, což mě se velmi libí, jelikož je to založeno na skutečných událostech, i když jen okrajově. Souboje jsou zde na velmi dobré úrovně, jediné co to trošku kazí, jsou nemožně proveditelné pochyby, kdy je jasné, že se houpou na laně. Já tento film hodnotím kladně, Jet Li předvedl, že je pořád v dobré formě, ale při srovnání u mě vyhrává Ip Man.

plakát

Ip Man 2 (2010) 

Ipe man se stal mym hrdinou jiz v prnim dile a ve dvojce to jenom potvrdil. Samozrejme druhy dil jiz neni tak dobry jako jednicka, ale i tak tomu musim dat pet hvezdicek. Ubylo zde souboju, ty jsou ale skvele zvladnute a dobre se na ne diva. Me osobne prijde srovnavat kung fu s boxem trosku zavadejici, ale prenesl jsem se pres to. A vubec bych se nebal tretiho pokracovani s ucenim Bruce Leeho.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Potencioniál by měl tento film dobrý, pěkné záběry a vynikající hudba. Ale co s tímto filmem provedli ve střižně docela nechápu. Jednotlivé scény na sebe dost špatně navazují, mnoho z dějě toho chybí a potom je docela težké to pořádně pochopit. Celkově mi film vyzněl dost rozporuplně.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Klasický český film, který zpracovává jakési vyšší téma. Různě se v něm pitvoří a hraje s na rádobyumělno a co nejvice realično, ovšem stojí to za houby. Co ovšem zde za něco stojí je Ladislav Chudík v roli kuministického výslecháře. Jeho vyprávění má něco do sebe.