Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (286)

plakát

Domabaem (2006) 

Líbil se mi příběh o jakési osudovosti, lásce od dětství, je to milé a roztomilé. Herci oba skvělí, ale ta poslední třetina to hrozně ubila. Úplně se tu nedaří konec udělat nějak originálně a nebo netlačit moc na pilu. Je to prostě korejský must have romantických filmů, jen se to už párkrát podařilo i lépe a proto nižší hodnocení.

plakát

Shinui sunmool - 14il (2014) (seriál) 

Zvláštní seriál. Akční stránka, kdy se pátrá a odhaluje, je vyvažována humorem a dojemnou linkou, což sice ze začátku funguje, ale časem spíš ruší. Čím vyšší číslo epizody, tím víc se vše zamotává, co zamotává - sukuje - navíc i s logickými chybami. Není to zas tak složitý příběh, ale to, že se neustále daří zlé stránce být o krok napřed je skoro k uzoufání neuvěřitelné. Klidně by mohlo být dílů méně a příběh čistší. Hlavní postavy jsou skvělé, už pro to se vyplatí seriál vidět. Za konec bez obvyklého korejského potoku slz dávám hvězdu navrch. ⭐

plakát

Bimileui seob (2017) (seriál) 

Napínavé jak malé gatě, skvěle poskládané, výborný výběr herců. Hezky pozvolna, nikam se nespěchá, motivace postav se pomalu odhalují, proplétají se jejich vztahy. Závidím každému, kdo na to teprve bude koukat. Nemám ráda krimi seriály americké produkce, ale tohle je prostě v korejském stylu, oni umí vtáhnout do děje a vymačkat diváka jako pomeranč. A pak na konci sedíte a říkáte si, proč jste to sakra chtěli zkouknout tak rychle? A krom toho jsem si přes deset let myslela, že Jo Seung-woo je autista, když jsem ho kdysi viděla v Maratonu. Na Klasik jsem úplně zapomněla. Bae Doo-na je tu kouzelná, mnohem lepší něž v Silent Sea nebo Kingdom, je tu civilní a plná emocí.

plakát

Seveřané (2016) (seriál) 

Jak miluju Pythony, Černou zmiji, Big Train nebo Malou velkou Británii, tak tohle mě úplně minulo. Přišlo mi to hrozně neoriginální a navíc takové divně vyčpělé fórky. Museli jsme si doma na spravení chuti pustit Svatý grál.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Seriál se značně nevyrovnaným dějem. Pokulhává hlavně tam, kde se tvůrci nedrží povídek nebo románu, ale vymýšlí si vlastní cesty a to jim nejde. V dílech, kde se drží jednoduché geniality povídek je to skvělá podívaná a tam funguje zaklínač, bard, čarodějky, čarodějové i potvory na jedničku. Je pravda, že jsem k seriálu přistupovala skepticky, bála jsem se, že se ztratí duch slovanské fantasy a udělají z toho americkou kopírku GoT. Je to něco na půl a doufám, že se budou do budoucna držet více předlohy, protože ta prostě a jednoduše funguje... Edit: Po shlédnutí tři dílů druhé série musím jít s hodnocením dolů. Neskutečný mišmaš, zaklínači vypadají jak z Twilight ságy, mágové taky, elfové divní, no děs. Pro člověka nepolíbeného knihou to může být slušná fantasy s chaotickým dějem. Pro fanouška, si troufám tvrdit, utrpení. Bolí mě to sledovat, ale chci dokoukat druhou sérii celou.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Pohádka sama o sobě má docela vtipný nápad a je taková milá. Z čeho ale nemůžu je hudba. Proč když má být něco jakože vtipného, tak se nasadí stupidní melodie a u dramatických scén je to zase přespříliš. Tohle je prostě nešvar většiny pohádek a velice to sráží vysledek jako celek.

plakát

Všechno, co mám ráda (2018) (pořad) odpad!

Trapný bydlenkovský magazín. A to jsem fanda hobby magazínů! Moderátorce nevěřím její sluníčkové naladění. Nepřirozeně působící sousedi/kamarádi přijdou, navaří, napečou a vyrobí nějakou číčovinu a jdou dál. Fakt tak hrozně přehrávaný a falešně působící pořad zabalený do celofánu s mašličkou. Winterové Herbář věřím, protože ona tak fakt žije, ale Vrbková a spol. je úplně jiné kafe. Za mě nekoukatelné.

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Seriál, kde pozorný divák odhalí vraha dřív než vyšetřovatelé. Slušně natočené, ale bohužel mě hrozně hnětou dialogy, ta prapodivně vsunutá astrologie, nevýrazný Krajčo, zbytečná Vagnerová a ještě zbytečnější Petřeková. Zdá se to jenom mě, nebo fakt hraje tak toporně až to bolí? Ve finále se na to dá kouknout, ale nebýt Trojana a zajímavě obsazených herců ve vedlejších rolích, tak by to bylo o hvězdičku méně.

plakát

La La Land (2016) 

Pro mě krásná pocta starým muzikálům. Říkala jsem si, že to bude lážo plážo romantika alá geniální Zpívání v dešti, ale od poslední třetiny to nabralo všechno jiný směr a to je dobře. Za to bod k dobru, že se film nesnaží hollywoodsky zakončit. A pět hvězd? Co byste čekali od někoho, kdo má Moulin Rouge v topce?

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Giacchino valí ve stylu Williamse, až mi slza ukápla. Ze začátku jsem měla smíšené pocity, ale časem se děj naladil na tu pohádkovost SW IV. Pokud srovnám poslední díl SW série s Rogue One, tak mi ze srovnání o fous lépe vychází právě Rogue One. Asi to bude i tím, že nemám ráda novou trilogii a tento film mi více připomněl to, co jsem vždy na staré trilogii milovala.