Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 760)

plakát

Jára Cimrman ležící, spící (1983) 

"Půjdeme, prosím, nahoru a podíváme se dolů." Jako jo, Cimrman si tohle asi zasloužil a muselo k tomu filmu dojít (nevím přesně proč, ale jsem rád, že k němu došlo v osmdesátkách a ne později). Film trochu připomíná semináře cimrmanovské společnosti, je tak trochu nesourodý, neucelený a humor v něm kolísá. Fakt nesnáším scénu s králíky, část se slavnými jmény historie mi po každém zhlédnutí přijde více a více zbytečně natahovaná a přehnaná, konec vychází trochu do ztracena. Ale pořád je to zábavné a člověk tam ještě pořád dokáže najít skrytý vtip.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Vzhledem k tomu, co z toho filmu vzešlo (manželství Brada a Angeliny), mi přijde až paradoxní, že jsem těm dvěma věřil spíše to, že se chtějí navzájem sejmout než to, že se milují. Rozjezd dobrý a zábavný, konec už dost zavání kýčem (závěrečná přestřelka - ano, přesně ten Chozeho potěšující wooovský přestřelkový taneček - je občas skoro utrpení sledovat). Brad si to viditelně užíval, Angelina je místy trochu prkenná, uvolňuje se jen ve scénách, kde hraje mrchu. Dost mě mrzí málo prostoru pro Vince Vaughna... 3.5*

plakát

Dostaň ho tam (2010) 

Sice dobře typově obsazené (můj oblíbenec Jonah Hill, rozkošná Elisabeth Moss, tradičně výborná Rose Byrne a naprosto mě rozsekalo cameo Larse Ulricha), i když Russell Brand mě moc nebere a nebaví, ale obecně rozpačité - chvíli zábavné, chvíli nuda. Vzhledem k tomu, že v tom má prsty Apatow se divím, že je to tak krátké.

plakát

Zásnuby na dobu neurčitou (2012) 

Emily Blunt je zajímavá, Segelovou výhodou je, že je tak nějak nemastný neslaný, ale někteřé lidé takoví prostě jsou, takže mu to dodává punc realističnosti. Rhys Ifans potěšil, ostatně, to dělá vždy. Dakota Johnson je prost úžasná. Film je to mnohem více romantický než komediální, vtipů je málo, ale zase jsou dobré. Celé to však trpí na klasický apatowský neduh - je to k uzoufání dlouhé.

plakát

Stethoscope (2001) 

Váš poslední erotický sen. Nebo noční můra. To záleží na míře vaší otevřenosti a chlípnosti. Snové orgie s naprosto geniálním hudebním doprovodem. Úplně si představuji, jak zavítám do nějakého úzce zaměřeného nočního klubu a tohle tam budou v nekonečné smyčce promítat na zeď. Vskutku umělecké dílo. Jen ho za takové nebude považovat každý.

plakát

Chungking Express (1994) 

Kdyby to nebylo asijské, přišlo by mi to jako ten nejdivnější romantický film. Ale že je to asijské, tak je to vlastně úplně v pořádku a není na tom nic divného. Zvláštně propojené dva romantické příběhy, v zajímavých kulisách, s nádhernými ženami a naprosto skvěle vybranou hudbou. Jeden z těch filmů, který se vám hrozně líbí ale nedokážete o něm nic říct.

plakát

Jersey Shore Massacre (2014) 

Ty největší piče, které si dokáže vaše mysl představit (a že to bude mít kurva těžké), se vydají na výlet. A tam je někdo začne kosit. Naneštěstí hrozně pozdě. Tohle měl být patnáctiminutový kraťas. Minuta na představení těch pipin, minuta na Rona Jeremyho a třináct minut čtvrcení těch pizd. Tak by to stálo za to. Více než posledních 20 minut ten film prostě nemá žádný smysl a je neskutečné utrpení na to koukat. Možná je ale má chyba, že jsem se na "ten humor" nedokázal naladit. 1.5*

plakát

Lovec krásných dívek (1979) 

Pěkné japonské rodinné romantické drama plné svazování, bičování a zavírání do klece. Ne, že by se mi dějová nadstavba k tomu bičování, mučení a močení nezamlouvala a i snaha o širší ukotvení je fajn, ale ke konci už to začíná moc filosofovat a tak nějak to rozbředává. Rozhodně film své doby (dneska už by dlouhodobé mučení oběti a pak její puštění na svobodu asi jen tak někdo nespolkl - i když, filmová zkratka se dá pochopit) ovšem s velkým přesahem (pořád to má sakra sílu a některé scény jsou prostě super).

plakát

Dr. Dolittle 2 (2001) 

Po slabší jedničce jsem se tohohle docela bál. A ono je to mnohem zábavnější. Dobrý vtipy, dobré hlášky. Dost jsem se bavil. 3.5*

plakát

Dr. Dolittle (1998) 

Na tohle už jsem asi starej. A Murphy taky. Z dětského pohledu asi fajn věc, z rodinného, tedy ve smyslu rodinné podívané, ti starší budou prostě trpět. Trochu jsem se prospal, občas mi to přišlo spíše trapnější než zábavnější.