Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 760)

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Jedna větší piča než druhá. Aspoň, že Dejdar občas pobavil. Jako já mám Polívkovou hodně rád a je mi prudce sympatická, jen by se mohla alespoň někdy zkusit vymanit ze škatulky svých posledních rolí a ukázat, že to umí i jinak (čemuž věřím).

plakát

Hořký měsíc (1992) 

"Výsostné vytržení" - jak výstižná formulace. Výborný, lidský příběh. Konečně film, kde jsem pořádně ocenil herectví Emmanuelle Seigner a i jindy většinou nesympatické Kristin Scott Thomas. "Všechno mezi vámi je posvátné."

plakát

Zlý časy v El Royale (2018) 

Tak já na ten film koukám hlavně kvůli Katharine Isabelle a nakonec ji tam ani nezahlédnu. Šajze. Konverzační a stylizované filmy jsou fajn. Jen nesmí být takhle dlouhé. V takové stopáži se pak jejich kouzlo rozmělňuje a vytrácí. Kulisy ale výborné.

plakát

Splašený vlak (1985) 

Ale drámo. Ke konci snad přehnaně patetické. Jakožto železničář zůstanu u představy, že vůbec nevím, jak v US funguje železnice a svěšování vozů, abych si ten dojem nekazil. Je to přeci jen film, vymyšlený příběh, kde se věci dějí proto, aby se mohl děj posouvat. Ale mladičká Rebecca potěší.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Tady je všechno tak přehnané, až to hezké není. Doslova a aplikováno na celý film. Záporačka teatrální nic. Amíci k smíchu. Veškerá sympatičnost hlavního hrdiny z jedničky je pryč. Prostě tlačili na pilu tak moc, až dojebali celý film. Už jednička nebyla nic úchvatného, tady jako by se rozhodli sdružit a na jednu hromadu naházet všechny neduhy.

plakát

Osvícení (1997) (TV film) 

Kingova kniha nepatří mezi mé nejoblíbenější. Mám tuhle verzi mnohem radši než Kubrickovu (kterou vlastně nemám rád vůbec). Nejen proto, že je věrnější knize, ale hlavně proto, že na rozdíl od Nicholsonova Jacka Torrance, Weberův Jack prochází kompletní proměnou a jeho propadnutí šílenství je uvěřitelnější. Jeho postava se někam vyvíjí. Podobně tak samotný příběh, který není jen slepencem scén, ale souvislou linkou. Tohle Osvícení je o hotelu, ne o Jacku Torrancovi. Dalším kladem je velmi sympatická Rebecca de Mornay. Shelley Duvall v Kubrickově verzi z Wendy vytvořila nejnesnesitelnější filmovou postavu, jakou jsem kdy viděl. Rebecca z ní vytvořila realistickou postavu. Garrisova televizní verze v sobě sdružuje veškerou atmosféru příběhu. Ano, jde "jen o pouhý" televizní snímek, ale přijde mi hodně sympatický.

plakát

No není to romantika? (2019) 

Rozbor kýčovitosti romcom docela dobrý. Rebel je výborná, mám tu holku rád. Naopak Hemsworth naprosto tragický. V jeho neprospěch pak ještě působí můj pocit, že to nebyl parodický záměr filmu. Ke konci už to ale samo dost čpí. 2.5*